Europaresa - Venedig & Verona

Venedig

Efter vårt mysiga stopp hos den söta italienska damen åkte vi vidare mot Venedig som var vårt nästa resmål. Vi hade bara tänkt vara där över dagen och sedan åka vidare mot Verona, och det räckte absolut. Vi var där i några timmar bara, för efter att vi suttit ner och ätit god pasta längs vattnet och gått runt på gatorna i Venedig ett tag kände vi oss nöjda då det blir lite samma att titta på. Det som också bidrog till att vi kände oss rätt nöja efter några timmar var att det var sååå varmt när vi var där! Det var 35-36 grader i skuggan. Och det var det under hela vår Italienvistelse.

Vi kollade på om vi skulle åka gondol eftersom det hör till Venedig men där blev vi lite snåla, det kostade typ 800 kr för 20-30 min, så vi struntade i det.

Men det var väldigt fint med vattnet som går genom staden, alla små mysiga gränder och alla söta små broar som man måste gå över, så jag är väldigt glad över att ha fått vara där och se det!
 
Sammanfattning: Det är väldigt mysigt att bara strosa runt där, men det räcker nästan med några timmar. Det är väldigt fint!! Kan dock vara mysigt att åka en weekend. Det känns som en romantisk stad och om jag var där en weekend skulle jag passa på att åka gondol också.


Verona

Verona och Gardasjön var vårt nästa mål på vår resa. Det tog bara några timmar mellan Venedig och verona så vi kom fram i bra tid till hotellet vi skulle bo på dom tre nästkommande nätterna. Vi bodde i Valpoliciella så inte mitt i verona utan lite närmare Gardasjön som egentligen var vårt huvudmål med den här destinationen. Men det var ett väldigt mysigt område vi bodde i, det var nämligen ett stort vindistrikt, så det var vingårdar så långt ögat kunde nå i princip! Vi hann allt in på en vingård precis innan vi åkte därifrån också, det kändes ju självklart när vi hade bott där och allt!

Men Gardasjön då! Det var supermysigt där och så härlig miljö! Det var mysiga vägar längst med vattnet och små mysiga byar runt om hela sjön. Vi höll oss mest på den östra och södra delen av sjön vid byarna Garda, Lasize bland annat. Vi åkte lite mer norrut också en dag när vi hyrde vespa jag och Niklas. 

Den östra och södra är lite mer familjevänliga och den norra lite mer berg och så om man vill vandra lite och så. Den södra byn som låg längs med vattnet var Sirmione och kallas den vackraste av byar med sin gamla Borg/slott och mysiga vägar och så. Vi var där en sväng och badade, åt och kollade lite snabbt, men där hade vi nog behövt mer tid till att strosa runt och kolla. Men det var väldigt fint!

Sammanfattning: Vid Gardasjön var det verkligen såå mysigt och fint! Så mysigt att åka längs med vattnet och titta på alla mysiga hus och naturen! Rekommenderar er starkt att hyra vespa och glida runt på då man får se mycket men ändå vara ute samtidigt!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0