Överraskad!

Firandet av min födelsedag fortsatte även dagen efter, alltså i tisdags förra veckan, fast då med Sara och Pillan. Det gillas när firandet fortsätter i flera dagar, varför bara fira en dag om året, kan man tycka.
 
Jag måste berätta om hur eftermiddagen/kvällen såg ut, för jag blev så överraskad. Jag Sara och Pillan hade bestämt att vi skulle ut och äta en tre rätters födelsedagsmiddag, inget stort så, men supermysigt att bara komma iväg vi tre för det händer inte allt för ofta nu för tiden. Jag skulle möta upp Sara vid hennes kontor lite innan vi skulle ses och äta för Pillan slutade lite senare så hon behövde hinna ta sig in till stan. Ja, och jag och Sara hade då tänkt att shoppa lite (trodde jag) och vi hade bestämt massa saker vi skulle titta på. Jag kommer till Saras jobb 1 minut i halv, ja jag ville bara säga det för att visa att jag är så punktlig, och vi skulle ses halv så jag ställde mig och väntade utanför. Jag får ett sms att hon kommer ut snart. Plötsligt ser jag någon komma gående mot mig med ett stort leende, och jag vill tillägga att jag inte känner den här människan, så jag hann tänka att nej nu ska hon fråga mig någonting om någon väg eller något och jag kan ingenting om det här inne i stan. Men hon kommer fram och frågar är det du som är Anna, och ja bara jo jag är Anna, forfarande grymt förvirrad, och hon presenterar sig som Elin. Hon räcker fram ett kuvert och en pappersrulle till mig och ber mig öppna kuvertet först och sen rullen. När jag öppnar kuvertet så dyker den här bilden upp
 
 
 
Då förstod jag att det var Pillan och Sara som hade hittat på något, och hon sa då också att ja det är dina vänner som har skickat mig. Det var ett sånt fint brev som dom hade skrivit, och dom vet att jag har haft lite mycket omkring mig på sistonde som har tagit ut sin rätt på kropp och sinne så när jag läste deras fina ord kom det lite tårar.
 
Jag fick öppna pappersullen som nästa steg, och det var en karta. Så sött gjord! Älskar hela grejen!
 
 
Jag följde denna fina karta och kände mig så glad, spänd, nervös, lite borttappad och yr när jag gick där. Jag måste sett rolig ut när jag gick omkring med min karta i högsta hugg. Jag kom fram till mitt mål, men jag var osäker på om jag var rätt, jag misstänkte det men kände mig lite vilsen när jag gick in genom dörrarna till ett dagspa. Jag stod där inne med min karta i handen och visste inte rikigt vad jag skulle göra. Han som stod i disken/kassan höll på med en kund när jag klev in, men så fort han blev klar frågade han hur det var med mig. Jag såg väl allmänt förvirrad ut. Jo det är bra sa jag men jag vet inte riktigt vad jag ska göra sa jag och visade honom kartan och så. Och det visade sig ju då att Sara och Pillan hade bokat en timmes helkroppsmassage åt mig som var helt uuunderbar, alltså den var så värdefull. Men det so var ännu mer spännande var att jag fick sätta mig och vänta och dom sa inte vad jag skulle göra förrän jag gick in i rummet.
 
Hela grejen var så rolig! och sedan gick vi och åt vår tre rätters så den hann vi med också. Väldigt fin och minnesvärd dag.
 
 

Födelsedag

Idag är det min daag!! Och dagen har varit alldeles perfekt! Vaknade och fick present och skönsång av älskling. Jag fick en polariodkamera, som jag velat ha såå länge! Alltså så kul att kunna ta bilder som kommer ut på en gång! så imorgon ska jag köpa mig ett album så ska jag börja sätta in lite minnen i den på en gång. Har redan testat den och det blir så gulliga bilder.


Dagen fortsatte med skola klockan 9 med Mallan, vi skulle börja med vår c-uppsats som nu går av stapeln. Mallan är så söt, hon hade köpt en tårta och dricka till oss och hade med papptallrikar och skedar och allt. Blev som en liten picknick inomhus. Så tårta åt jag redan vid 9 imorse, sen slank det ner några till bitar innan lunch. Den var så god! 

Sen efter skolans slut åkte jag direkt till Niklas jobb för att sedan vandra vidare till Flippin burgers! Alltså jag älskar den restaurangen, hamburgarna är så goda! Så Niklas bjöd mig på middag och självklart ben & jerrys milkshake (smak-cookiedough) till efterrätt! Så bra middag!

Sen vill jag tacka för alla gratulationer! Jag blir helt överväldigad av alla underbara människor som har tagit sig tid att gratta mig på alla möjliga sätt! Jag är lyckligt lottad som får ha alla er i mitt liv! Tack fina fina ni!❤️


 

Det närmar sig

I fredags var vår sista dag tillsammans samlade i klassen för nu kommer vi ha c-uppsats skrivande och kurser på olika håll. Det känns lite konstigt nu när vi ändå har hängt ihop i nästan 3 år. Vi har haft tuffa perioder tillsammans, roliga, utmanande, mycket grupparbeten tillsammans som satt tålamodet på prov ibland, haha. Vi har hunnit med mycket. Och nu börjar det bli på riktigt och kanske dags att börja söka jobb, fast ett första steg är att skriva ett cv, det var inte igår.


Vi avslutade dagen i fredags med en härlig fika tillsammans innan vi skildes åt. Dom i klassen hade bakat så himla mycket gott. Sedan drog några av oss vidare på lite aw, och det var ett perfekt avslut! Vi ska försöka ses lite under terminens gång, men vi kommer nog aldrig få ihop alla igen.

KUA

Jag är nu klar med KUAn!!! Jag överlevde och fick godkänt och allt, och det har varit två väldigt roliga veckor! Eftersom vi var på en ortopediavdelning och fick alla möjliga patienter med olika frakturer så fanns det inte alltid arbete för mig, speciellt inte när det var äldre som skulle vidare till annan instans för rehabilitering efter vistelsen hos oss, så det är kanske något jag hade önskat att jag hade fått jobba mer med och ge ut mer hjälpmedel och gjort fler ADL-bedömningar, så jag hade lärt mig mer om det. Men jag har lärt mig supermycket också, och speciellt genom att jobba i det här studentteamet som vi gjorde! Och det kanske jag skrev i förra inlägget men jag måste säga att mitt team var så bra! Det kändes som vi kände varandra från dag ett.


Det har varit två väldigt intensiva veckor som har tagit på krafterna, men det har samtidigt varit väldigt givande och roligt, så det kändes faktiskt lite tomt igår när jag lämnade avdelningen.

Nu idag är det dags för en gruppredovisning och sen ska jag ha en riktigt skön lugn helg och ta igen energi och kraft. För nästa vecka ska jag och Malin dra igång med vår c-uppsats.




Förklaring

Oj nu var det längesen jag skrev! Men på sista tiden sen skolan började igen och allt har det varit så mycket!! I söndagskväll efter jobbet på teamsportia sa kroppen ifrån lite, och det ska man nog försöka lyssna på. Det som varit de sista tre veckorna är att jag började en ny kurs som började intensivt med långa dagar i skolan, sen förra veckan hoppade jag på KUA på en gång som jag pratar om förut (vi studenter driver en ortopediavdelning på Danderyds sjukhus). Och det är väldigt intensivt med antingen super tidiga mornar med väckningvid 04.50, eller så kommer jag hem 21.30 och börjar 07.00 nästa dag. Samtidig som den här KUAn så har jag alltså en kurs pallarellt och även en annan som drog igång förra veckan. Det här resulterade i att min kropp sa ifrån i söndags. Men samtidigt är det bara till fredag den här veckan det kommer vara så här, så det gäller att bara hålla ut! 


Det är kul på KUAn! Min handledare är typ aldrig där så jag får sköta typ allt själv och det är kul att få ta så mycket ansvar. Vi är ett jättebra team som jobbar tillsammans också, vi är samma personer som jobbar tillsammans varje pass. Vi är alltså läkarstudenter, sjuksköterskestudenter, fysioterapeutstudent och jag arbetsterapeutstudent som jobbar tillsammans. Jag får göra aktivitetsbedömningar och se vad dom klarar av nu efter sin skada och ska se till så att dom klarar sig vid hemgång i hemmet.

Nu är det dags att göra sig iordning för det andra passet den här veckan, idag jobbar jag 12.00-20.00, önska mig lycka till.


RSS 2.0