Supper och Himlen

Wow vad fort veckorna går! Jag vet att jag säger det rätt ofta men det är för att jag är så fascinerad över att det går så himla fort!! Sedan förra helgen när jag var i Uppsala har jag haft fullt upp i veckan med både praktiken och med grupparbete som vi håller på med samtidigt. Så inte så mycket kul att säga om veckan, men helgen däremot var väldigt trevlig. 
 
I fredags gick vi ut och åt och drack drinkar med Christian (Niklas bror) och hans flickvän Sarah som var i Stockholmstrakten och hälsade på. Det gäller att passa på att ses när man är i samma stad. Så mycket så att vi gick ut och åt dagen efter också. Men nu först en sak i taget. Middagen i fredags blev på "himlen" heter det, det är ett ställe på södermalm. Det ligger väääldigt högt upp, så det är inget för den höjdrädda, men man har superhäftig utsikt över stockholm när man sitter där och äter. Vi satt i bardelen, där det också serveras mat. Det fanns däremot inte supermycket att välja på men det vi valde var gott! Det var absolut trevligt, men kanske ingen wowkänsla över just min mat, men vet att Niklas tyckte väldigt mycket om sin mat tex.
 
I lördags gick vi alltså ut igen och åt, men då var även Niklas andra bror Jonas och hans flickvän Emma med. Då åt vi på ett ställe som heter Supper inne i stan. Alltså det var huur mysig miljö som helst, och när man kom in kändes det som man gick utomhus i en supermysig gränd. Det är jättesvårt att förklara, man måste nästan uppleva det själv.  Vi började med en drink innan maten, och jag drack en så söt och god ananasdrink. Sen maten!! Det var vekligen såå gott!! Det var lite tapaskonceptet med att man tar in några rätter och så delar man på dom. Vi slutade på en 4-rättersmiddag, förrätt, mellanrätt, huvudrätt och efterrätt slank ner. Vi var inte hungriga när vi gick därifrån direkt.
 
Jättekul att träffa dom alla igen, det är alltid lika kul! Och när man kan får man passa på att träffas och lyxa till det och gå ut och äta två dagar i rad.
 
Nu blev det ett  väldigt matigt inlägg, men det var det min helg bestod av förutom jobb, men det är inte lika kul att nämna.
 
 
Första advent har det hunnit bli också på tal om att det går snabbt! Jag hann pynta lite efter jobbet igår, så lite mysstämning har infunnit sig, men inte så mycket just julkänslor kan jag påstå. Men nu har ju snön kommit igen, så nu kanske det kommer smygandes.
 
 
 
 
 
 
 

Sara 25 år!

Säger bara lördag, söndag. Den här helgen har vart såå underbart härlig! Detta var en helg som jag längtat väldigt mycket efter och som var bokad sedan ett bra tag tillbaka. Vi var nämligen i Uppsala i helgen och bodde på hotell och myste oss. Med "vi" menar jag Pillan, Sara, Linn och jag.

Vi firade Sara som fyller 25 år!! Hon fyller på riktigt nästa helg men vi valde att tjuvstarta med en riktigt härlig helg tsm! Och den var verkligen fin oh välbehövlig! Vi tog det rätt lugnt på dagen och bara strosade runt på stan först. Shoppade lite, lunchade, fikade. Förberedde oss på hotellrummet inför kvällen. Sedan gick vi ut och åt supergod mat och avslutade kvällen på en pub. Att bara få två dagar såhär med mina fina tjejer är verkligen guld värt!!

Söndagmorgon. Behöver jag säga mer än att vi som sagt bodde på hotell..hotell = hotellfrukost = drömmen! Och det fanns såå mycket gott!

Och det viktigaste av allt var att Sara var nöjd med helgen!

Jag höll på att skratta ihjäl mig när pillan helt plötsligt frågar Sara "ska du ha med dig den där ut?" Haha finn ett fel!

"Tjockiskväll"

Nu har jag varit superseg på att skriva om förra helgen som jag har tänkt göra hela veckan nu men nu är det dags!

Förra helgen var jag hemma i krhamn faktiskt. Jag och Jossan hade bestämt att vi skulle ha en heldag tsm som förr i tiden och göra massa roligt och "tjocka" oss som vi kallar det. Det är att vi helt enkelt köper massa gottigheter och bara är och har det gött.

Vi började lördagen med att åka till Gustavsvik faktiskt. Det är vår
Grej. Vi var där för ungefär ett år sedan också, och alltså det är såå roligt. Det är så kul att åka rutschkanor och hur underbart är det inte att bada bubbelbad, waa, älskart! Men framåt efter lunch där började det bli ganska mkt barnfamiljer och folk och då började det bli lite trångt och kö så då åkte vi hemåt. Vi hade ändå varit där i typ 4 h.

På dagen landade vi lite på varsitt håll efter badet och gjorde oss iordning för kvällen och så och då hann jag träffa min gullepluttar Loke och Menja Också som var hos mamma och pappa. Det passade perfekt!

På kvällen då gjorde vi egna hamburgare som blev såå goda! Man blir ju rätt hungrig av badande, och då kom också Linda och Olivia så vi blev hela gänget. Så kul att träffa dom allihopa och kul att alla kunde va med! Jag hinner sakna dom så mellan gångerna mina fina vänner! Och sen avslutade vi som sagt kvällen med tjockiskväll med godis chips och dricka, helt i min smak!

Underbart bra dag! Sen söndag var det ju farsdag och mamma hade fyllt år i veckan så vi gick ut och käkade lite lunch och så tillsammans vi tre.

Del två VFU

Nu har jag alltså inlett den andra 5-veckors perioden av VFU:n och är nu alltså i primärvården. Jag hamnade väldigt långt borta, så långt borta som i Åkersberga. Från oss är det en bra bit. Det går bra när jag kör bil men det tar ändå ca 1 h på morgonen med all trafik, men med kollektivt ska vi inte ens prata om typ. Jag åkte nämligen det sistnämda idag och det tog ca 2 h med fyra byten mellan tunnelbana-buss-roslagsbanan-buss, och detta var alltså enkel resväg! Kommer ju nästan hem till skogarna på den tiden. Det blev en lång dag idag med andra ord och jag var hemma sent så nu har jag bara slappat i soffan och bara varit. Det är jobbigt för vi har en uppgift att göra men jag Orkar verkligen inte göra den när jag kommer hem, och på helgen så jobbar jag eller så vill och behöver jag bara ta det lugnt så då orkar jag inte hellet. Dum loop.
 
Ja primärvården då, hur har jag det där? Jo jag har haft två givande två första dagar med mycket intryck att ta in. Alla som jobbar där är hur mysiga och snälla som helst. Min handledare gav mig en kram det första hon gjorde och hon sa i slutet av dagen igår att "det känns som att du har varit här i flera veckor." Jag tolkar det som positivt. Det är skönt för man kan prata med alla och det känns faktiskt som att jag har varit där en längre tid, så detta kommer nog bli bra.
 
Men alltid på VFU så anstränger jag mig så mycket och tar in så mycket så är helt slut på kvällarna, igår la jag mig 21.45 och somnade jag kl 22.00 och det är tidigare än vad jag brukar.
 
 
 
 
 
 

Hur glad blir man inte av detta!

Jag vet inte om jag skrivit det förut någonstans men det tåls att sägas igen. När jag fyllde år så fick jag en superrolig present av Pillan och Sara, jag fick nämligen en 6 månaders prenumeration på Glossybox av dom vilket är såå kul. Jag fick min första box nu i veckan och det är som jul när man får ett sånt här paket med så mycket godsaker i.
 
För er som inte vet vad Glossybox är för något så handlar det inte om något ätbart, vilket man skulle kunna tro när jag skriver godsaker och det är..ja mig det handlar om..men nej det här är ett skönhetspaket som jag kommer få varje månad i 6 månader med olika skönhetsprodukter i varje gång. Jag har hört om det förut och tänkt att vad kul det skulle vara att få ngt sånt, och så fick jag det! Det är så roligt att få sånt här också för jag själv är grymt dålig på att köpa sånt här till mig själv. Jag är en sådan person som helst använder mascaran tills den smulas sönder typ för att jag inte unnar mig, så det här känns riktigt roligt!
 
I månadens paket var det med:
Unani - Illuminating milk cleanser
Trifle cosmetics - Lip parfait buttery lip cream "nude rose"
Merci handi- Hand cleansing gel
Cetaphil - Facial moisturizer
Palmolive gourmet - Body butter wash "strawberry touch"
Och "ett parfymtest till pojkvännen" eftersom det är movember.
 
 
 
 
 
 
 

Halvtid

Nu har jag gjort havtid på praktiken och min tid på Jakobsbergs geriatrik är över. Det har varit så lärorikt att få vara där och jag har träffat så många fina och snälla människor som alla har lärt mig saker. Jag tycker att det är häftigt att jag har kännt hur jag har utvecklats vecka efter vecka och kännt mig säkrare på olika moment allt eftersom tiden gick. Det var som att allt jag lärde mig på veckorna sjönk in under helgen och sen gick det bättre veckan efter. Jag fick även bevis på att jag gjorde ngt bra på praktiken då två av personalen (ena var faktiskt chefen på den enheten) frågade min handledare vilken termin jag gick för dom ville att jag skulle börja där. Det var riktigt kul att höra! 
 
Något jag lärt mig under den här tiden är att jag vågar göra mer än vad jag tror. Jag tycker alltid det är läskigt att göra nya saker som jag aldrig har gjort men jag har slängt mig in i grejer utan att tveka vissa gånger. Ibland när min handledare frågat om jag vill göra något och om det känns okej har jag sagt ja utan att blinka fast jag visst tyckte det var jobbigt och nervöst. Men jag lärde mig mycket av det.
 
Jag är väldigt tacksam och glad över att jag fick dom handledarna som jag fick, dom har varit toppen och dom har såklart varit en stor bidragande faktor till att jag har vågat slänga mig ut i det okända som jag gjort.
 
Nu siktar vi mot 5 nya veckor, fast denna gången inom primärvården. Det ska bli spännande men konstigt att börja om och vara svans igen från att ha varit ganska självständig dom sista veckorna nu.
 
 
 
RSS 2.0