Long time no see

Hej allihopa! Nu var det längesen jag uppdaterade här om vad som händer i mitt liv och det har hänt ganska mycket sen sist. Jag har börjar skolan igen!! Det känns lite galet. Men jag trivs riktigt bra än så länge. Det är härliga människor och jag tycker att föreläsningar och litteratur är spännande och bra. Det är däremot rätt mycket att göra och har varit redan sedan dag 2 i utbildningen. Därför har bloggen hamnat lite efter. Det är viljekraften som inte har funnits där för att blogga, (viljekraft är ett begrepp vi läst mycket om senaste veckan). Nördigt i know, men måste ju få ge upplopp för vad jag har lärt mig. Nej då ni kan va lugna, jag ska inte dra alla ord och begrepp som jag har lärt mig.

Informationscpub kallades detta. Vi minglade runt och passade på att ställa frågor till se som var där.

Vad har hänt mer då. Jo jag var på temasittning som det så fint heter i lördags. Temat var Aladdin, men vi var inte utklädda men dom som hade det var. Vi fick en trerättersmiddag och det var sång och lek och bus och dans. En riktigt kul kväll kan jag sammanfatta det som.



Man fick ett band som visade på om man var singel eller inte. Rött visar ju då självklart på att jag är upptagen. Kul grej.




Annars i veckan har det som sagt varit mycket plugg men också ett kollo med klassen som jag var iväg på nu tisdag-onsdag. Riktigt trevligt faktiskt! Kul att få lära känna fler i klassen för vi är ändå typ 50 st så det är inte så lätt att hålla reda på alla namn och vilka alla är. Nu var inte alla med ändå utan kanske halva klassen, men då har jag bättre koll på dom i varje fall. Det var lite lagtävlingar och middag och bastubad och isbad för två tappra själar, jag rullade bara lite i snön och det räckte!

Ja kortfattat är det nog det som har hänt den senaste veckan i mitt liv.

Joo! Vi har fått i uppgifter skolan om att påbörja en aktivitet som vi ska göra minst två gånger i veckan och jag har då valt yoga. Än så länge går det la hyfsat bra men jag får kämpa emot min lust av att lägga av, när bekvämligheten tar över ni vet. Men det känns lite lättare att fortsätta eftersom jag "måste" för skolarbetet. Så det är blir nog bra, då kan jag lära mig att stressa ner med hjälp av yogan tillslut när det behövs. 







Skolstart


 Bild 3/5 är detta som jag la ut igår. Då jobbade jag min sista dag som heltidsanställd nu innan skolan börjar, vilket den gör idag!!! Kul!

Jag är uppe med tuppen idag och kommer antagligen vara där alldeles för tidigt men det gör mig inget. Jag har gärna lite extra tid till övers så jag hinner leta mig fram till rätt plats utan stress.

Ny morgon, nya utmaningar!

Svartvit 2/5

Idag var det dags för bild 2/5 av mina svartvita bilder, och detta är dagens bild:


Nu åkte det sista av julen ner, vilket jag tycker är tråkigt. Det är så mysigt med alla adventsljusstakar som lyser i fönstrena, det ser så hemtrevligt ut. Men nu vågade jag inte ens tända den längre för vi var väl dom enda som fortfarande hade den kvar..så det var dags.

Jul kommer lika fort som det försvinner..alldeles för fort enligt min smak.

Nu är det väl egentligen dags att köpa lite fräscha blommor och tulpaner och så, men det är ingen idé när Mr Orvar är i farten. Han är inte snäll mot dom om man säger så. Men kanske får ge det en chans ändå, för det är ju ändå rätt härligt med lite färg i vintermörkret.

5 svartvita bilder



Hej hopp alla Goa och glada människor!  Jag gör nu en grej på instagram som har med bilden ovan att göra. Det är nämligen så att jag har blivit utmanad av Fillan att lägga ut fem vardagsbilder i svartvitt i 5 dagar, en varje dag alltså.

Det här är min bild från ikväll. Fredagsmys på hög nivå. Först tacos (som är givet här hos oss på fredagar), och sen fortsatte vi fredagsmyset med att prova den nya marabouchokladen med Japp i. Den var inte riktigt som jag tänkt men den var god..och alldeles för mättande..jaja, jag kanske åt någon ruta för mycket. Men det får man när man har fredagsmys.

Annars har jag jobbat idag som vanligt. Jag har börjat räkna ner dagarna lite nu, för nu är det inte långt kvar tills skolan börjar! Lite pirrigt är det, men samtidigt ska det bli så kul och jag vill verkligen det här nu.

Jag ska försöka lägga upp dom svartvita vardagsbilderna här med så ni får följa med i min fantastiskt spännande vardag.

Nu blir det sängen för imorgon är det jag som öppnar. 

Godnatt!

Musikaaaal

Åh vad bra kväll det var igår!! Jag var på musikalen Flashdance med Pillan och den var såå bra!! Jag har inte sett filmen, lite skäms på mig, men det behövdes samtidigt inte..man följde ju med i storyn ändå. Men nu kan det nog vara dags att se den.

Allt var så bra, och jag är så imponerad av hur sjukt duktiga dom är dom som spelar! Dom sjunger, dansar, springer, ja allt på en och samma gång..och jag förstår inte hur dom fortfarande lyckas sjunga och hålla ton så bra. Grymt duktiga! 

Åh jag blir så glad av musikaler, det är så mycket glädje och härligt goo i dom! Jag skulle gärna vilja hoppa ner och sjunga och dansa med dom!

Riktig myskväll som sagt! Jag och Pillan hittade ett supermysigt café innan det började också där dom hade jättegod bakad potatis! Så allt var bara så bra!

Jag rekommenderar er starkt att gå och se den om ni har tid! Den spelas till slutet av februari tror jag.





Röda dagar gillas skarpt

Den här veckan har börjat riktigt skönt! Det var nämligen som så att jag åkte till jobbet som vanligt i måndags på vårt morgonmöte som vi har kl 9. Kl 10 gick vi ut i butiken och började dra upp gallret som vanligt när en från BR-leksaker (butiken bredvid oss) kommer fram och frågar när vi öppnar egentligen. Både jag och Pillan tittade på varandra med frågande min och svarade "ja nu klockan 10". Men ack så fel vi hade. Centrumet hade satt måndagen som en klämdag och vi skulle ha öppet som en söndag. Det hade vi ingen aning om någon av oss, men det gjorde oss ingenting om man säger så. Då blev det en 9-17 dag istället för en 9-19 dag. Och idag är det röd dag så då var det 11-17, och imorgon är jag ledig. Inte mig emot alls faktiskt. Riktigt skönt.

Imorgon händer det nog inte så mycket spännande dock, jag ska kolla igenom massa mejl från skolan och få lite mer koll på allt tänkte jag. Det är ju inte långt kvar tills jag börjar..usch jag är allt lite nervös. Men det kommer gå bra..varför oroar man sig över saker i onödan?!

Nu blir det däremot sängen som följs av en låååång skön sovmorgon imorgon!

Godnatt!

Söndagsröj

Idag har jag kännt mig rätt flitig på något sätt. Jag har jobbat, som vanligt, och när jag kom hem så ställde jag mig och griljerade en julskinka. Jag vet att julen är slut och att man ska ut ned allt som hör julen till..men nej. Jag tycker julen är mysig och jag vill ha kvar den några dagar till. Skinkan hade jag tänkt göra innan jul egentligen också men det blev aldrig av, och jag hade bestämt mig för att göra min första julskinka nu och då gjorde jag det helt enkelt! Det spelar ingen roll att det blev efter jul den här gången. Det kommer nog smaka gott ändå. 

Jag har också gjort chokladbollar ikväll. Jag blir bara så sugen ibland. Så det har vi suttit och gottat oss med kväll och Nu är det junior-VM semifinal Sverige-Ryssland på tv som både jag och Niklas sitter bänkade framför. Vi får se om det blir en uppesittarkväll imorgon natt också, beroende på hur det går ikväll för pöjkerna.

Arbetsterapeut

Jag ska bli arbetsterapeut!! Eller om vi  tar det lite lugnare då ska jag iaf börja studera på Karolinska institutet på arbetsterapeut programmet nu om bara några veckor. Jag sökte nu till våren och kom in! 

Det ska bli väldigt kul. Jag känner mig redo för att sätta mig i skolbänken igen. Däremot nervös som jag är är det väldigt jobbigt att det är så snart och att jag inte vet vart jag ska, eller hur det ser ut där eller någonting. Jag känner mig som Bambi på hal is litegrann. Men jag vet innerst inne att det kommer lösa sig. Och det är ju inte bara jag som kommer vara helt ny på skolan. Men jag ska nog åka förbi och kolla lite på hur skolan ser ut innan jag börjar iaf. Jag gillar att ha koll.

Det är lite som en ny värld som öppnar sig nu, vilket är är väldigt spännande! Det är en kul start på ett nytt år, lite förändring i vardagen! 







GOTT NYTT ÅR!

Gott Nytt År!!!
 

Det nya året firade jag och Niklas in med Sara och Pontus här hemma hos oss igår. Vi gjorde en trerätters middag här hemma. Vi började med en kantarellstuvning på rostat bröd. Som jag tror varken jag eller sara hade gjort förut, eller jag hade inte det iaf, men det blev Riktigt gott! Till huvudrätt gjorde vi iordning oxfilé och potatisgratäng vilket alltid är gott! Till sist avslutade vi med cheescake till efterrätt. Det gick ingen nöd på oss om man säger så.
 
Så vi åt, pratade, skrattade, spelade spel..vi hade det riktigt trevligt helt enkelt.
 
När klockan närmade sig 12 så drog vi oss inått stan, till slussen närmare bestämt och firade in det nya året med massor av andra glada människor.
 
Kort och gott om vad vi gjorde igår. Jag hoppas alla hade en fantastiskt bra nyår igår och att vi nu blickar framåt mot ett nytt spännande år med nya möjligheter och skojigheter.
 
 
 



























 

Mitt år i bilder 2014






























































 
 
 




















RSS 2.0