Nya jobbet

Nu tänkte jag berätta lite om mitt nya jobb, mitt första jobb som legitimerad arbetsterapeut. Jag började den 15/1, så jag har varit där typ 3 veckor nu. Tänk vad fort tiden går ändå! Jag arbetar inom primärvården och då åker jag på hembesök hos patienter som behöver något hjälpmedel gör att klaga vardagen, bostadsanpassningar, minnesutredningar (kommer jag börja göra sen), aktivitetsbedömningar, arbetsförmågebedömningar..ja vi gör en salig blandning. Det är kul men så svårt just eftersom det är så blandat med allt! Det är svårt att hålla reda på vilka hjälpmedel som finns, vilka kan jag beställa, vilka papper ska skrivas på vid ansökan om bostadsanpassningsbidrag osv. Jag är ju som jag är också och skulle helst av allt vilja kunna allt på en gång och inte behöva fråga hela tiden. För det gör jag mycket, frågar, men det är ju så man lär sig. Kollegorna är jättesnälla, verkligen jättehärligt gäng hela bunten. Jag kände mig som hemma redan första dagen och det är ett bra tecken. När jag åker ut på hembesök åker jag antingen själv eller med min fysioterapeutkollega.

Jag är igång helt enkelt och det är kul! Just idag fick jag två lite massivare patientfall och stressade upp mig lite i onödan kanske. Men jag lär mig och det där får jag träna på! Tror inte dom andra märkte det så mkt dock. 

Men det är såå skönt att inte behöva plugga mer och ha alla helger ledigt!!

(null)

Examen


Nu är jag färdigbakad arbetsterapeut och har tagit examen och har till och med arbetat en vecka på mitt riktiga jobb som färdig arbetsterapeut. Men det tänkte jag berätta om sen nu tar vi examenshelgen först. 

För cirka en veckan sedan på fredagen den 12/1 var det dags för examensceremonin. Mamma och pappa kom upp och firade min examen och det betyder så mycket för mig att dom kunde vara med!!  Själva ceremonin började 15 men vi i klassen skulle ses redan  kl 14 för att repetera. När det var dags gick vi in i organiserade led så att vi skulle hamna på rätt sittplats när vi kom ut, detta för att vi satt i bokstavsordning och allt skulle bli rätt när dom delade ut diplomen. Vi tog examen tillsammans med läkarna men vi arbetsterapeuter fick börja gå upp och ta emot diplomet från rektorn. Vi fick sätta oss på stolar uppe på scenen tills hela klassen kommit upp, sedan tog vi ett kort, gick ner och var klara. Läkarna var 120 st och vi ca 30 så det var lite segt att sitta och lyssna på alla dom efteråt. Men det var det. Jag mamma, pappa och Niklas gick ut och åt sen och firade lite.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag fick ett jättefint halsband av mamma, pappa, farmor och farfar!! Det fick hänga med mig på lördagens bravader.

Dagen efter på lördagen var det dags för Examensmiddag på Grand Hotel. Jättetrevligt med god trerättersmiddag, underhållning, tal, storband och dans! Det var ett bra avslut tillsammans i klassen. Däremot var vi bara halva klassen ungefär, men det var kul att göra en gemensam avslutning med dom som var med!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Åre

Vilken weekend det blev! Jag och Niklas har varit i Åre i tre-fyra dagar och är nu i bilen påväg hemåt igen. Det har varit så härligt att bara få komma iväg och vara och inte minst att få åka skidor och känna hur musklerna får jobba till sitt yttersta. Vi åkte skidor och snowboard (för herrn) 2 dagar. I fredags körde vi en ordentlig skiddag med både åkning på dagen och kvällen. Kvällsåkningen var superhärligt, speciellt eftersom vi var några av dom första som kom upp och fick glida ner i en nypistad backe. Det är då man känner hur man kan trycka på utan att va rädd att det kommer ett gupp här eller där så man flyger. Så var backarna lite överlag annars, väldigt mycket snöhögar och många partier med is. Det tog lite extra i benen i och med det. Men det var så underbart att få åka ändå’

Efter vi åkt skidor har vi tagit det lugnt och slappat i soffan framför en film och serier, lagar mat och bastat varje kväll! Det har varit så skönt!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nyårsafton

2018, vad hände?! Pang sa det så var det nytt år. Jag och Niklas firade in det på bästa sätt med fina människor. Min bror Johan och hans sambo Lina och vår vän Pillan var hemma hos oss. Vi hade glittertema för hur ofta får man gå runt och glittra! Så vi körde all in med glitterklänningar, glittersprej, glitter dekorationer osv! Det roliga var att jag och Lina hade köpt exakt samma klänning haha!

Vi åt trerätters som bestod av förrätt som var bruschetta (en av min och Niklas favorit förrätter, så gott), till huvudrätt blev det oxfilé och hasselbackspotatis med svampsås (ja ni hör ju, hur gott?!) och till efterrätt blev det chokladfondant (som smakade hur gott som helst men vi fick Inte riktigt till rätt konsistens).

Vi spelade även nyårsbingo, haha ja det är lite gammelvarning på det men vi ville. Lite vinst blev det också och då blir det ju lite roligare också. Och precis innan 12 slaget gick vi upp på vår kulle vid oss och kollade in fyrverkerierna och skålade med bubbel. 

Vi avslutade kvällen med lite spel. Perfekt sätt att fira in det nya året!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0