Glömde visst bilderna från kvällen

Myskväll

Innan jag slutade förut stod jag och pratade med en kollega, Jack, och sa att jag var så sugen på att äta ute, att inte behöva laga den där jobbiga maten själv när man slutat sent. När jag väl kommer hem väntar Niklas och hans kompis Robin på mig och ger som förslag att vi ska ut och äta. Om jag tackade ja till det, ja ni kan ju gissa.

Det blev O'learys i kista gallerian, det tar inte så lång tid att åka dit från där vi bor. Det är en riktigt stor galleria med allt möjligt. Det är allt från biosalonger till gokartbanor nere i garaget. Finns så klart vanliga butiker med.

Vi satt alltså och åt först, eller ja först och främst tog det väl 40 min innan själva maten kom. Jag började undra om dom hade glömt bort oss när två män som kommit efter oss fick maten före, meen den kom iaf tillslut även till oss.

Inne i själva O'learys lokalen finns även bowlinghall så när vi hade ätit klart blev det lite spelande. Det kom visst fram att Robin hade gått i bowling när han var yngre och kastade som en kung medan en annan försökte så gott det bara gick men kände sig som en fågel som ska lära sig flyga. Okej inte riktigt så..så dålig är jag inte men ni förstår vad jag försöker förmedla här. Det slutade iaf med att Robin vann, Niklas kom tvåa och lilla jag sist. Men lika glad är jag för det!

Det blev en otippad helmysig kväll som nu avslutas ned att krypa ner i sängen efter en lång jobbdag + allt extra.

Godnatt på er!

Happy

Förra veckan var jag ju själv här hemma i Stockholm efter som Niklas stannat kvar i Kristinehamn ett tag till. På fredag natt precis när jag skulle sova skriver Niklas godnatt ses snart..då tänkte ju jag att jaa då kommer han säkert vara hemma tills att jag har slutat jobbet då på lördagen. Jag slutar jobbet och kommer hem förväntansfull över att han kanske faktiskt sitter där inne nu och väntar på mig. Kommer in och ingen Niklas där..lite ledsen i ögat blev jag då eftersom jag byggt upp värsta förväntningarna och jag visste vilken tråkig lördag det skulle bli för jag hade ingen att vara med, alla som var potentiella hade massa saker planerat som inte riktigt gick att hänga med på. Niklas ringde iaf efter ett tag och jag hörde på en gång att han satt i bilen så jag sa det att ja du är på väg hem!! men..eh..nej det var han inte sa han utan han var på väg hem till sin pappa för att hämta lite grejer han glömt och så bröt det och det är riktigt dålig täckning där ute så jag bara jahopp då är han inte på väg då utan är verkligen på väg till sin pappa. Vi pratade lite till men sen var han framme hos sin syster och skulle parkera så vi la på.
 
Lite senare på kvällen satt jag och pratade med mamma i telefon och så hör jag hur nyckeln vrids om i nyckellåset! Jag sa det till mamma..nämen nu tror jag niklas kom hem! och jag hade förklarat för henne att han inte skulle komma. Totalt grundlurad. Men det var ett bra lureri!
 
Annars har jag jobbat i princip varje dag nu, förutom igår då jag och Niklas gick runt och gjorde lite ärenden och jisses vad vaaarmt det var ute! Det var ingen sol men fyy vad varmt det var. Det var som att man hade sprungit ett maratonlopp så varm var man. Det är nästan värre när det är så och ingen sol, för solen kan man akta sig för men nu var värmen överallt. När vi väl var hemma blev det hopp in i duschen på en gång med iskallt vatten, men oj vad skönt! Det var som att lägga sig i sjön. Fick iaf med mig ett par skor hem från dagen.
 
Nu blir det jobb ända till 19.00 och sen hem och vila, för imorgon ska Niklas hoppa fallskärm och det känns som jag kommer vara mer nervös än vad han kommer vara, så jag måste vara utvilad. Jag skulle vilja göra det för att det kommer avra en så otroligt häftig upplevelse men samtidigt skulle ja väl skita på mig av rädsla, fatta vad högt det är! jag nöjer mig med att titta på den här gången iaf.

kan det kännas längre..

Oj vad lång den här arbetsdagen kändes. Det var lite folk även fast det var löning idag och inga leveranser så vi har itne haft så mycket att göra och då blir dagen sååå lång.
 
Nu är jag iaf hemma efter att ha handlat lite bra och ha mat och väntar på att köttfärsen ska tina klart så jag kan börja laga kvällsmat. Jag var så hungrig nu när jag kom hem, som jag annars aldrig är typ, så jag var tvungen att ta en risifrutti medans jag väntar. På tal om risifrutti så är det ett riktigt barndomsminne för mig, då tänker jag på mormor och morfar. Jag fick alltid risifrutti när jag var hemma hos dom. Risifrutti och macka med falukorv på och oboy. Kanske är dom som gjorde att jag blev så fast i oboy..vilket jag än idag tycker om väldigt mycket och dricker då och då..okej..jag dricker det ganska ofta!
 
Det är härligt att tänka tillbaka på sin barndom. Jag hade den bästa man kunde få med mycket vänliga människor runt omkring mig, mycket kompisar, stugan på sommaren där ja har väldigt många bra minnen ifrån, gemenskapen mellan alla, roliga utflykter osv. Jag kan inte rabbla upp alla bra faktorer men allt gjorde sitt och varje liten sak gjorde den bra. Jag har bra minnen helt enkelt och är glad för att jag får ha det.
 
Så..slut på att blicka tillbaka och dags för att blicka framåt..och nu i nuet blir det matlagnig!
 
 

Jahopp

Här sitter jag och passa på och solar på en parkbänk utanför jobbet. Har lunchrast just nu och tog tillfället i akt att gå ut för att få lite solenergi. Super härligt väder och jag måste vara inne hela dagen..träligt. Men då får man passa på när man kan.

Eftersom Niklas är kvar i Kristinehamn har jag fått vara själv här i Stockholm dom senaste dagarna vilket jag inte är ett stort fan av, men det är väl bra att vara lite själv också antar jag..sägs det..hm.

Nej nu blir det in och jobba igen!

Hemma

Nu är jag hemma i Stockholm igen och blev mött av en väldigt kelsjuk kisse som varit ensam sååå länge, egentligen inte alls länge bara sen igår eftermiddag men för herrn här verkade det som mycket längre tydligen. Så det blev lite mys innan han fick sitt lilla ryck och började springa runt runt i lägenheten.
 
Jag har bara ätit frukost idag och börjar känna att hungern kommer krypande så jag har bestämt mig att jag ska unna mig en pizza. Det är ju ändå lördag och jag är själv. Så det är min plan för ikväll.
 
Men jag täntke lägga upp lite bilder från min semestervecka som jag tillbringat i dom värmländska skogarna. Jag har träffat vänner och släkt och verkligen försökt trycka ihop så så mycket som möjligt för att hinna med. En dag kunde tex bestå av att jag träffade tre olika människor på en dag, men what to do när man vill träffa alla helst på en gång. Mycket skratt, bad (jag har badat för första gången i år och slog till stort när jag ändå var varm i kläderna och badade två gånger,.det ni!), sol, glass i stora lass, god mat, träffat saknade människor osv. Jag orkar inte skriva allt det skulle bli så långt men som man brukar säga "en bild säger mer än tusen ord".
 
 
 
Första dagen bjöd på sol, bara att passa på.
 

Älskade stugan. Ett måste att besöka på sommaren.
 
 
 
Badtime!
 
Klassikern.
 
Gose Jossan.
 
 
Lite tveksamma..
 
Dags för första badet. Kallt? pffhm..
 
Färdigdoppade. Kallt fast skönt.
 
Små tjejor.. och ganska nöjda.
 
Hängde lite ute hos Niklas pappa.
 
Grill såklart!
 
Slapparns pöjk.
 
x2
 
Och lite gos med Bellabus också.
 
Häftigaste hilmmeln med Bästa kusin Elin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mysig dag!
 
Kalajs, firande av min faster. Självklart ska flaggan hissas.
 
Altanhäng, vissa har helt enkelt stilen.
 
 
Åååh Niklas hittade min älskade tröja som har varit borta ett halvår eller ngt..Glad tjej!
 
 
 

Sommar och sol

Ååh vad härligt väder det är idag! Veckan har börjat toppen med super bra väder, mys med familj och god mat!

Igår blev det en heldag med mamma som bestod av presentletande och lite allmänna grejer som behövdes köpas in. Det är inte ofta vi har en heldag tillsammans så det var trevligt. På kvällen åkte vi upp till stugan en sväng också och kollade läget och jag ska säga er att det är inte sommar förrän jag har varit i stugan. Jag levde däruppe på somrarna förr i tiden så det hör liksom ihop med sommarbilden för mig!

Idag tänkte jag svänga förbi hos mormor och morfar och passa på att träffa dom lite innan det blir heldag med två av mina favorit tjejer Linda och Jossan, längtar!!

Men nu först ska jag passa på att bara sitta i solen och ta åt mig all energi och värme. Ladda upp batterierna lite ett enkelt!

Ha en solig och bra dag!

Håll i er!

Nu får ni hålla i er alla Kristinehamnare för nu kommer vi/jag heeeeeeeem!!!! 5 dagar kommer jag iaf få härja runt innan det blir tillbaka upp till Stockholm igen.

Sitter i bilen på väg hem just för tillfället och ska dumpa av våra grejer hemma hos Niklas syster och sambo innan det blir hem till mamma och pappa och äta lite grillat och träffa Hela familjen för en gångs skull! Ska bli väldigt mysigt! Min bror Niclas har jag inte träffats på flera månader tror jag för dom senaste gångerna som jag har varit hemma har vi lyckats missa varandra, men alla andra har jag minsann träffat, så det ska bli kul. Och lille Loke ska bli kul att träffa så klart, man kan aldrig träffa honom för mycket, han växer ju så otroligt fort och det har hänt massor från gång till gång som jag träffar honom.

Nu ser jag fram emot en fin vecka med fina människor!

Nu kanske ni undrar hur allt ligger till med allt..

Det är faktiskt så att jag har fått "hoppa" av dieten jag körde..för tillfället. Det var så att jag började få lite underliga utslag under brösten och såg sen att det var fler som skrev att dom hade börjat få det nu efter lika lång tid. Tydligen är det något som kallas Purigo pigmentosa som jag lyckades få, jag är väl en av dom som har lite känsligare hy. Enda sättet att bli av med det var att äta mer kolhydrater i och med att det har uppkommit av just den orsaken. Så ja nu äter jag som "vanligt" igen och tänker göra nu i min semester så nu vet ni varför och om jag lägger upp någon mat eller annat onyttigt så är det därför. Men annars har jag tyckt att diteten har varit bra och den har gjort skillnad så jag har tänkt att ta upp den sen igen och se om jag klarar mig utan utslag nästa gång, eller äta bättre över huvudtaget.
 
Nu däremot njuter jag av semestern som började igår! Vädret kunde inte ha varit bättre, med strålande sol och jättevamt och skönt. Vi passade däremot på att tvätta och storstäda hela lägengheten så att den är fräsch nu tills Niklas syster kommer och är kattvakt i veckan. Jag hann allt vara ute också mellan städtagen och låg och lapade lite sol på balkongen. Senare på kvällen drog vi oss in mot stan för att gå på restaurang. Vi hade inte riktigt koll på vart vi skulle äta men vi sa det att vi går runt och ser oss omkring och ser om vi hittar något bra ställe. Tillslut hamnade vi på en uteservering på söder. God mat och mysigt att få sitta ute och äta.
 
Efter maten blev det en lång promenad på stockholms alla gator kändes det som. Vi gick från söder, eller ja runt i söder ett tag först, och sen gick vi ut till Kungsholmen. Jättefint längs med vattnet där, perfekt för en romantisk promenad i solnedgången. Jag insisterade också på att jag ville ha en glass någonstans men klockan drog iväg så alla glassbutiker hann stänga men det stoppade oss minsann inte. Det blev en varsin glass från 7eleven, funkade prima det med.
 
Sen när vi började känna oss nöjda på allt gående gick vi till Karlberg  och tog pendeltåget hem. Gör mysig kväll och start på semestern.
 
Idag har vi tagit det lite lugnare och tog en skön sovmorgon och började sedan dagen med en brunch bestående av proteinpannkakor som Niklas var så söt och ställde sig och gjorde..i smyg..jag fick inte komma förrän allt var klart..godingen! Vi har hunnit vara nere på stan en sväng också. Jag var tvungen att hämta min solglasögon som jag glömde på jobbet i fredags på min sista arbetsdag..så klart..och dom hoppas jag att jag få använda mycket i veckan som kommer så det var bara att pallra sig ner.
 
Nu sitter vi och latar oss igen innan det blir matlagningsdags, det har börjat kurra lite i magen.
 
Ha det bra allihopa!
 
 
 
Middag med älskling!
 
 
 
Promenad längs med vattnet på Kungsholmen.
 
Det blev lite kallt framåt kvällen så jag fick låna Niklas tröja, gentlemannen! Det tackar man inte nej till.
 
 
 
.

Föör längesen

Oj hoppsan nu var det ett tag sen jag var inne här. Har jobbat mycket på senaste tiden och har liksom glömt bort lilla bloggen..tokigt. Just för tillfället sitter jag och har lunchrast...ja ni läste rätt. Idag blev det så att min lunch blev klockan 15.20, då man egentligen borde ta sin eftermiddagsfika i princip. Det blev så sent för att Felix på jobbet skulle äta före mig och precis innan han skulle iväg fick han en kund som han hjälpte i sisådär en halvtimme och ja..då förstår ni själva att även min lunch blev framflyttad. Sen när jag väl skulle få äta så hade jag en kund som provade en miljon skor och inte kunde bestämma sig. Söt tant men lite enerverande när hungern började komma krypande. Jaja sånt händer och jag lever än och har nu äntligen fått i mig lite mat i magen..gott!
 
Annars har jag bara en jobbdag kvar imorgon innan jag har semester i 10 dagar!!! Det ska bli otroligt skönt! Tråkigt bara att alla verkar åka ifrån Kristinehamn när jag kommer dit i princip, men det går ju inte att göra så mycket åt. Det blir bra oavsett men jag ska försöka hinna träffa så många som möjligt på den korta tiden som jag blir "hemma" iaf. Det där tycker jag är svårt för Kristinehamn kommer alltid vara hemma för mig, men samtidigt har jag ett nytt hem..så..när jag säger jag ska hem så får ni gissa vart jag menar helt enkelt.
 
Har alltså inte så mycket roligt att berätta om tiden som gått eftersom jag jobbat större delen av tiden. I och med att det blivit så mycket jobb har jag inte hunnit vara i solen något så är ju vit som jag vet inte vad. En solresa på det skulle inte sitta fel alls, till något härligt varmt land..mmmMMmm..ja tack! Det kommer ju dock inte hända men jag hoppas på en solig och fin semestervecka här hemma i Sverige istället med mycket sol, det duger det med.

Jobbelijobb

Just nu sitter jag på jobbet och har lite lunch. Ska snart gå tillbaka ut och jobba lite till...lång dag idag. Men det är kul, nu jobbar jag mycket iaf och det ska jag verkligen inte klaga över. Men måste ju ändå erkänna att det ska bli skönt med semester även om det bara blir en vecka för min del, eller jaa..10 dagar blir det till och med. Hoppas på att kunna få vara i värmland så mycket som möjligt under den tiden, men vi får se om vi lyckas hitta lite kattvakt åt vår lilla kisse. Ser ut som att vi kan ha det, lite av veckan iaf. Det får lösa sig på något sätt.
 
Jag hänger fortfarande i med diet och träning och allt, trot eller ej. Men usch jag tycker de tär lite små äckligt att äta så mycket fett som jag ska göra. Mår typ illa hela tiden men hoppas på att det går över efter ett tag. Jag har ju bara hållt på en vecka idag så det är bara att fortsätta att hänga i och hoppas på att det blir bättre med tiden, kroppen måste väl vänja sig. Det är min psykiska sida som är det svåraste som jag måste vinna över, den har alltid varit lat och gör helst det bekvämaste så det är den jag får kämpa emot.
 
Ikväll blir det nog bara en lugn hemmakväll med Nickepicke, slutar ju 7 så blir hem och äta och träna och sen hinns det inte med så mycket mer. Hoppas ni har och får en bra fredag!

Train like a girl

Nu ska ni få höra vad jag har gjort. Först och främst håller jag fortfarande på med utmaningen med att göra sit-ups och squates och har inte gett upp än, det trodde ni inte va? Har hållt på i 9 dagar nu och har inte gett upp än vilket är ett framsteg för mig, så nu är det bara resten av tiden kvar som jag ska kämpa mig igenom.
 
Den andra grejen som jag har börjat med är en deff som man kan kalla det kort och gott. Niklas tipsade mig om att kolla på en blogg som tillhör en tjej som heter Emelie Ledin. Väldigt tränad tjej som varit elitgymnast i 13 år men som nu flyttat till USA och börjat satsa på gymträning och hon ska nu köra igång en 30-dagars deff, vilka är på? som hennes överskrift sa. Så det här har jag hoppat på, jag och massor med andra människor. Jag har alltid velat göra något sånt här men jag har kännt mig för okunnig men hon skriver så otroligt bra! Hon skriver verkligen så att man förstår, även så att jag som är nybörjare förstår.
 
Den är lite lik LCHF just med det att man ska äta mycket fett. Det är att man går in i ketos. Att vara ketogen innebär att kroppen inte har tillgång till kolhydrater som energikälla utan kommer att omvandla fett (och viss del protein) till ketonkroppar. När den här omställningen sker i kroppen får man så otroligt mycket mer energi och fettet kommer att rasa. Kort sammanfattnig av vad den innebär. Om ni är nyfikna på vad denna deff innebär mer djupgående så gå gärna in på hennes blogg och kika, trainlikeagirl.se.
 
Det har jag alltså hållt på med sen i fredags, inte så länge med tanke på att jag ska hålla på ett tag men jag går verkligen in för det och har till och med köpt en matvåg för att kunna räkna ut rätt med allt. Mitt bästa köp helt klart plus en blender som vi köpte till det här..i princip..fast det har jag velat haft länge! Nu har jag alltså bara 25 dagar kvar av min resa i att utmana mig själv och som jag SKA klara. Det som kommer bli en utmaning är min semester som jag har sen, nu är det lätt att köra på eftersom det är vanlig vardag för mig, men sen...ja ni..som sagt jag SKA klara det.
 
 
Min frukost dom senaste dagarna
 
Mm helt okej frukost!
 
 
 
Bästa matvågen
 
Redo för veckan!
 
 
RSS 2.0