GOD JUL!!!

Jag önskar alla mina fina vänner, alla nära och kära och alla där ute en riktigt GOD JUL idag!!❤️ 

Jag har inte riktigt fått in den rätta julkänslan än. Det kan bero på snöbristen och att det varit +10 grader den senaste tiden.. Men det kommer bli en jättemysig dag ändå! Jag älskar juletiden pga gemenskapen, att alla är samlade!

Förra årets gran



Termin 2, typ avslutad!

I onsdags var min sista dag på praktiken och jag ska faktiskt erkänna att jag längtade efter att få gå till skolan igår igen. Det var jättekul att få se hur man jobbar på en geriatrik och jag fick prova på att göra lite saker själv och så vilket var väldigt kul och spännande, men eftersom det hela tiden är så mycket nytt och man tar in så mycket information hela tiden så blir man helt slut! Jag var såå trött under den här perioden, så därför var det lite skönt att få komma tillbaka till skolvärlden igår och få prata av sig med sina klasskamrater om hur de hade haft det och så.

Nu har jag däremot fått "jullov"!! Man kan väl inte riktigt kalla det så egentligen eftersom vi inte är lediga, vi har två hemtentor att lämna in under den här tiden som man måste lägga tid på, men från skolan är jag ledig! Jag behöver inte åka dit förrän typ 20 januari igen och det känns väldigt skönt vill jag meddela.

Jag och två klasskompisar, Paulina och Matilda, avslutade vår andra termin genom att gå ut och äta och ta några glas vin och hade en väldigt trevlig kväll! Vi blev väldigt spontana och slängde in ett spel av laserdome när klockan var så där 22.30. Vi sa det, det är så här arbetsterapeuter gör, vi tänker så mkt i aktivitet hela tiden och vi kände att vi ville göra ngt och det blev laserdome. Det är så himla kul!! Det är så spännande och roligt och man blir så varm när man springer runt där! Jag förlorade dock poängmässigt, den tog Paulina hem! Det var ett bra avslut på vår andra termin tillsammans, och jag är väldigt glad över att dessa tjejer pluggar tillsammans med mig, dom är så härliga och vi har väldigt kul tillsammans! Tyvärr kunde inte Malin vara med som också brukar vara med oss, hon hade fullt schema med sina hästar. Men hon är jag också jätteglad över att ha lärt känna!


Matilda, koncentrerad tjej!
Paulina taggad tjej på att vinna!



Kusinmys

Nu är jag påväg hem från en jätterolig-mysig-överraskande-spännande helg som spenderats i Göteborg hos bästa kusin vitamin Elin! Jag var där förra året under samma tid också så vi har nog skapat en tradition hoppas jag för detta har varit supermys!

Vi har varit på julmarknader, lagat god mat, spelat spel, druckit glögg, fikat, strosat på stan bland allt julpynt, och pricken över i så hade Elin ordnat en överraskning åt mig. När jag kom i fredags sa Elin att imorgon lördag (igår) ska vi till gothia tower och äta räkmacka och kolla på utsikten och det tyckte jag lät jättemysigt när hon sa. Sen på lördag morgon tog vi morgonen i vår egen takt och Elin startade Peter Jöbacks julskiva som vi lyssnade på. Och så frågade hon tycker du om Peter Jöback och jag svarade att ja han har grymt bra röst och då avslöjade hon att vi skulle gå på Peter Jöbacks julkonsert! Jag blev jätteöverraskad och glad och tyckte att det skulle bli jättekul. Och oj vad bra det var! Det var så mkt mer än vad jag trodde det skulle vara! Han bjöd verkligen på en show! Den var rolig, han bjöd på sig själv, han var en bra talare och sångrösten <3 men det bästa var ändå Disneymedleyt han hade mitt i föreställningen! Jag kunde inte sitta still för det var så bra! Verkligen en toppenshow!

Idag hann vi med två julmarknader och att träffa Susanna en kortis också innan det bar väg hem. Vi har även promenerat mycket vilket har varit väldigt skönt. 













VFU

Den här veckan som varit har varit min första VFU vecka/praktik vecka på geriatriken, och det har gått riktigt bra. Jag har fått sett och lära mig väldigt mycket på bara en vecka! Innan jag kom dit så visste jag knappt vad det var men nu har ja lärt mig massor. 

För er som undrar så är geriatrik ett område, på ett sjukhus, som är inriktade på personer  som är 65 år och äldre, så det handlar om sjukdomar som kommer med åldrandet. De som är där är ofta multisjuka som betyder att de ofta har flera sjukdomar. Och där arbetar många olika professioner tillsammans för att hjälpa de som är där så att de ska bli så självständiga som möjligt och klara av livet på egen hand efter vården. Lite kortfattat så är det detta. 

Jag har några dagar kvar och hoppas jag hinner lära mig ännu mer än det jag har lärt mig. Samtidigt som jag är på vfun hela dagarna så har jag också en hemtenta att skriva om den så hela dagarna går åt till det nu. Jag måste säga att det har tagit ut sin rätt, jag har varit så trött varje dag. Dels för att det är ansträngande att ta in så mycket hela tiden, det är många nya intryck och information man ska ta åt sig, och sen går jag upp så tidigt så jag storknar. Men men alltid kul att lära sig nytt och få se hur de jobbar där.



Hund i vården

Idag hade vi bästa föreläsningen Ever! Idag var det nämligen en föreläsning om hund i vården och på vilket sätt dom i många fall är bättre än medicin och för att hjälpa äldre personer att hålla igång tex handförmåga osv. Det var Othello och Bellman som var huvudpersonerna i föreläsningen..eller ska vi säga huvudhundarna, och deras matte Öystein Johannessen förstås. Det var två border collie hundar på 1 och 8 år. Othello är 8 så han var den lugna erfarna medan Bellman var som ett litet yrväder och helst var överallt och ville bli klappad och kelad med helst hela tiden. Han är under uppträning än vill tilläggas. Det som var så himla bra med föreläsningen var att det var en blandning av fakta information om vad hund i vården är bra för, och sen också att han gjorde exempel med hundarna och oss så vi fick se hur det kunde gå till. Och till sist visade han även klipp på när Othello faktiskt hjälpte äldre människor att som sagt hålla igång sin handmotorik och ibland bara som ett lugnande hjälpmedel. Det var häftigt att se och väldigt motiverande! Det bästa var ju nästan att man fick gosa med dom hur mycket vi ville också. Det var så Bellman tränade nu i början, att inte va rädd för främlingar..och det var han inte vill tilläggas. Såå go hund! Det var dom båda två. 

Riktigt inspirerande dag!

Othello!


Bellman!



Man måste få busa lite också.


Om ni vill läsa mer om deras arbete eller bara se bilder från dagen på både oss som lyssnade och hundarna kan ni gå in här : http://vardhundenothello.tumblr.com
Eller på deras hemsida: http://www.vardhundenothello.se

Dop

Nu har jag varit väldigt dålig på att blogga, men jag har verkligen inte haft orken då jag har suttit med en hemtenta hela veckan men nu äntligen lämnade jag in den. 

Iaf..förra helgen var vi hemma i krham för att gå på lilla Ruths dop (som är Niklas systerdotter) och det var jättefint alltihop! Både i kyrkan där hon skötte sig så bra så, hon somnade till och med i Rickards famn, avslappnad tjej! Och Louise två kompisar sjöng och dom är så jäkla grymma! Fick gåshud av dom! Och fikat efteråt. Oj oj oj vad Louise hade bakat! Man var ju tvungen att smaka av nästan allt, fick inte riktigt i mig allt men allt var så gott och jag försökte allt! Speciellt cake-popsen som jag hade sett fram emot hela veckan..Muuuums! Det var väldigt fint och trevligt!

Annars under helgen hann vi äta middag med Niklas pappa och familjen där och vi hann träffa min bror och Loke och Menja. Mina godingar! Så då fick vi en helkväll med dom plus mamma och pappa så vi hann med mycket på vår korta vistelse.







RSS 2.0