Get of My face

http://youtu.be/g6R82ZQZQF4

Haha jag vet inte varför jag tycker den är så rolig egentligen men den blir bara roligare och roligare ju mer man tittar på den!

Tillslut så..

Nu äntligen har Niklas fått hoppa fallskärm! Jag berättade det nog för ett tag sen att vi var iväg för att Niklas skulle hoppa fallskärm men att det då inte blev av på grund av vädret. Idag gick det och vädret höll sig i schack! Det var dock lite osäkert när vi skulle åka dit för det skulle komma in någon front men dom visste inte när, så det var lite på chansning som vi åkte dit igen.
 
Vi kom en och en halv timme tidigare än vad den aktuella tiden egentligen var men det gjorde inget för på grund av att folk hade ställt in så fick Niklas hoppa tidigare. Han var ändå rätt lugn inför hoppet måste jag säga. Han sa det att han var nästan mest pirrig när själva planet kom och skulle hämta upp dom.
 
Där satt jag på en liten bänk och såg dom flyga högre och högre upp. Det var nästan lite svårt att se dom när dom väl var uppe på höjd som var 4 kilometer upp om jag inte minns fel. Och vi ska inte tala om när dom väl hoppade, det enda man såg var små prickar som föll ut från planet. Försökte ta kort på det men det gick inge vidare..
 
Ner kom en väldigt glad Niklas i alla fall och han har absolut fått mersmak på det. Han försökte även övertala mig att hoppa men njae..om och när jag väl ska hoppa vill jag allt ha någon dag att förbereda mig på.
 
 
På  väg med en taggad Niklas bredvid mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg bort mot flygplanet!
 
Ser ni dom små prickarna. Där hade dom ändå fallit en bra bit så dom bärjade komma "nära".
 
 
 
Det är Niklas som kommer här närmast längst till vänster.
 
 
 
 
 
 
 
Glad kille!!

Lite bilder från förra veckan

Dålig bild men köpte lite nya ringar innan jag åkte till Kristinehamn.
 
Passade på att träffa mormor och morfar när jag hade lite tid över..eller lite och lite..jag var visst där i 6 timmar! Men det var mysigt och skönt att inte behöva stressa iväg någon annanstans.
 
Hittade gamla bilder hemma hos mormor och morfar.
 
Sen blev det firande av denna lilla goding som fyllde hela två år!
 
Godingen fick ett bollhav!! Bollhav, vem skulle inte vilja haft det när man var liten. Jag vet att jag skulle! Han bodde i det resten av kvällen!
 
Sen var det såklart stugmys och ååå vad det var behövligt! Har saknat stugan som sjutton!
 
 
 
Det är något särskilt med egenodlade äpplen. Dessutom kan jag som är äppelallergiker till och med äta dom.
 
Jag hann även med lite Fillanmys med otroligt god glass från Oliveriet. MmMmMmMm säger jag bara!
 
När jag kom hem igen blev jag sjuk som jag nog skrivit och lyckades smitta Niklas också så snäll som jag är. Detta är någon slags häxbrygd som tydligen ska hjälpa till så han blir frisk snabbare. Jag var tvungen att smaka på det igår och det var faktiskt helt okej! Hoppas det hjälper också.
 
 
 

Halv sjuker

Hej hopp!
 
Just för tillfället sitter jag på jobbet och har lunch, det är typ då jag tar mig tid till att blogga lite. Jag har tänkt att lägga upp bilder från förra veckan när jag var hemma i Kristinehamn och firade min brorson, träffade Fillan och bara hade det mysigt i stugan men jag har inte orkat kan man nog säga. Tid har jag haft egentligen men jag blev sjuk i fredags,förkyld och eländig och envis som jag är så jobbar jag ju iaf och gjorde hela helgen tills jag blev ledig igår. Jag använde liksom dom krafter jag hade till att jobba så när jag kom hem var jag som en död fisk. Så igår var det en mycket efterängtad ledig dag som kom där jag kunde ta det lugnt och inte göra någonting. Tack vare den så mår jag bättre idag och kan jobba. Dock är jag väl inte helt bra än, men det känns bättre!
 
Jag ska försöka lägga upp lite bilder sen! 
 
Pussokram

Allt är tyst och stilla

Åh nu ligger jag här i stugan, allt är tyst och stilla. Den enda jag hör är klockan som tickar ute i vardagsrummet. Tystheten lägger sig allt mer runt omkring mig samtidigt som värmen sakta men säkert fyller min kropp under det tjocka härliga duntäcket. Jag hör hur pappa vänder blad i den bok han läser från det andra rummet och det fyller mig med lugn och allt känns bra, allt känns rätt. Det känns som att jag är liten på nytt och inget har förändrats under de gångna åren.

Med det vill jag säga att jag nu är i Kristinehamn under några dagar och ska fira min underbara brorson som fyller hela 2 år imorgon!

Och med det säger jag godnatt från en tyst men väldigt efterlängtad stuga!

Sommar? Höst?

Jag har börjat tycka att det känns som höst ute redan. Jag har ångest på morgonen om vad jag ska ha på mig, om jag behöver den där extra tröjan eller den där extra jackan. Det är inte bara att gå i linne som det bara var för någon vecka sen..Jag hängde inte riktigt med på när sommaren försvann. Nu är den ju iof inte borta helt och hållet, det kommer allt lite varma dagar mellan alla regndagar fast det är ju inte så att man känner att ja nu åker vi till stranden för att det är så varmt och skönt, eller lägger sig och solar för att få lite färg. Det är väl så här det är varje år att man längtar och längtar på att sommaren ska komma och se vips är den borta. Jag har inte gjort så mycket sommrigt i år heller. Bara som det att jag brukar vara i vår stuga varje år, det har det inte blivit någonting i år och det är lite tråkigt, men så går det när man flyttar också så skyll mig själv.
 
Jag har gjort massa roligt också som att vara på gröna lund, varit i Kristinehamn, träffat goa vänner, varit på allsång på skansen, grillat som hör till sommaren, haft mysiga dagar vid vattnet osv. Så jag ska inte klaga!
 
Jag tycker faktist att hösten och vintern är väldigt mysiga också så jag längtar lite tills det kommer på riktigt. Få klä på sig lite mer kläder. Snygga höstjackor, skor, stora härliga halsdukar, ligga inne under en filt med en kopp varm oboy och kolla film och ja ni vet allt det där mysiga. Då kan man faktiskt längta lite.

Hejsan hoppsan

För tillfället sitter jag i vårt personalrum på jobbet och har lunch. Alltid lika skönt att få lite "ledig" tid då man bara kan slappna av. Idag var däremot en sån där jobbig morgon där hela kroppen sa nej till att gå upp ur sängen, nej till att äta frukost, nej till att röra sig överhuvudtaget. Det berodde inte på att jag var speciellt trött eller så för jag vaknade innan kocka ringde och allt..men nej..kroppen ville inte. Nu sket jag ju fullständigt i vad kroppen ville och inte ville för jag pallrade mig ju iväg till jobbet som vanligt.
 
Igår hade jag en skön ledig dag. Det var en sån där dag då jag inte gjorde mycket alls men det var skönt! Att bara vara, man behöver ha sådan tid för sig själv ibland. Lite nytto grejer gjorde jag ju i och för sig som att vika tvätt, diska och rensa/tvätta kattlåda..men annars var det slappt. Jag ägnade också en timme åt att prata med min fina vän Linda i telefon. Vi får ju umgås så när vi inte kan ses på fysiskt sätt. Känns ju konstigt att inte prata varje dag längre som vi ändå har gjort i..tja typ hela vårt liv förut. Så det var skönt att få prata av sig lite!
 
Den här veckan kommer bli rätt skön ändå, jag har jobbat ganska mycket på sistonde men den här veckan kommer bjuda på lite lediga dagar. Jag var ju ledig igår men jag har även två lediga dagar i slutet av veckan, torsdag och fredag. Det kommer bli skönt att få två lediga dagar efter varandra, det händer inte allt för ofta.
 
Så så var det med det! Ha det bra!

Hela veckan lång...

Den här veckan har bjudit på massa roligheter! I tisdag jobbade jag kort dag till kl 17.00 och åkte sen med Stina och Mallan hem till Pillan för att lämna en liten kanin för att vi sen skulle gå på allsång på skansen, men då var det jag Pillan och Sara som gick. Jag har aldrig varit där förut men jag har önskat att gå sen en lång tid tillbaka men det har inte blivit av och jag har inte riktigt tagit tag i det. Nu kom jag i varje fall äntligen iväg!
 
Eftersom vi åkte rätt sent kom vi ju såklart ganska långt bak så vi såg inte så jättemycket. Lilla jag fick stå på tå för att se lite emellanåt. Jag fick också inse att jag varken är ett litet barn eller någon kändis för det var det enda som kameramännen filmade. Det var iaf väldigt mysigt! Sommarkänslorna sprudlade. Om jag skulle göra om det skulle jag nog försöka komma längre fram. Artisterna som var där den kvällen var Petter, Lill-Babs och Petra Marklund (september), helt okej tisdag att gästa allsången på! När det tagit slut blev det ett välbehövligt stop på en av hamburgerstånden utanför skansen eftersom vi inte ätit sen lunch någon av oss. Sen for vi hemåt och jag landade i sängen mede en sovandes Niklas bredvid mig.
 
Igår (torsdag) var vi tre på Gröna Lund! Alltid lika kul, det kommer jag aldrig växa ifrån om det nu ens är möjligt att göra. Först på morgonen åkte jag hem till Sara så jag fick se hur hon bodde och det var jättefint, litet men väldigt mysigt! vid lunch började vi röra oss mot grönan och var framme vid 14.00 ungefär. Då körde vi på på en gång och drog igång med tilt och så var vi igång sen.m Det var längesen jag åkte så mycket karuseller och endel om och om igen. Super kuuul. Vi pausade i allt åkande och åt av den goa buffén som dom har där. om ni inte har ätit där så gör det. Det finns väldigt mycket olika mat att välja mellan. När vi var klara där var det bara att fortsätta. Pillan som egentligen inte åker så mycket då hon tycker det är läskigt med det som är högt och åker nedåt i snabbfart åkte väldigt mycket den här dagen. Stolt över henne! Vi åkte även katapulten och fick sällskap av Bengt Dalqvist, nu kanske inte det namnet säger er så mycket men det är han som spelade Daniel i skilda världar som gick på tv när jag var liten. Han ser exakt likadan ut som han gjorde då, det var inte mycket som hade ändrats på dom här åren. Han satt bredvid Pillan under åkturen och eftersom hon var lite rädd och vi visst hade "glömt" att säga att den även åker upp och släpper där uppifrån blev hon ju inte mindre rädd när vi var där uppe. Bengt tyckte iaf det var roligt, han sa det till Pillan att det var ju roligare att titta på dig än att åka själva karusellen".
 
På eftermiddagen/kvällen började det ööööööösregna. Det var längesen jag såg så mycket regn som nu bestämt sig för att komma just idag när vi gick där i våra linnen. Vi gav inte upp för det, vi åkte allt några karuseller till och trotsade regnet. Det blev ju mindre köer iaf. Men efter ett tag kände vi oss rätt nöjda...och blöta..så vi åkte hem efter en heltokig dag med mycket skratt och upplevelser.
 
Allsååång!
 
Vi sjöng så klart med det högsta vi kunde..finns inga alternativ.
 
Stod som sagt en bit bort men detta är Petra.
 
Petter.
 
Grönisch!
 
okej..lite nervös var jag där.
 
Denna åkte jag ej, men Pillan och Sara var modiga och gjorde det!
 
Buffééééé!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här står vi i kö till katapulten med vår nya kompis bengt i bakgrunden.
 
 
 
eeh ja det började som sagt regna!
 
 
 
 
 
The end!
 
 
 
 
 
 

Bilder från gårkvällen

Det blev tyvärr inte så jättemånga supersnygga kort från igårkväll. Det var fruktansvärt varmt hemma hos Linda också så jag höll på att smälta bort ett flertal gånger och jag var inte den enda. Här kommer iaf några.
 
FinaFina födelsedags flickan!
 
 
 
The gang!
 
Paketöppning..alltid lika spännande!
 
 
 
Sötaste kattbebisarna tyckte självklart pappret var det roligaste.
 
Bjuder på den!
 
 
 
Jag drack ett mousserande jordgubbsvin som passade mig perfekt, smakade typ saft!
 
Tårta såklart, fast vi åt den imorse istället.
 
Fina systrarna!
 
 
 
 

Födelsedagbarnet!

Jag gick upp halv 7 idag för att hinna med pendeltåget i och med att det bara går varje halvtimme på helgen nu på sommaren gör att komma i tid till mitt tåg som gick halv 9. När jag kom hem gick jag ner på stan lite och kollade runt, köpte en ny bh bland annat, behövs lite nytt ibland. Efter det kom mamma och hämtade upp nig så åkte vi ut i skärgården och är lite lunch tillsammans. Min lilla mamma..jag saknar henne allt ibland, just dom här tillfällena när vi spenderar kvalitetstid med varandra. Det är värdefullt.

Ikväll har vi varit och firat Linda i Mariestad!!! När vi åkte hit kom världens oväder och regnet öste ner och det blixtra och grejer hela vägen i princip! Men Fillan tog oss fram lugnt och säkert! Väl framme kollade vi runt i lägenheten eftersom jag inte varit här, eller ingen hade det i princip. Jättefint måste jag säga, verkligen!!

Haft en jättemysig kväll med mycket skratt och trevligt sällskap! Nu ska vi sova allihopa, det ska bli skönt!! Det kommer upp lite vilde imorgon..om det blev någon någorlunda bra.

Godnatt!!

Hipp Hurra!

Hipp hipp hurra hurra idag är det inte vilken dag som helst utan det är min allra bästa omstänksammaste, finaste, barndomsvän Lindas 20 års dag!!

 

Herregud vi har kännt varandra i evigheter, ända sedan vi var 5 år..5 år!!!! Vi har gått i samma klass genom alla år och det har kännts så tryggt att alltid haft dig vid min sida vid alla glada, sorgsna, konstiga, spännande, omtumlande tillfällen. Nu är avståndet lite längre mellan oss, men vad gör det! Känns fortfarande som att vi skulle kunna springa hem till varandra på 5 min.  Vad vore mitt liv utan Linda i mitt liv… jo det ska jag tala om för er...det skulle absolut inte se likadant ut och hade inte varit lika roligt och jag är mycket nöjd med hur mitt liv har varit och har blivit med denna fina vän vid min sida. Alla skulle ha haft en Linda i sitt liv.

 

Jag hoppas du får en oförglömlig födelsedag på allra bästa sätt!

 

Jag har oändligt många bilder på oss två som har tagits genom alla år, men här kommer några utvalda från åren som gått.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GRATTIS!!!
 
 

Helgkul

Oooooh vad kul det ska bli att få åka hem imorgon och träffa alla mina godingar! Nu gäller det bara att packa iordning lite inför helgen. Inte för att jag behöver ha med mig världens packning för två dagar men det tar väl sin lilla tid att välja vad jag ska ha på mig imorgon om jag känner mig själv rätt. Det brukar oftast sluta med att jag har med mig alldeles för många ombyten för att jag inte kan bestämma mig för vad jag egentligen vill ha och det blir bara onödigt tungt att dra på fram och tillbaka...jag vet..jag har provat ett flertal gånger!
 
Varför blir man alltid trött på sina kläder, man har ju rätt mycket när man väl kollar igenom allt men ändå känns det som man inte äger något. Jag råkade gå in lite på hm förut på min lunchrast och hittade en jääääättefin klännig..jag provade den och allt..men sen tänkte jag att nej anna, hold your horses! Och så gjorde jag det, jag köpte den alltså inte. Lite stolt blir jag när jag klarar att gå ut utan att köpa något fast att den här klänningen egentligen var perfekt! Klapp på axeln får jag idag.
 
Nu blir det att rota igenom garderoben och se om jag kan hitta något festligt!
 
Pusshej!
 
 
 

Skön vecka

Den här veckan har varit den skönaste på länge, eller ja sedan semestern som jag hade för ca två veckor sen iaf. I måndags var jag ledig och jobbade sen tisdag och var ledig igår (onsdag) igen. Igår hade jag tagit extra ledigt eftersom Niklas och Robin skulle hoppa fallskärm!! Jag gav Niklas fallskärmshoppet i present när han fyllde år och ville nu såklart vara med och kolla när han väl skulle hoppa. Det tog lite mer en en timme att åka till platsen, Gryttjom som det hette, och sen när vi kom fram gick dom och checkade in sig och vi fick reda på att det blåste för mycket för tillfället för att det skulle gå att hoppa så hon sa åt oss att vänta så länge så fick vi se  om det gav med sig.
 
Vi eller jag gick och fikade lite under tiden och vädret var jättehärligt med sol och typ blå himmel med endast lite moln. Så vädret var perfekt men den där satans blåsten ville aldrig ge med sig..! Det gick en timme..ingen skillnad, det gick en halvtimme till..ingen skillnad, och dom sa i högtalarna att dom satsade på att det skulle funka om en halvtimme..då var klockan 14.00 och vi hade suttit och väntat sedan 12.00. När klockan blev 14.00 var det tyvärr inte bättre och det började även komma in ett tjock lager med tjocka moln vid den här tiden så då fick dom boka en ny tid för "personalen" trodde inte heller att det skulle bli bättre väder. Mycket tråkigt! Tycker synd om Niklas och Robin som var värsta taggade och hade sett fram emot det här nu, och jag tyckte det var tråkigt för jag ville ju se!! Nu när dom ska hoppa nästa gång kan jag inte vara med för då jobbar jag..
 
För att se något positivt i det hela var att jag i varje fall fick vara ute i det fina vädret på min lediga dag. Resten av dagen gjorde vi inte så mycket, satt och chillade och följde sen Robin till tåget. Kom hem och gjorde god mat, myste och tittade på film innan ett stort åskoväder drog över. Det började med blixtar på lite avstånd men sen kröp det sig närmare och närmare och då vågade vi inte riskera tv:n längre. Det är ändå lite mysigt med åska och regn tycker jag. Bara man är inomhus.. så kan man lyssna på mullret och tända lite ljus och mysa till det.
 
Idag har det varit jobbdag igen och den gick ovanligt fort måste jag säga. Jobbade iof två timmar kortare än vad jag brukar vilket kanske gjorde lite skillnad. Jobbade med en ny tjej idag, Karin, eller hon var ny för mig iaf, hon har jobbat där förut men det var innan min tid. Mysig tjej som jag tyvärr inte kommer jobba så mycket mer med framöver.
 
Resten av veckan kommer bestå av jobb imorgon och sen i helgen åker jag till Kristinehamn och Mariestad för att Fira bästa Linda!! Kommer bli hur kul som helst att träffa alla mina godingar och få se hennes lägenhet och små vilddjur till kattungar! Nu längtar jag ännu mer när jag tänker på det!
 
Bra vecka helt enkelt!
 
Goaste kissen innan det bar iväg mot fallskärmshoppning.
 
 
 
Kändes som att vara på läger när vi var där. Det var hur mycket folk som helst där, tydligen någon fallskärms-SM tävling som pågick.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ljuuust!
 
Mycket väntande..
 
 
Härlig dag i solen med klarblå himmel emellanåt. Man ska inte klaga.
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0