Lyx

Jag har haft två superhärliga dagar med bebis mys, och Louise och Rickard mys också så klart. Dom kom upp i tisdagskväll för att Rickard skulle på utbildning här onsdag-torsdag så då följde alla med och så fick vi lite kvalitetstid med varandra. 

I onsdags förmiddags fixade jag först bilen med att få bytt vinterdäcken så den blir lite säkrare nu när kylan kryper sig på när man minst anar det. Det var inte jag som bytte, men bara släpandet av dom där däcken räckte gott och väl. Kände mig riktigt stark där ett tag. Sen vid lunch åkte jag Louise och Ruth till Mall of Scandinavia och det var superfint och oj så stort det är! Vi hann inte ens gå på alla våningar fast att vi var där i flera timmar.. Men vi hann in i dom butikerna som vi ville och vi hittade det vi skulle ha båda två så jag är mer än nöjd. Sen var det raka vägen hem för att svida om för lite middag på Stockholm tapas inne i stan där även Niklas och Rickard var med. Tapas är helt klart min nya grej! Älskar att man får in smårätter med lite av varje. Det var supergott och en mycket trevlig kväll.

Idag började jag Lousie dagen med en lång promenad/PW med Ruth i vagnen.
Sen har vi pysslat och myst inne. Jag har fått upp julpyntet och Louise har fixar lite inför Ruths dop, jag hjälpte även till lite med det också. Så vi fick mycket gjort idag också men i ett lugnare tempo än gårdagen.


Det har varit jättelyxigt att få ha dom här dom här dagarna och det har varit jättekul och mysigt på alla sätt och vis. Det passade väldigt bra för jag hade hemstudietid också så vi har fått hela dagar tillsammans jag Louise och Ruth!

















Brun eller blond

Här sitter jag och tänker det kan ni väl förstå, för någonting på i är inte lätt att hitta på...så tänker jag börja mitt inlägg som Maja sjunger så fint, för jag sitter nämligen och funderar på att bli brunhårig igen! Mitt hår är väldigt ruffsigt och trassligt av alla blekningar som jag har gjort på sistonde och det känns inte som att det mår så bra. Därför går jag i tankarna om att bli brunhårig igen eftersom det är mer vitaminer i de bruna färgerna så att mitt hår kan få må bra igen. Jag tyckte om att va brunhårig också och nu är jag i en period när jag skulle vilja testa det igen. Vi får se hur dom här tankarna slutar.










Jag gillar att va blond också men som sagt, undrar om man skulle bli lite brunett ett tag för att skona håret lite. Vad tror ni?

Gott och blandat

Just i detta nu sitter jag på tunnelbanan på väg till skolan för lite grupparbete. Det är en ny vecka och nya tag, så det är bara att köra igång.

Helgen som var har varit väldigt skön. Jag har både tagit det lugnt och även hittat på lite saker och gjort bra att göra saker. Som i fredags hade jag Sara och Pillan hos mig och vi lagade tacos spelade Mario cart och kollade skräckis. Det var en bra fredag. Det dumma med att träffas på fredagar är däremot att man oftast är så himla trött på kvällen efter en tidig morgon och skola/jobb hela dagen. 

Sen i lördags var jag och Niklas till Ikea och handlade lite bra och ha saker pch kollade även efter ett hörnskåp som vi vill ha i badrummet, men vi hittade inget bra tyvärr. På kvällen gick vi och såg spectre/Bond på bio. Bra spännande film. Vi hade däremot några bakom oss som hade bestämt sig för att prata genom typ hela filmen så det förstörde väl upplevelsen litegrann, speciellt när dom började prata om andra saker som inte ens hörde till filmen. Men den var absolut sevärd!

Igår hade jag och Niklas en bra-att-göra-dag, vilket betyder att vi rensade bort massa skräp och pant och fixade och donade. Vi tog även en skön powerwalk på eftermiddagen, och det var såå mörkt! Klockan var typ bara 4-5 men det var verkligen svart ute så det var lite svårt att se på vissa ställen. Men det var skönt att få gå av sig den föregående veckan och ladda om inför den nya.



Workshop

Idag i skolan hade vi inga vanliga föreläsningar utan något som kallas workshop, som jag också nämde i föregående inlägg om jag kommer ihåg rätt. Idag har vi iaf målat och skapat konst på olika sätt och vis och även skrivit Haiku dikter, återkommer till dessa senare.
 
Vi började dagen med att alla fick gå in i ett rum där det låg ett stort papper på några bord i mitten som vi alla målade hej vilt på. Vi fick måla vad vi ville och "uppdraget" var att fylla hela pappret så det fanns så lite vitt kvar som möjligt och vi snurrade hela tiden pappret så man fick nya ställen att måla på och lägga till på de andras målningar osv. Detta gjordes med endast glada färger. Sen gick vi in i nästa rum och gjorde samma sak igen fast med bara mörka färger.
 
Medan dom torkade gjorde vi en annan övning som var att vi skulle måla av varandra utan att titta ner på pappret. Riktigt kul och så svårt! Ingen blev lik den andra och det var så svårt att inte titta ner på pappret också eftersom man har en automatisk reflex som vill titta ner emellanåt. Vi målade av alla i gruppen och fick på så sätt 13 olika bilder av sig själv. Alla väldigt vackra. Sen valde vi ut tre av bilderna på oss som skulle representera 1. När vi vaknar på morgonen, 2. När vi ska träffa svärföräldrarna för första gången, 3. vi skulle känna igen oss i bilden, välja något som gjorde att vi kände att det verkligen var vi. Jag tog nog tyvärr inget kort på dom, men dom var superfina, det vill jag lova.
 
När de första målningarna sen torkat satte vi upp dom på väggen och gjorde nya tavlor av dom stora tavlorna. Vi skulle klippa ut något som representerade, landet, havet och staden. Sen fick vi gå runt och kolla på allas tavlor och skriva vad vi tyckte att det såg ut som i våra ögon och sen av dom lapparna vi fått skrev vi en haiku dikt,
 
Haiku dikt är när man  följer ett mönster som är 5, 7, 5 och betyder att i första meningen får det endast vara 5 vokaler, 7 vokaler i andra meningen och 5 vokaler i sista meningen. Jag skrev tex: Sjöstjärnan har fest i första meningen, för jag hade fått sjöstjärna och fest som ord på min lappar.
 
Det blev mycket text, men det har varit en sån inspirerande dag och så rolig dag som har fått tagit fram både kreativititet och lite hjärngympa eftersom man skulle tänka på varför man gjorde sin val av bilder osv. Det roliga är att det kommer bli mer sånt här nu i den här kursen framöver.







Sjukling

Det är ju typiskt..jag har typ varit ledig i två veckor, iaf en vecka, och har varit småförkyld under hela tiden men nu idag när jag började en ny kurs valde febern att slå till. Det är väl typiskt. Men vet ni vad det bästa är..jag behöver inte åka till skolan förrän torsdag igen, vi ska läsa hemifrån så det kom ju lägligt ändå kan man säga. Ja iaf, så nu ligger jag här i soffan och snorar, dricker te och tycker lite synd om mig själv. Det får man när man har feber.

Annars, kursen som vi började idag känns ganska intensiv. Det är mycket som ska göras och många hemtentor som ska skrivas. Men vi ska också hålla på med workshop, levande verkstad, som jag förstått det så kanske vi ska dreja och så. Vi ska iaf ha oömma kläder så vi får se vad det är, men det känns kul. Sen ska vi även få in lite VFU innan jul som blir på en geriatralisk avdelning på ett sjukhus för mig. Det känns bra men kan nog bli tufft också. Får ge ett mer utförligt svar när jag vet hur det är.

Nu är det inte så långt kvar innan det är jul och jag har gått ett år i skolan redan. Det går så snabbt! Men nu ska jag inte ta ut ngt i förskott, nu kör vi på sista tiden också.

Nu ska jag krypa ner i sängen och kurera mig.

Så här kände jag imorse..



Så här känner jag nu!

Gustavsviks äventyrsbad - Lost city

I fredags gjorde jag något tokigt och helroligt. När jag fyllde år fick jag nämligen en present av min kära vän jossan, som jag tror jag även skrev om. Det var iaf att hon skulle bjuda mig på gustavsvik äventyrsbad och i fredags blev det äntligen av!! Så ja åkte till Örebro över dagen bara. Det var verkligen såå roligt!! Jag älskar sånt där, när det är fartfyllt, spännande roligt och att man får leka av sig lite. 

Det var ganska många års sen jag var där så dom hade gjort om lite och byggt lite nya rutschkanor och så och dom var så roliga! Det var bla tre nya som man åkte ring i och en av dom blev absolut favoriten, då man åkte upp på väggarna i vissa sektioner och så.

Jag blev också bjuden på lunch av jossan, Tack! Man blir så grymt hungrig när man är i vattnet tycker jag. Man brukar ju säga att "sjön suger", och det kan jag intyga stämmer.

Något annat lite konstigt och komiskt var att dom har ju en vågmaskin i en av poolerna och när vi låg där och guppade i dom där vågorna så blev jag sjösjuk! Haha, vem blir sjösjuk av att ligga och guppa i vattnet?! Jo jag tydligen. Det har jag aldrig blivit förut..jag börjar väl bli gammal.

Jag blev så bortskämd som blev bjuden på allt det här och plus att jag fick spendera en fredag med jossan bara sådär, det händer inte allt för ofta nu för tiden! Riktigt lyxigt!

Stort Tack min fina vän!





Så här sleten var jag efter en heldag med stoj och bus och skratt (jag bjuder på denna).

Golvvärme

Jag höll på att skriva på ett inlägg för några dagar sen, men just då bestämde sig datorn för att balla ur så allt försvann som jag hade skrivit och jag orkade inte skriva om. Det handlade i alla fall i korta drag om att jag en morgon låg här i sängen och kollade tillbaka på gamla blogginlägg som jag gjorde typ i början när jag startade upp bloggen. Det är faktiskt rätt skoj att gå tillbaka och kolla på vad jag gjorde, tänkte och kände då. Det är ju ändå 2,5 år sedan vi flyttade hit och jag började blogga. Det är ju något av det bästa med att ha den. Då får man hjälp att komma ihåg, för jag kommer inte ihåg allt som hände.
Det var det jag skrev om iaf, och att jag hade en bra morgon för jag blev på bra humör av att titta tillbaka på det gamla.

En till inte så lång tillbakablick är till nu i helgen när Henke och Frida var här. Vi har nämligen golvvärme i badrummet, som inte har fungerar på hela tiden som vi har bott här för att termostaten har varit sönder. Henke hjälpte oss iaf att fixa den i helgen så nu har vi golvvärme!! Och det är inte bara vi som tycker om det..


Dom har hittat sina platser i badrummet som dom gillar kan man säga gosisarna. Och vilket framsteg va, nu ligger dom rätt tätt ihop även fast Elsa får gosa med Orvars rumpa mest, men ändå, det tar sig.

Födelsedagsfirande

Igår var en såå mysig dag!! Och Niklas födelsedag på det som jag skrev om i förra inlägget. Vi har Henke och Frida här i helgen så vi firade Niklas allihopa.

När dom kom i fredagskväll fick vi en stor korg fylld med massa roliga saker, presenter till Niklas, men också till mig eftersom jag har fyllt år. Speciellt en sak var till mig i korgen, för dom får inte Niklas i fötterna i, jättesköna, luddiga, mjuka tofflor! Perfekt i vår lägenhet som blir så kall på vintern. Sen fick vi champagne, choklad och ett spel! Så roliga grejer! Men det roligaste är ju ändå att dom är här i helgen.

Igår gjorde jag pannkakstårta till Niklas efter beställning. I den var det hallonsylt, grädde och vaniljsås. Jag var lite skeptiskt till det sistnämnda först men det blev riktigt gott! Sen åkte vi in till stan och kollade runt, fikade och shoppade lite. Vi drog också en spontanare och gick på bio (vi hade lite tid att döda innan vi skulle på restaurang). Vi såg Transsylvanien 2, rolig film! Det var vi och barnen. Sen blev det tapas restaurang i gamla stan och det var verkligen så gott!! Jag tog tre rätter, vitlöksbröd, scampi och halloumi och allt var super gott! Sen tog vi efterrätt på det som fick bli frozen cheesecake och färska jordgubbar med créme fraische och vad det nu var på mer. Jag och Niklas delade på dom. Något lite komiskt som hände när vi satt där var att just när vi satt oss där och satt vid ett stort öppet fönster ut mot gatan, så kommer halloween paraden som går genom gamla stan. Så både vi fick något att titta på och dom för den delen. Det var allt några som kom och tryckte upp sina utklädda otäcka ansikten mot fönstret. 
Sen åkte vi hem till oss efter det och kollade film och bara myste ner oss i soffan!

Vi hann riktigt mycket på en dag!




RSS 2.0