Ekerö

Nu förstår ni har jag nog växt lite i mig själv, byggt på mitt självförtroende! För igår skulle jag åka och lämna Orvar på ett kattpensionat där han ska vara över jul, det var bara det att det här kattpensionatet ligger på Ekerö så jag var alltså tvungen att åka ända dit med honom..själv..i bilen. Jag har aldrig kört "i Stockholm", nu körde jag ju inte in in i själva Stockholm men ändå! Men det gick jättebra! Det var bara en gång när jag trodde jag hade kört fel och fick lite panik, men som jag inte hade så det var bara att fortsätta. Är faktiskt lite stolt över mig själv som klarade det.

Idag är det sista jobbdagen innan jag får ta julledigt vilket är väldigt efterlängtat!! Och idag är det tomteluva på jobbet som gäller, självklart när det är självaste julafton och allt!

GOD JUL på er allihopa! Jag hoppas att ni får en bra jul med mycket mys och skratt och god mat!

Kram

Nedräkning påbörjad

Har nu påbörjat mina sista arbetsdagar innan jag får gå på långledighet över jul! Endast 4 dagar kvar, idag räknas inte då den snart är slut. Det ska bli så skönt, men är redan lite stressad över hur jag ska kunna klämma in allt och träffa alla jag vill hinna träffa under ledigheten. Men det löser sig alltid på något sätt.
 
Jag var på en väldigt kort och intensiv tur till krhamn onsdag-torsdag för att tyvärr gå på begravning. Aldrig kul, men det var fint! Sen direkt efter det åkte jag hem till Stockholm igen och fyy vilket dåligt väder det var att åka i! Först och främst var det längesen jag körde bil överhuvudtaget, det blir inte av här, och sen var det sämsta vädret Ever! Kolsvart och spöregn hela vägen typ så jag åkte typ snigelfart så jag skulle komma fram överhuvudtaget. Det tog lite längre tid kan man säga..

Nu är man gräsänka några dagar också vilket jag tycker är så tråkigt! Jag blir så rastlös av att vara själv under en längre tid, men jag går tänka att det Bara är några dagar och sen kommer jag få träffa alla mina nära och kära! 

Just nu har jag gosat ner mig under min sköna varma filt och kollar på Harry Potter som går på tv och har inte tänkt att anstränga mig så väldigt mycket mer.



Lussebullar

Idag har varit en bra dag! Jag och Niklas tog oss en rejäl och välbehövlig sovmorgon för att sedan åka in till storstan och inhandla dom sista julklapparna. Jag lyckades faktiskt få tag i alla vilket är riktigt skönt, så nu slipper jag gå och tänka på det mer.

Imorse när vi vaknade var det så fint ute med stora snöflingor som kom ner dimpande och som faktiskt stannade på backen också. Det var bara det att lagomt till att vi gick ut så började det regna istället. Så vi hade regn på oss under hela shoppingturen vilket var mindre roligt och tog på humöret en aning i onödan. Men det fixade vi till när vi kom hem och bakade lussebullar istället, då blev genast humöret lite bättre. Och magen blev nöjdare också.

Något annat som jag förknippar med jul (än lussebullar) är när man dekorerar apelsiner med neijlikor, har jag för mig det är, för det blir så oerhört god doft av det. Det brukade alltid jag och mamma göra när jag bodde hemma. Kanske skulle vara något. Men nu har jag iaf lussebullsdoft i hela lägenheten det är verkligen inte fy skam det heller!




13 december

13 december har alltid betytt lucia tåg på ett eller annat sätt för mig, men i år kommer jag nog inte se ett enda...känns lite trist. Får väl klä på mig lussegrejer hemma och gå runt och sjunga för Niklas och Orvar om jag ska få vara med om något. 13 december..då är det inte långt kvar till jul men ändå känner jag inte direkt den där julkänslan än. Snön har ju iof försvunnit här hos oss också så och det är plus rader så det känns som vår..jag tror fåglarna trodde det imorse också som dom kvittrade och höll på. Kanske är för att jag blir äldre och äldre också? Neeej det skulle vara tråkigt..så är det inte. Det är för att jag inte har någon snö, inte har bakat några lussebullar eller pepparkakor..inget julgodis överhuvudtaget faktiskt. Det är nog det som måste göras. Jag får tvinga Niklas att baka med mig eftersom mina kompisar här är i Thailand i värmen och göttar sig. För hur kul är det att stå och baka själv..!
 
Se där det var lite fredagstankar i annas hjärna som ploppade fram. Nu blir det ut o jobba igen sista timmarna innan jag får gå på långhelg..sköönt (för att förtydliga, långhelg är alltså att jag får vara ledig lördag OCH söndag, lyxigt värre)!

Hobbit - Smaugs ödemark

Jag och Niklas var alltså i väg och kollade på den andra delen av hobbit trilogin eller vad man ska kalla den, Hobbit smaugs ödemark. Välidgt bra faktiskt, den var spännande hela filmen igenom och det hände någonting hela tiden så det kändes inte som att man satt där i 2 h och 40 min som den faktiskt var. Den var bättre än ettan men slutar på samma sätt, som alltså innebär när man minst anar det. Så går det när man gör en liten bok på typ 300 sidor, eller vad det nu är, till tre superlånga filmer. Men helt klart värd att se om man tycker om sådana typer av filmer, då rekommenderar jag den.
 
 
 

Grönt, vitt, grönt

Hej på er alla mina små kycklingar! Nu kanske nu i undrar vad jag har haft för mig dom senaste dagarna och jag kan meddela att det inte är så mkt speciellt! Jobbat, ätit, sovit i princip. 
 
I och med min heltid som har börjat nu blir det lite längre jobbtider vissa dagar eftersom jag nu öppnar några dagar i veckan också. Det är något jag har oroat mig över väldigt mycket förut när jag har behövt göra det någon enstaka gång men nu när jag gjorde det i helgen för första gången som heltidare var jag inte alls nervös, det var riktigt skönt! Så nu flyter det på bra och varför oroa sig i onödan egentligen..det är något jag är föör bra på..att oroa mig för saker alltså. Det är något jag får bättra mig på.
 
 Idag har jag varit ledig och dagen har bestått av lite tvättande och städning men också bara lite skön egentid då jag inte gjort någonting i princip..väldigt skönt, det rekommenderar jag er att göra ibland. Jag har suttit vid datorn och kollat runt och försökt klura ut vad jag ska köpa som sista julklappar och målat naglarna för en gångs skull, det händer inte så ofta. Det är dels för att herrn här hemma tycker det luktar så äckligt eller stark eller vad det nu är, så då får man passa på när han inte är hemma helt enkelt! 
 
Så det har jag gjort idag och ikväll ska vi gå och se den nya hobbit filmen. Får hoppas den är något att lägga tid på men det borde den vara, den första var iaf bra. 
 
Jag kan inte fatta att det snart är jul på tal om julklappar och allt. Vart har tiden tagit vägen och när blev det vinter?! Eller ja..nu är ju vintern typ borta här i Stockholm. Det blev inga decimeter snö här inte när Sven var i farten. Hoppas bara att det faller lite vitt till ju nu så är jag nöjd!
 







Julklappshandling

Nu äntligen har jag kommit igång med julklappsinhandlingen lite mer ordentligt. Är långt ifrån klar men det är iallafall en början. Så det har min dag gått åt till i princip, det tar längre tid än vad man tror att gå runt och kolla på allt som finns men det är santidigt rätt rogivande kan jag tycka.

Jag började faktiskt dagen med ris á la Malta, kanske inget man brukar börja dagen med men jag var så sugen och det var precis lika gott som jag kom ihåg det! Jag kollade faktiskt också på julkalendern, var tvungen att se om den var ngt att ha i år..om det kan slå Greveholm?! Den var ändå helt okej tycker jag. Haha här sitter Anna 20 år och recenserar julkalendern, men vet ni vad det står jag för! Det hör till på något sätt för att få den där lilla extra julkänslan.

Nu blir det sängen så man tar sig upp för jobb imorgon igen!



Det kommer gå bra..

Igår måndag var min första jobbdag som heltidare! I söndags var jag nervös innan jag la mig för att jag nu går upp som det officiellt även fast jag har jobbat mer än heltid förut så jag vet inte vad jag var så nervös över! Men det har iaf varit precis som vanligt. Inga förändringar direkt eftersom jag typ jobbat heltid förut som sagt. Det var till och med riktigt kul att jobba igår så det här kommer gå bra som överskriften säger. Det blir kul att ta lite mer ansvar än vad jag har gjort tidigare och jag har även massa nya kollegor som blivit anställda nu när Sara och Pillan åkte vilket är nytt, kul och spännande det med. När man pratar om trollen så kom faktiskt Pillan och Sara förbi jobbet och sa ett sista hej då också och jag fick krama om dom ordentligt och förstod då att dom faktiskt åker nu..men med allt nytt som väntar så kommer den här månaden bara svischa förbi med jul och nyår och allt som väntar!
 
Jag tycker det är lite pressande med jul i år..speciellt julklappar. Det har jag kännt av att det är svårare att köpa julklappar till famlijen när man inte har träffat dom på så länge och inte träffar dom lika ofta nu för tiden. För förut kunde man ändå snappa upp lite då och då vad dom behövde och ville ha, men i år har jag ingen aning så det blir spännande. Jag får helt enkelt använda min fantasi för en gångs skull som inte är den bästa kan jag meddela. Sen tycker jag inte att presenterna är det viktigaste utan det jag tycker ska bli mysigt är att träffa alla!
 
Det har gått så fort det här året! Här sitter jag och pratar om jul redan fast det känns som 2013 började nyss..herregud jag vet inte vart året har tagit vägen. Ändå har jag hunnit göra rätt så mycket under året och det kanske är just därför det har gått så fort också..det har varit så mycket nytt och spännande.
 
Nej nu ska jag försöka att inte tänka förbi december månad också som jag egentligen redan har gjort, utan ta tillvara på tiden som är här och nu!
 
 
 
 

IKEA

Lördagen bestod av en promenad bort till Ikea för mig och Niklas. Jag hade en idé om hur jag skulle få fram min fina ljuslykta som jag fick av mina goa vänner i present när jag fyllde år och jag kände att jag var tvungen att prova den. Det jag behöve för min idé var ett bord och ett tyg. Jag hittade ett perfekt bord och ett perfekt tyg i rätt längd och allt så det var bara att slå till..
 
 
 
..och så blev restultatet! Rätt nöjd om jag får säga det själv. Orvar tyckte också att det var lite för intressant med något nytt som hänger ner som man kanske kan hänga lite i..ehm..får se hur länge den får vara ifred.
 
Till kvällen lyxade jag och Niklas till det med filmhyrning och hemmagjord pizza. Det är underskattat tycker jag..varför gör man inte det oftare? Det är ju egentligen mycket godare än köp-pizza eftersom du kan ha på vad du vill och forma din egen pizza..då kan det ju inte bli dåligt!
 
 
 
 
 
 

Onsdagslyx, torsdagslyx och lite fredagslyx!

I onsdags kom äntligen Fillan till mig! Min finafina vän! Jag var ledig hela dagen och passade på att göra lite annat under dagen innan hon kom, som att gå ner och krama och gratta Sara lite som fyllde år och gå en ganska lång promenad helt i onödan..det var så att jag skulle gå hem till Niklas morbror och hämta ett sl kort som han skulle ha lämnat till oss i brevlådan. Jag började gå och hann komma ganska långt..eller ja..ja var i princip framme så ringer Niklas och säger att morbror Robert har glömt att lägga ut kortet. Jag blev väl sådäär glad över det när jag fick veta det och hade gått helt i onödan. Det var bara att vända på klacken och se det som att jag i alla fall fick mig dagens motion.
 
Sen åkte jag in och mötte fillis och gud vad kul det var att träffa henne igen! Vi har haft det så kul! Vi har pratat ikapp allt vi har missat, myst, shoppat julklappar (och lite till mig själv), kollat bio, ätit god mat och Fillan fick sig en heldag med riktig spa behandling vilket verkade hur skönt som helst. Medans hon blev ompysslad och hade det så gött hjälpte jag Sara att "flytt"städa. Hon har hyrt ut lghn till några medans hon är iväg. Som tack bjöd hon på lunch och jag drack min första julmust för i år! Viktigt att veta jag vet, men julkänslorna kommer krypandes mer och mer och julmusten satte igång dom. Man hinner mycket på en dag om man bara vill.
 
Jag hade sådan lyx att jag fick ha Fillan här i tre dagar, eller ja en en och en halv kan man nog räkna det som med kvällar och mornar, men det var super kul! Hon åkte hem fredag morgon när jag gick till jobbet så det var ju passande på det viset även fast jag gärna hade velat haft kvar henne mycket längre!
 
Fredagen avslutades med att när jag kom hem från jobbet hade älskling lagat finmiddag åt mig! Perfekt start på min lediga helg.
 
 
 
 
Suddig bild men jag och Fillan åt froozen youghurt och åå så gott, man kan ju ha typ vad man vill på!!
 
 
 
RSS 2.0