Morotsbiffar

Avsaknaden av matinspiration är en ständigt uppkommande faktor här i huset. Jag är verkligen inte sugen på att tänka på vad vi ska äta för mat och vad som ska handlas osv, och både jag och Niklas är väl inne i en sådan svacka. Sen är ju jag mer baktjejen än matlagnigstjejen också så det kan ju bero på det, men det är lite mer än vanligt nu. Men det jag ville komma fram till var att ibland trots denna brist på motivation förvånar jag mig själv. Jag stötte på ett recept häromdagen på morotsbiffar som jag tänkte att det ger jag ett försök. Dom blev helt okej, men dom blev mycket sötare än vad jag trodde dom skulle bli, men väldigt lätta att slänga ihop om man inte har så mycket saker kvar i kylskåp eller skafferi.
 
Jag tänkte dela med mig av receptet om någon annan också skulle få lust att prova. Detta är 2 port så jag gjorde dubbelsats:
1 msk havregryn
1/2-1 msk vatten
3-4 morötter
1 ägg
1/2 gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
 
Havregrynet och vattnet ska ligga och förvälla medan man finhackar morötterna och löken och rör ihop resten. Stek på medelhög värme i lite olja och vänd efter ca 3-4 minuter.
 
Något jag tycker är kul när man hittar sådana här recept är när dom skriver ut vad en sån här måltid kan kosta och det här skulle då hamna på ca 3 kronor per portion. Helt okej!
 

UppsalaTur

Nu lider en skön helg mot sitt slut. Jag ligger i sängen redo för att slå igen ögonen för en ny vecka med PM skrivande. Men innan jag tänker framåt på veckan, lever jag kvar i helgen lite till. Den har varit perfekt, Lagom av allt! 


Igår (lördag) åkte jag och Niklas till Uppsala för att kolla lite på mc-kläder i en bra affär som finns där och passade på att hälsa på min kusin Maria hennes man Nico och deras lilla pojke Gottfrid. Vi har sagt att vi ska träffas hur länge som helst och titta på deras lgh som dom har bott i rätt många år nu, och de ska till och med flytta till nybyggt radhus snart så det var på tiden att vi kom dit. Vi åkte även och kollade på deras nya hem som är under byggnation, och jag blir såå sugen på ngt nytt och större. Helst hus då för min del, men det kändes bara så mysigt att dom snart skulle få flytta till något nytt och få greja och göra iordning. På kvällen myste jag och Niklas bara till det hemma med god mat och mys framför teven.

Idag blev det en heldag med mina godingar Pillan och Sara. Vi gav nämligen pillan en heldag på stan och ett presentkort där vi betalade vad hon ville ha till en viss summa när hon fyllde år, som kan tilläggas var i oktober..ja..så lätt har vi att få till en heldag tsm haha. Men nu blev den äntligen av och det var en perfekt dag med shopping, god mat, mycket prat och skratt. Nu har jag fått energi inför en ny vecka.

Bästa helgen

Jag har haft den bästa helgen på länge i Linköping hos Fillan! Det var så gött att få såpass många dagar tillsammans och så kul att även Millie och Elin var där!


Dagarna har gått fort men vi har ändå hunnit mycket saker. Vi har cyklat, myst, gått på stan, shoppat, ätit god mat, firat Fillan med alla hennes pluggkompisar, ätit på pinchos, slappat i soffan framför film, spelat spel, promenerat i gamla Linköping och kollat in domkyrkan. Helgen har innehållit allt helt enkelt.

Jag har försökt ta till mig av mitt löfte om att bli bättre på att ta kort i år så var beredda på en bildbomb från helgens festligheter nu.

2 år!

Nu är 2 år gjorda på arbetsterapeututbildningen vilket känns rätt stört! Jag lämnade in sista hemtentan i förmiddags så på måndag inleder jag termin 5 och sista året innan jag är helt klar! Ett år går ju tokfort! Tycker inte ni att det var nyss jag började studera, för det tycker jag.


Följande terminer innehåller bl.a. PM skrivande och c-uppsatsen som jag inte känner mig fullt så road över att behöva göra, men det blir nog bra. Jag och Malin har spånat på något med ryggmärgsskada iaf.


Linköping

Nu sitter jag på "snälltåget" som det så fint heter och är påväg till Linköping för att spendera helgen med bästa Fillan!! Jag måste bara berätta om det här tåget, det är lite äldre stuk på det och det känns som ja har åkt tillbaka några år i tiden. Det är träpanel och ganska trångt så föredrar nog dom lite modernare tågen men det är  samtidigt lite mysigt.


Jag ska iaf hälsa på Fillan som sagt som nu för tiden bor där borta och studerar. Det blir en långhelg torsdag-söndag och det känns väldigt fint att få lite kvalitetsdagar med min fina vän!

Millie kommer också komma imorgon, det ska bli riktigt kul att ses! Plus att jag kommer få träffa alla Fillans kompisar där i och med att hon också fyller år imorgon!

Och jag ska försöka ta mycket kort nu i helgen, jag har ju lovat mig själv att bli bättre på det, och nu med den nya mobilen har jag hur mkt plats som helst!

Materiell kärlek

Ni vet när man beställt hem någon ny teknisk sak och bara går och väntar på att det ska komma och så plötsligt gör det det, materiell lycka! Jag har alltså beställt hem en ny iPhone 7 och idag kom den! Den är mycket större än min gamla som var en iPhone 5 så jag behöver vänja mig vid att hålla i den känner jag. Men oj vad skönt att den är snabb och inte hackar upp sig eller stänger ner appar när den vill. Det gjorde nämligen min gamla mobil, plus att min gamla mobil hade fruktansvärt dåligt batteri och klarade sig inte en halvdag utan att laddas så det ska också bli väldigt skönt nu! Den ska också ha bättre kamera som känns väldigt bra eftersom jag bara tar kort med mobilen nu för tiden så den ska testas snabbast möjligt.

Snow

Det är ju ändå rätt härligt med all snö som har kommit nu! Kylan är inte det bästa men det blir liksom lite mysigare att krypa upp i soffan under en filt med en kopp te då. I fredags var det ju röd dag och både jag och Niklas var lediga så vi började dagen med en härlig skogspromenad i snön. Det var ganska många ute och det var många som åkte längdskidor. Jag blir så sugen på att skaffa mig ett kit. Jag har tänkt det ett tag men har svårt att få tummen ur. Jag känner ju några som säljer sånt där så vet ju vart jag ska vända mig iaf.
 
På tal om vinter så har min förkylning hängt kvar i ca 4 veckor nu också och jag vilar faktiskt emellanåt, men det blir aldrig bättre..ni vet, jag är i det där stadiet där jag tänker tillbaka på tiden när jag var frisk och kunde andas normalt genom näsan och kunde känna dofter, och tänker att jag aldrig kommer få känna så igen. (som man gärna gör när man varit sjukis ett tag). Men men det blir nog bra snart.
 
Lite roligare grej (ja för mig) är att jag har beställt en ny mobil nu också, äntligen! som borde komma någon gång nu i veckan och det ska bli så skönt för min nuvarande mobil är riktigt seg och batteriet håller en halv dag vilket gör att jag alltid måste komma ihåg att ha laddaren med mig annars hinner den dö på vägen hem från skolan tex. En iphone 7 blev det, var riktigt sugen på 7 plus pågrund av den nya superbrakameran där i eftersom jag tar alla mina bilder med mobilen. Men det blev ändå 7:an för plussen är alldeles för stor, den är som en liten ipad typ.
 
 
 
 
 
 
 

2016!!

2016 har gått så oerhört fort så jag knappt har hunnit med att inse vad som händer runt mig. Det här året har varit ett fint år med måmga ljusglimtar. Jag tror däremot också att jag har varit som i en liten bubbla det här året på något sätt, allt har bara flutit på och jag har varit ganska trött större delen av tiden och känner att ett nytt fräscht år känns bra, och 2017 känner jag på mig kommer bli toppen, jag har en bra magkänsla! Jag tänker att jag visar några av dom lusglimtarna, men måste erkänna att jag har varit dålig på att ta kort detta år och det ska det bli ändring på nu 2017, det kan jag ha som ett nyårslöfte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0