Alla glossyboxar

Det här är alltså allt som jag har fått i dom här 6 glossyboxarna, från oktober till mars, och som ni ser är det en salig blandning på sakerna, vilket som jag skrev i förra inlägget har varit så roligt! Iband har det varit lite mer för kroppen som tvål eller hudkräm, och ibland har det varit mer smink som ögonskuggor eller läppprodukter, och ibland helt andra grejer som tandblekningen tex. Riktigt härlig kompott iaf!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glossybox nr 6

Det är lite sorligt att säga men nu har jag fått min sjätte och SISTA glossybox!! Jag blir lite ledsen i ögat när jag tänker på att det inte kommer komma några fler nu. Det har varit så roligt att få dom här och få 5 överraskningar varje gång. Och det har varit helt olika saker också varje gång vilket har varit väldigt kul och gjort att jag verkligen inte haft någon aning om vad som skulle finnas i nästa, och nästa. Till er som funderar på att prova glossybox, gör det, eller ge bort det i present vet ja, som jag fick. Jätterolig present!
 
 
 
 
 
 
 

Skor

I fredags när lönen kom kände jag att jag fick unna mig att beställa hem ett par nya skor. Skor är något av det roligaste jag vet att köpa och förr kunde jag knappt gå in i en skoaffär utan att gå därifrån med ett par, men nu för tiden köper jag nästan aldrig skor längre, jag har blivit lite snål. Så nu kände jag att det var dags och att jag fick unna mig lite. Det blev ett par nya vita adidas superstar son jag har kollat in ett tag. Men dom får nog ligga i lådan lite till tills vädret har bestämt sig för att inte ändra sig så utan håller sig lite torrt, för är inte så sugen på att smutsa ner dom på en gång.


Det roliga är att jag hade sådana här skor när jag var yngre fast svarta och jag älskade dom, jag hade dom jämt! Och nu har dom blivit populära igen, så inte mig emot jag gillar dom skarpt!


Finbesök

Jag har haft lyxen att få ha bästa Linda här i två nätter, men det som är ännu mer lyx är ju faktiskt att hon nu för tiden även bor här i Stockholm vilket jag är såå glad över!! Vi har bott för långt ifrån varandra alldeles för länge så nu kan det inte bli bättre! Vi har redan börjat planera massa saker som vi ska hitta på och titta på framöver och i sommar osv och det är så jäkla kul, det var ett tag sen vi kunde göra sånt tillsammans. Nu har vi myst ner oss i soffan med vindruvor och lite plugg, för Lindas del, och jag tänkte bara softa lite och ladda för en ny praktikdag imorgon där jag ska hålla i två aktiviteter själv då min handledare är borta. Önska mig lycka till!
 
 

Beauty and the beast

Som många av er nog vet så är jag en riktig Disneyfantast och som jag har längtat efter den otecknade beauty and the beast som hade premiär för ngn vecka sen, och ikväll fick jag äntligen se den! Den var såå bra, och fin! Jag blev känslosam så fort den började, men det är nog mycket barndomsminnen och att man kände igen den och att den var så bra gjord. Den hade med allt och dom hade gjort karaktärerna så bra! Niklas tyckte det var lite mycket sjungande och har hört andra som också tyckte det blev lite mycket, jag tycker ju däremot om sånt så mig gjorde det inget, men kan ändå förstå vad dom menar.


Disney har verkligen levererat många bra omgjorda filmer nu ett tag! Absolut ett tips till er som vill få lite barndomsminnen och se en fin film!

Två veckor går fort

Nu har det redan gått 2 veckor av min praktik, och det känns bra. Jag har fått vara med som stödcoach i gruppaktiviteteterna och 1 har jag hållt i själv än så länge. Jag kommer få hålla i två grupper själv i början på nästa vecka också då min handledare är bortrest, så jag får liksom ta hans grupper. Känns både lite läskigt och spännande. Kan vara bra att bara bli inslängd i det liksom så har jag gjort det. Och nu har jag ändå byggt upp en bra relation med arbetstagarna som är där och på så sätt känns det tryggare också, så det ska nog gå bra. 
 
Men nu ska det bli rätt skönt med helg. Men ingen rast och ingen vila för min del för i helgen är det dags för jobb på TS som vanligt, så nästa vecka kommer jag nog känna av att jag inte tagit en paus. Det har jag nämligen erfarenhet av sedan förra praktiken som var i vintras, men eftersom denna bara är 5 veckor ska jag nog klara av det. Och idag var det sooool, glad tjej!! och till och med varmt! Vi var ute ett gäng och tog en promenad förut och man fick nästan knäppa upp jackan för att det blev så varmt, det gillas starkt!
 

Babyshower

 
Idag har jag fått uppleva min första babyshower och det var så roligt! Annie är en kompis jag har här i Stockholm, och hon är gravid med sin andra bebis just nu så vi anordnade en babyshower till henne och bebisen. En babyshower brukar man ha för att typ fira att bebisen ska komma, och man brukar leka lite lekar och äta fika och ha lite presentutdelning. Detta hade vi alltså idag.
 
Något som bör tilläggas är att det här var en överraskning för Annie så hon visste ingenting. Hon trodde att vi var några som skulle bruncha och fira att hon har läst klart lite skolämnen och blev riktigt förvånad när hon klev in genom dörren och det stod 10 tjejer där och skrek "surprice". Hon blev allt lite rörd när hon kom in, och det var så roligt att hon inte hade anat något! Nu var det i och för sig brunch också så det var ju inte helt fel.
 
Vi hade också ordnat med att hennes sambo skulle spela in när han svarade på lite frågor om dom två och så skulle Annie göra likadant och så skulle vi se om dom svarade lika. Så det tittade vi på allihopa och det blev väldigt roligt. Sen hade vi också lite quiz när man skulle svara på frågor om bebisar och sånt och det var jag sämst på haha. Jag fick 2/8, men man kan ju inte vara bäst på allt. Jag hade köpt en dinglis (det är som ett gosedjur kombinerat med en snuttefilt) och nappar till bebisen. Det är rätt mysigt att gå i barnbutiker och leta presenter, men samtidigt känner jag mig rätt lost, för det hör inte till vanligheten att jag går omkring där. Men det blev uppskattat. Det var en fin dag, och Annie blev glad och det var det allra viktigaste!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daglig verksamhet

Nu har det gått några dagar på den nya praktiken som jag är på så nu tänkte jag ge er en liten uppdatering om hur det är och så. Jag är alltså på en daglig verksamhet där det är personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och lindrig utvecklingsstörning som behöver sysselsättning i vardagen och stöd att tex få eller behålla ett arbete. Det kan också vara att man utför aktiviteteter i grupp för att öva på den sociala biten och ta egna initiativ osv. Det är spännande på det sättet att på de praktikplatser som jag varit på förut har inte varit alls på det här sättet. Man arbetar på ett helt annat sätt än det jag har sett förut.
 
Jag skulle önskat att vi hade fått se mer av dessa olika ställen som finns som man kan arbeta på som arbetsterapeut, för jag har ändå varit ute på praktik 5 ggr varav 2 var på geriatrik (samma vill tilläggas) och 2 ggr primärvård och sen hade jag en tredagars på en akutortopedi. Det är nu man borde få passa på att se så många olika platser som möjligt..tycker jag. Det gör i allafall denna platsen väldigt intressant.
 
Men detta med praktik alltså..man blir såå trött! Ni skulle sett mig första dagen i måndags. Jag kom hem vid 5, lagade lite mat i någon slags dimma för att jag var så trött av alla nya intryck, la mig i soffan i någon slags dimma och sen sov jag 20.30. Jag har nog börjat komma in i rutinerna lite med tider och så, för nu är jag inte riktigt lika trött längre på kvällarna när jag kommer hem, men idag hade vi egenstudier hemma och det satt inte helt fel om man säger så. Jag tog en lååång skön sovmorgon. Men imorgon kör vi sista dagen för veckan och då är det lite kortare dag så det känns skönt. Det ska bli spännande att se hur dom här 5 veckorna som jag ska vara där nu kommer bli.
 
 

Hej mitt vinterland❄️

Nu blev det visst vinter igen, om någon mot förmodan har missat det haha. Jag var så beredd på vår nu, inte mer vinter. Jag behöver få sol och värme, min kropp börjar protestera. Den nya kursen som vi började för någon vecka sen är hektiskt och det är mycket grupparbeten som man ibland bara inte orkar, och det blir extra tungt när vi är två som får dra hela lasset för att personer i gruppen aldrig kan ses när vi har bestämt eller kan ta egna initiativ osv. Nu är det en sån period. Även en egen hemtenta ska skrivas samtidigt som jag har varit lätt stressad över. Men nu tror jag att jag inte har så mycket kvar. En sak i taget! Så här är det ibland. Jag var bara tvungen att skriva av mig! 


Men något som är spännande är att nästa vecka börjar vår 5 veckors praktik/VFU. Jag ska få vara på en daglig verksamhet där dom som ingår i LSS 1 & 2 (lätt utvecklingsstörning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) är, som känns väldigt kul för det är så olikt dom praktikplatser jag varit på förut. Så det ska bli spännande att se hur deras arbete går till.



och så måste jag säga att idag är ingen vanlig dag för idag är det bästa Jossans födelsedag!! Vi har känt varandra sedan 7:e klass men det var egentligen senare under högstadiet som vi började umgås mer och lärde känna varandra ännu mer. Vad skulle jag gjort om vi inte hade börjat i samma klass och lärt känna varandra. Vi har gjort så mycket kul tillsammans och jag saknar att vi inte bor närmare varandra! Men jag hoppas hon får en underbar dag idag!



Fifty shades darker

Igår var en riktigt härlig tjejkväll! Jag, Pillan och Sara sågs redan vid 6 och åt på restaurangen Mondo tapas. Vi drack lite drinkar, åt gott, pratade, skrattade och bara hade det allmänt trevligt. Det var god mat där, det var första gången för mig och Sara men pillan hade varit där förut. Men samtidigt är ju tapas typ alltid gott. Älskar plockmat eller vad man ska säga!


Sen kanske man skulle kunna tro att vår kväll var slut efter det men det var den inte, för sen gick vi vidare till bion där vi skulle se del två av Fifty shades serien som heter Fifty shades darker. Jag måste säga att efter att vi hade sett första filmen var jag väldigt besviken för den var inte alls bra..men nu var det tvärtom. Nu blev jag överraskad över att jag tyckte den var så bra! Kanske är bra att gå in med lägre förväntningar. 

Det var en fin kväll..förutom när vi skulle åka hem och pendeln inte gick och jag missade min buss så jag fick stå i kyla och vänta i 26 minuter..ja exakt ska det vara haha. Och igår var det kaaalllt på natten där kan jag meddela.  




RSS 2.0