Nu kör vi!

Här ligger jag i soffan och gottar mig. Jag och Niklas har ätit choklad och kollat på suits som är en serie vi följer. Det tycker jag är ett alldeles perfekt sätt att ladda upp inför skolan som börjar imorgon igen. 

Min sista "semestervecka", då menar jag från skolan, har bestått av mestadels jobb faktiskt, men jag har också hunnit träffa mina Goa vänner. Jag, Niklas, Sara, Pontus, Pillan och Paul köpte nämligen med oss engångsgrillar och tog vara på en av dom sista sommarkvällarna på klipporna vid vattnet i fredags! Det var superhärligt, men nu känner man att hösten är på G för det blev kallt så fort solen försvann.

På lördag, nästa lördag, är det dags för tjejmilen och jag ska erkänna..jag är i väldigt dålig form! Jag var jätteduktig för någon månad sen och höll igång men nu har det liksom dött av. Den här veckan Måste jag ge mig ut och försöka få upp lite flås i varje fall. Det ska bli en kul prövning i alla fall och kul att Elin kommer komma hit!

Nu är jag redo för en ny termin, vi håller tummarna för att den går så väl som den förra gjorde. Den första kursen vi ska läsa nu är psykologi och det tycker jag är så spännande så jag tror att det här kommer bli en toppenstart!

Nu ska jag lägga mig så jag orkar upp imorgon! Godnatt!

Jag bakade i fredags för att ha med när vi grillade..det gick sådär dom blev lite torra, men men dom slank ner ändå.








Söndagshäng

Mmmmm vad det är härligt med en renbäddad säng! Jag har precis krupit ner här i sängen.. Och nyduschad vill tilläggas. Och vad är väl härligare än att krypa ner nyduschad i en renbäddad säng?! Det är något särskilt med det! 

Idag har varit en otroligt fin dag och jag och Niklas har städat..inte bara dock!! Det gjorde vi snabbt som attans och sen har vi tagit det väldigt lugnt både här hemma genom att äta blåbärspaj på balkongen och myst i solen och sen åkte vi även till en strand som vi har här i närheten och bara låg där och hade det gött! Vi badade också, tredje gången gillt för oss båda. Inte många gånger alls i år, men man kan inte förvänta sig så många fler gånger med tanke på vädret som varit, så jag själv är ganska förvånad över att jag ändå har slängt mig i tre gånger. Det är ju mer än ingen gång iaf! 

Nu drar min sista "lediga" vecka igång..eller ledig och ledig..jag jobbar tisdag-onsdag, lördag-söndag, men annars är jag ledig och ska fixa lite inför skolstarten igen med böcker och allt som behöver förberedas. Så imorgon har jag iaf en ledig dag som får gå åt till lite sådana förberedelser har jag tänkt.

Så nu väntar John blund. Jag hoppas ni har haft en lika skön dag i solen som jag  idag!









Dagsutflykt

Igår gjorde jag och Niklas en lite utflykt till Vaxholm i det fina vädret. Det var jättefint där! Det liknade hönö väldigt mycket för er som har varit där. Vi gick längs med vattnet, satt och åt jättegod kulglass i hamnen med benen dinglandes över vattnet. Vi åkte över vattnet med båt till en ö med en Borg på, så i och med det fick jag åka båt också! Jag älskar att komma ut på vattnet vare sig det är en lång eller kort stund, bara jag får komma ut och känna doften av vattnet blandat med lite bensinlukt som för mig är båtlukt helt enkelt och med det lika med sommar!

Väl ute på ön traskade vi runt och kollade på deras museum dom hade där om borgen och vad den använts till och så, och sen ute kollade vi på alla kanoner och torn och så som fanns där. Tornet gick vi faktiskt upp i också så vi fick en panoramabild över Vaxholm. Trappan upp bestod av 130 trappsteg om jag inte minns fel och mina ben var såå döda..när vi kom ner skakade benen som asplöv! Och jag ska springa tjejmilen om två veckor..heja mig haha!

Det var en mysig dag i solen! Och sen avslutade vi dagen med egengjord blåbärspaj här hemma till en film.


















Turridning

Jag måste göra ett eget inlägg om min och Pillans utflykt i fredags. Vi var alltså på turridning som jag nämde i föregående inlägg och vi har pratat om det så länge men det har aldrig blivit av, MEN nu blev det av!! Jag var så lycklig! Vi skulle alltså åka iväg och rida islandshäst!! Jag har alltid gillat hästar och red mycket när jag var yngre och har på senaste tiden kännt att jag saknar det så det här var verkligen guld värt! och vi hade en sådan underbar dag!
 
På morgonen åkte jag förbi Pillan och hämtade upp henne och begav oss sen iväg på vår lilla roadtrip. Det tog nämligen cirka 40-45 min att ta sig dit vi skulle rida. Vi kom i god tid (ehm, jag och Pillan gillar att vara ute i väldigt god tid annar blir vi så uppstressade, så vi var där en halvtimme före vi skulle vara där). Ja i alla fall, vi fick sitta och vänta tills det skulle dra igång och tills de andra kom, vi var 6 st som skulle rida.
 
Vi fick hästar utdelade till oss och jag fick Yalla Yörp som hon så fint heter, en lite äldre dam, lugn med andra ord. Något som jag tyckte var jättekul var att när vi fått hästarna utdelade till oss skulle vi gå och hämta dom en bit bort i hagen och det där tycker jag är så spännande! Man har ingen aning om vilken häst som är sin och hur den ser ut. Men hon var jättefin Yallan som hon kallades. Sen fick vi leda tillbaka hästarna till stallet och borsta dom och sadla dom och allt och sen gick vi ut till paddocken och fick prova att göra dom olika sakerna som tölta och trava och sen begav vi oss ut i skogen.
 
Det var verkligen jättemysig miljö. Vi red i skogen både på stigar och lite större grusvägar där vi kunde rida lite snabbare..och med snabbare menar jag alltå trav, tölt och till och med galopp! Vad kul det är att Gallopera! och Pillan som aldrig har gjort det förut var lite skeptisk i början, men det gick jättebra för henne, hon var jätteduktig och jag tyckte det var så kul! Och tölta är som dom säger som att sitta i en fotölj, när man väl fick till det. Dom gick väldigt lätt in i trav och då blev det lite skumpigt. Men så kul att få testa!
 
När vi var tillbaka efter ca 1-1,5 h fick vi svampa hästarna med en blöt svamp för det var så oerhört varmt den här dagen och hästarna var helt genomblöta av svett, inget mig emot för det var superhätligt, men det var inte de bästa förhållandena för hästarna att springa runt i. Efter vi gjort det fick vi rida barbacka ner till hagarna igen och det var också så härligt! Riktig sommarkänsla.
 
Det var en riktigt rolig grej att göra och jag rekomenderar er verkligen att göra det!




























Tillbaka till verkligheten..

Hej hopp, nu är första dagen gjord på jobbet efter en underbart lång och skön semester. Jag ville verkligen inte jobba idag.. det är farligt det där med att vara ledig, man får liksom mersmak på det. Men det är som det är, det är bara att ta sig i kragen. Skolanbörjar däremot inte förrän om två veckor, så jag hinner både jobba och säkerligen vara lite mer ledig också innan det allvaret drar igång. En sak i taget.
 
Min semester! Ja hur var min semester nu då? Jo den var alldeles alldeles underbar som Askungen skulle ha yttryckt sig. Vad har jag då gjort? Jo jag har nog gjort lite allt möjligt och samtidigt ingenting, och det är det som har varit så underbart skönt! Jag och Niklas har i princip varit i värmland hela semestern och det var jättelängesen jag var hemma så länge på sträck och det var sååå skönt. Vi behövde inte stressa som vi alltid måste när vi är hemma över en helg som det oftast brukar bli. Jag har träffat alla mina goa vänner och många mer en en gång (lyxigt värre). Jag har varit i göteborg som jag skrev om i mitt förra inlägg, vi har träffat Ruth (Niklas lilla goa systerdotter) för första gången, Jag har umgåtts med min familj och grillat och myst i stugan som är ett måste för mig varje sommar. Vi har även sovit där två nätter (ett måste). Jag har varit på loppis. Jag har ätit ute, inne, borta, hemma, jag har ätit mest hela tiden! Så en semester ska va! Jag har spelat äventyrsminigolf några gånger. Jag och Niklas har varit på lek och bus landet med mina bror och brorsbarn och hade en underbart mysig dag, kvalitets tid!! Jag har åkt rafting i gummibåt för första gången, och det var antagligen första och sista, men glad att jag provade det iaf! Jag har åkt gocart mot ett antal grabbar och ja..ni kan ju gissa hur det gick..ja jag kom sist! men kul var det! Jag har träffat Niklas familj och myst och ätit gott hos dom. Jag har paddlat kajak och kanot och ridit häst. Det sistnämda var helt underbart!! Jag och Pillan gjorde det här i Stockholm och det var såå kul! Vad jag saknar det! Vi gjorde allt, trava, gallopera och tölta. Det var nämligen islandshästar vi red på. Superkul!! Jag och Niklas var och kollade på en kalksjö. Det vattnet är så blått så det ser ut som att man är utomlands när man står där, svårt att fånga på bild dock. Då kollade vi också på grottor och grejer där dom utvunnit malm så det var grymt otäcka och djupa grottor, och en gick vi in i, men det fick man där. Det var häftigt. Ätit glass i stora lass har jag också gjort, det hör väl sommaren till om något. Jag har varit på inflyttningsfest hos goa Olivia och oj oj oj vad fint hon har det! Hon har gjort jättemycket i sin lägenhet och den var så fin och mysig. jag kände det så fort jag kom in i den att det verkligen var en hemtrevlig mysig känsla där. FINT! Jag har gosat med kattungar flera gånger per dag. Jag har badat två gånger (tre om man räknar med en pool!). Och min semester avslutades på bästa sätt med att Linda och Jossan kom hit igår och jag fick ha dom för mig själv hela dagen lång!!
 
Ja nu tror jag att jag har fått med det mesta, sen är det så mycket småsaker som händer som är minst lika viktiga. Jag har tagit lite bilder, men alldeles för få, jag var jättedåligt på att ta bilder den här gången. Men ni ska få se de jag lyckades ta.









































RSS 2.0