Middag/aw

Det blev en liten middag/aw igårkväll när vi träffades jag Pillan och Karin. Det är så roligt att göra något sånt här mitt i veckan, den blir så mycket roligare då! Vi gick till vapiano och käkade och satt där en bra stund och pratade ikapp om livet och allt som har hänt runt omkring oss på senaste tiden. Vi kom fram till att det var typ minst 2 år sen vi sågs, det är ju bara galet, vi bor ju ändå i samma stad. Ja nu träffade jag ju Karin som hastigast på min VFU som jag skrev i förra inlägget, men det räknas inte, nu pratar vi när vi sågs på riktigt senast. 


Det var en perfekt kväll. Vi åt och drack gott, pratade, skrattade och ja, hade en härlig kväll tillsammans. Och jag älskar när allt bara är som det brukade när man ses efter så lång tid, det gillar jag så mycket med Karin att det är så lätt att va med henne, inga konstigheter liksom. Vi fortsatte där vi slutade för 2 år sen. Nu får det däremot inte gå så långt tid igen mellan gångerna som vi ses!

Just det, jag vill bara nämna något som gjorde mig så glad när vi var ute och åt. Jag satt själv vid bordet medan Pillan och Karin var på toa, då kommer det fram en äldre dam till mig, och då hinner jag snabbt tänka att hon ska fråga mig något, men så säger hon att hon tycker att jag är så fin i håret och och att hon bara ville säga det. Hur glad blir man inte över att någon säger det då!! Det gjorde min kväll!

Det var inte igår

Nu är jag påväg med tunnelbanan in för att möta upp Pillan och Karin! Karin arbetade med oss på Teamsportia förr i tiden och hon är så härlig! Jag har saknat henne, och jag och Pillan har pratat om att vi måste dra ihop oss och ses. Sen har tiden bara gått som ni vet att den kan göra. Men så träffade jag Karin nu när jag var på min VFU och på den vägen är det och nu har vi äntligen bestämt att vi ska ses idag. Det blir lite mat och catcha upp om livet. Det var som sagt längesen vi sågs så det ska bli riktigt kul att få höra hur allt är nu.




 

Det bästa med bloggen

Vet ni vad det bästa med bloggen är..det är att man kan gå tillbaka och titta hur saker var för ett år sen, eller två år sen osv. Tex vad jag gjorde eller hur vädret var som jag var intresserad av att veta nu. För idag när det började snöa kände jag att nej vi den här tiden på året ska det inte va så här kallt, så jag gick tillbaka och tittade på hur det var förra året vid den här tidpunkten och då var det sol kan jag meddela, och varmt! Jag har liksom ingen lust att göra något när det är sånt här väder, jag blir bara stillasittande känner jag. Jag behöver värmen och solen för att komma igång. 


Vet ni något annat som var lite kul, nu när jag kollade tillbaka i bloggen så hade jag skrivit att jag suttit inne och skrivit hemtenta den veckan, och det är exakt vad jag har hållt på med nu också. Deja vú. Universitetet håller samma schema.


Farfar 90 år

Nu i helgen var vi i Kristinehamn igen, det har blivit mycket åkande nu fram och tillbaka men det har det absolut varit värt! Nu i helgen fyllde nämligen farfar 90 år! Och vi var hemma och firade honom med resten av familjen och släkten! Det var så kul för alla var verkligen där! Till och med min kusin Sara som inte ens bor i Sverige kom. Det var öppet hus så det var många som var där och firade farfar, och pappas kusiner var där och farfars storebror som jag inte träffat på jättelänge, japp ni läste rätt, farfars storebror på 93 år. Och det härliga är att både farfar och hans storebror är så pigga och skuttar runt båda två. Och farmor och farfar var så fina som alltid. Det var verkligen en fin dag!




Klart farfar ska ha en biltårta på sin födelsedag! Visst är den söt!

Happy birthday

Idag är ingen vanlig för idag fyller mina fina bror Johan år!! Jag brukar vara rätt dålig på att skriva ut här när dom i min närhet fyller år, men idag är lite speciell tycker jag för han fyller faktiskt 35 år! Det är som ni ser lite åldersskillnad mellan oss, jag är en liten sladdis. Men vi har en väldigt bra kontakt och jag har alltid så kul tillsammans med honom. Vi har också massa spännande saker planerat nu framöver som ska bli riktigt roligt! 


Nu när jag kollade igenom mobilen efter födelsedagsbilder på Johan eller på oss tillsammans upptäckte jag att jag har väldigt dåligt med det faktiskt. Vi får se till att ta massa mer kort och skapa massa fler härliga minnen tillsammans! Grattis Johan på din dag!


Påsk

Jag ligger alltid lite efter i mina uppdateringar känner jag men påsk hörreni ni, det var det visst i helgen. Fick ni några julbord, nej påskbord menar jag ju såklart ;) jag hade en väldigt fin påsk hemma i Värmland där jag hann träffa väldigt många nära och kära! Det blev lite mycket vissa dagar så jag däckade i soffan på kvällen, men det är det värt. Jag tror praktiktiden och att jag jobbat ganska mycket på sistonde satte sina spår, så det har varit så skönt att få sova ut den här helgen!


Vad hann jag med då, jo jag hann träffa båda mina bröder med respektive och barn, jag hann åka till mormor och morfar en sväng, träffa både Niklas mammas sida och Niklas pappas sida på lite mat, jag hann träffa Jossan på lite lunch, jag och Niklas åkte upp till mina kusiner i stugan, vi hann även åka till våra vänner henke och Frida och det var också där vi fick vår första påskmat. Alldeles lagomt! Lika mysigt att träffa alla som vanligt!

Men något jag blev lite ledsen över var att varje långfredag är det mc premiär i krhamn och det är ett vårtecken för mig och jag har typ kollat varje år, med ngt undantag, och så i år..vaknar vi på långfredagen..och det har snöat och snöar som bara den!! Vad sjutton! Så det blev inställt, så tråkigt! Men det blir nog vår ändå får vi hoppas!

"Sista" praktiken

Nu är praktiken slut! Det ha redan gått 5 veckor och det är ju bara galet vad fort tiden har gått!! Jag skrev "sista" praktiken och då kanske ni undrar vad jag menar med det och det är för att det här var typ sista praktiken helt enkelt. Nej men vi har en kvar i nästa termin men då ska vi ut på något som heter KUA. KUA står för klinisk utbildningsavdelning där vi som arbetsterapeuter kommer arbeta tillsammans med andra studenter från olika professioner för att lära oss att arbeta tillsammans och lära oss mer om varandra och vad vi gör. Det är rehabilitering på sjukhus och kommer bli väldigt annorlunda mot den här vanliga praktiken som vi har haft förut. Men det ska bli kul.


Men iaf, igår var sista dagen på min praktik och det var lite sorgligt att säga hej då till alla. Speciellt när några av arbetstagarna verkligen uttryckte flera gånger att dom inte ville att jag skulle sluta. Då blev jag lite varm i hjärtat. Men jag har fått väldigt bra kontakt med alla på den dagliga verksamheten och det har varit väldigt härliga människor där, så det kommer kännas lite tomt nu när jag inte ska dit på måndag. Vi avslutade med lite fika tillsammans och lite kramkalas så det blev en fin avslutning.

Nu är det sista rycket inför sommaren så det är bara att köra på! 

Vi börjar dock med lite påskledighet och är nu för tillfället påväg hem mot skogarna. Vi har även fått med oss Linda här i bilen så vi är fullpackad bil, med kissarna också då. 

Kaoshelg

Den här helgen har både haft sina fruktansvärda stunder och dom bättre stunderna. När jag pratar om dom fruktansvärda stunderna pratar jag om terrorattacken som inträffade här i Stockholm i fredags eftermiddag. Jag var som tur var inte i närheten av innerstaden men var på helt fel sida stan. Jag hade precis slutat min praktik och stod och väntade på tunnelbanan men anande att något allvarligt hänt när dom ropade ut i högtalarna att tåget inte skulle stanna vid centralen på grund av säkerhetsrisk. Så jag började åka men kom bara två stationer innan dom stannade och sa att vi var tvugna att gå av, polisens order. Så där kom jag upp på södra sidan staden där jag inte ens visste om jag skulle gå höger eller vänster när jag kom upp. Alla pratade i telefonerna med oroliga röster. Jag läste samtidigt på Aftonbladet om vad som hade hänt och det var poliser och ambulanser som åkte förbi en efter en. Jag hade turen att Niklas kunde komma och hämta mig efter ca en timmes promenad och vi fick även med oss två kompisar som var nära där attacken ägde rum. Men det var andra människor som inte hade den turen. Jag sörjer verkligen för dom som inte fick komma hem den här dagen och jag sörjer för deras närstående!! Och för dom som idag ligger på sjukhus på grund av den här idioten!


Jag har umgåtts mycket med mina vänner den här helgen och det är dom finare stunderna. Ja är glad över att jag har så fina vänner och att alla mår bra I min närhet. Det har varit en speciell helg. Men kärlek övervinner hat!!  



Nytt till dom där två

1 april, jag hoppas ni har klarat er från allt för mycket bus! Jag har klarat mig bra, har istället tagit hand om en sjukling här hemma och haft en riktigt skön ta igen mig dag! Jag ska jobba imorgon fast det egentligen är min lediga helg, och jag börjar känna att jag Verkligen hade behövt vara ledig imorgon också, är såå trött!! Men nu är det bara att köra. 


Idag har vi faktiskt ändå varit lite produktiva, vi har byggt ihop kissarnas nya kattmöbel. Deras gamla har hängt med ända sedan vi bodde i krham och den var verkligen utsliten nu! Men nu har dom fått prova den nya och dom gillar den. Den var lite otäck först tyckte dom, men sen började dom få kläm på hur dom skulle ta sig upp och så, bra träning för dom också! Vi har däremot en sak kvar att göra och det är att sätta fast den i väggen. Pontus (Saras pojkvän) ska komma och hjälpa oss i början på veckan, så än så länge kan den bara stå när vi är med, för den är så stor så den kan tippa lätt om man inte håller i den när dom är uppe och spatserar på den. 


RSS 2.0