Darin - Ta mig tillbaka

Ta mig tillbaks
Tillbaks till skogen där vi fann en annan värld
Det var vi som skrev historierna där
Krävdes så lite för att bygga nåt så magiskt
Ta mig tillbaks
Till alla uppenbarelser från MTV
Lika mäktigt som vårt stadsfyrverkeri
Tänker tillbaks på hur det var ett annat liv

Det var en sommar som aldrig tog slut
För vi levde varenda minut

Ta mig tillbaka
Till när allting va så stort
Ta mig tillbaka
Till innan allt redan var gjort
Man fick vänta man fick längta
När tiden var så lång
Ta mig tillbaka
Till dem stunder jag vill känna igen
 
Idag när det är så fint väder tänker jag på sommar och då tänker jag lite extra på mina somrar som dom såg ut när jag var liten som spenderades i vår stuga tillsammans med mina kusiner och då tänker jag lite extra på min kusin Elin. Den här låten (del av låttexten) som står här ovanför är en låt av Darin som Elin visade för mig när den kom och jag bara kände att wow, den handlar om oss. Sommaren var såå lång, den tog aldrig slut och man hann göra så himla mycket, och det är måånga härliga äventyr som vi har gjort kan jag meddela. Och jag saknar verkligen den tiden, lite extra emellanåt, och redan igårkväll när jag skulle sova kom den känslan smygande om att jag saknar det så. Det som jag saknar är nog faktiskt just det där att man levde i nuet och man kunde bada en hel dag om man ville, eller vara ute på sjön en hel dag och bara släppa allt och att jag fick göra allt detta med min underbara kusinvitamin Elin. Det ska jag göra i år, bra då var det bestämt!
 
 
 
 
 
Jag har alltid roligt med den här bruttan!!

individuella examinationsuppgiften inlämnad

Nu har jag lämnat in den allra sista uppgiften för den här terminen och det är alltså den sista uppgiften som ska bli helt klar innan jag helt kan säga att jag har gått halva utbildningen! Det är nästan lite nervöst, jag vill att dom ska rätta den snabbt så jag får veta om jag klarade den eller inte. Den sista uppgiften var en hemtenta inom pedagogik där jag skrev om hur man på bästa sätt kan anpassa skolmiljön på pedagogiska vis för de som har ADHD, där man också skulle koppla diskussionen till två pedagoger. Intressant område tycker jag och jag tycker jag fick fram mycket bra tankar och information så jag hoppas det duger i lärarens ögon. Jag kommer väl få vänta ca 2 veckor nu på svar och sen kan man släppa universitetet helt i några månader och bara få vara och återhämta sig, vilket jag lärt mig genom utbildningen är väldigt viktigt.
 
Men detta betyder att man kan börja tänka sommar på allvar! och det är ju inte det att jag inte har planerat saker för hela sommaren känns typ full, vilket är kul, men nu kan man släppa allt och bara vara i nuet mer. Idag är jag ledig från jobb och solen skiner och vädret är allmänt härligt, så frågan är vad det får bli idag för påhitt. Ut ska jag iaf och ta vara på värmen. Det som är både bra och dåligt med att studera är att man är ledig på veckodagarna och får chansen att ta vara på sådana här dagar, men samtidigt är ju ingen annan ledig så det är inte lika rockigt. Men då får det bli en Annadag helt enkelt!
 


 

Hamburgarensdag

I lördags var det hamburgarens dag så vad gjorde jag..jo åt hamburgare! Jag och Sara tog en heldag på stan och gick i affärer och fikade och bara var. Det var sjukt längesen jag gjorde en heldag på stan och jag kom inte ihåg att man blir så trött av det, men det blir man. Och dessutom var det grymt längesen jag och Sara hade en heldag tillsammans vilket var såå härligt! Sen avslutade vi dagen med att äta på Flippin Burgers, och ja jag vet att ni har hört om det förut, men dom har helt enkelt som bästa burgarna som finns enligt mig. Och det var första gången för Sara där så jag invigde henne i hamburgarheaven.
 
Igår var däremot helt annorlunda, för då bestod dagen av en riktig storröjning här hemma. Det är inte det roligaste men det behövs emellanåt. Och det bästa av allt är ju när man får krypa ner i en renbäddad säng, och dessutom är nyduschad måste tilläggas, underbart!!
 
Idag blir det jobb för min del så ska försöka ta mig upp och börja göra mig iordning. Men det är väldigt skönt att vakna upp i en renbäddad säng också, det gör det extra svårt!
 


 

Halva utbildningen typ klar

Igår gick jag sista dagen i skolan för den här terminen och det betyder att jag nu har gått halva utbildningen vilket känns helt stört! Tiden har verkligen gått så fort! Och om det går lika snabbt andra halvan av utbildningen är jag snart klar, galet! Men! Jag har en hemtenta kvar att skriva till nästa vecka, men det är inget mer i skola liksom, inga föreläsningar eller seminarium eller så. Så man kan ju säga att jag är helt klar med terminen nästa torsdag när uppgiften ska vara inne.

Jag, Matilda, Paulina och Malin ska iaf fira lite idag och gå ut och äta och ha det gött ikväll för fira att vi tagit oss igenom den här kämpiga våren med medicinska ämnen och allt!

Men först blir det att kolla på den där hemtentan lite idag, ja känner mig ganska klar men måste kolla igenom lite extra så jag fått med allt! Och först och främst måste jag ta mig upp ur sängen, vad är det som gör det så där extra svårt att ta sig upp när man hör regnet smattra utanför, då vill man bara gosa ner sig ännu mer!

Ha en fin dag idag alla!!

Så här glad är jag!

Säger bara ett ord..AJ

Jag tänker så här..om ni har tänkt att ni ska köpa ett eget litet vax-kit för att vaxa benen för att prova inför sommaren eller göra det i sommar..don't do it! Det gör såå ont. Det är ju bara en plåga rakt igenom hela proceduren. Jag har använt exakt samma kit (veet- aloe vera)för många år sedan när jag och Linda skulle prova det här och då var det första gången för mig, och jag vet ju att det gjorde djuriskt ont då med men ändå har man lyckats förtränga den där smärtan och tänker att det är inte så farligt. Men vet ni vad..det är inte som en mild bris längs benen en varm sommarkväll direkt. Och det värsta är att det inte ens blev bra! Dels så räckte inte vaxlapparna till hela underbenen och sen tog det inte bra överallt. Nej tacka vet jag rakhyveln.

Haha en liten recension från en inte så nöjd tjej alls så här på kvällskvisten! Jag var tvungen att dela med mig av denna hemska upplevelse. Det värsta eller bästa, det beror på hur man ser det, är att man säkerligen kommer göra det igen i framtiden för att man har glömt bort hur ont det gjorde.




Jag avslutar med något trevligare. Första pajen är gjord för året och det blev en hallonpaj med lite jordgubbar på som topping! Mums! Men vi vet ju alla att man äter vaniljsås med paj, så första omgången med sås med lite paj under har ätits idag. Mycket smaskens var det iaf, och skönt/gott sätt att avsluta helgen på.



Vilken helg

Vilken helg detta har varit. Den har varit fullspäckad men ändå lugn. Jag har gjort lite av allt i helgen, hängt med klassisarna i fredags, jobbade dag i lördags och träffade sen pillan på eftermiddagen/kvällen och sen igår var jag bara däckad hela dagen och bara var vilket var underbart det med och ledig vill tilläggas!

Om vi börjar med i fredags så hade vi en workshop på morgonen med tandhygienisterna vilket var kul eftersom vi annars typ aldrig får jobba med dom andra professionerna. Det var kul att få höra deras synvinkel på ett fall vi skulle lösa tillsammans och så. Sen efter det fortsatte vi 12 st från klassen med vinlunch ute i solen och det var alldeles underbart! Sista soldagen nu innan det här skitvädret kom tillbaka. Vi åkte sedan vidare till en pub inne i stan som heter Niklas/kåken och satt där till 9 ungefär och sen drog jag mig hemåt eftersom jag skulle jobba lördag, och jag var heeeelt slut när jag kom hem. Det hade varit en lång vecka och en lång dag.

Lördag var det som sagt jobb på dagen men sen kom pillan och mötte upp mig och vi handlade lite göttigheter inför kvällen. Vi gjorde en sååån god kräftsjärtspasta!! Och sen drack vi drinkar, tjötade, och skrattade natten lång. Och verkligen..natten lång! Vi skiljdes åt vid typ 3 tror jag. Detta resulterade i att söndag som sagt var väääldigt lugn för min del. Men det var skönt att få en sån dag också!





Fika och pyssel

Igår glömde jag helt bort att äta lunch och det händer inte så ofta då äta är lite av min höjdpunkt på dagen. Det berodde iaf på att vi i min klass bjöd de andra terminerna av arbetsterapeutprogrammet på fika, och vi i klassen hade verkligen gjort så mycket gott så jag blev så mätt på det så att jag inte tänkte på att det kunde ha varit bra att få i sig lite riktig mat också. 






Sen en sak till varför jag glömde bort matbiten var för att jag pysslade med lite kort som jag hade skickat på framkallning och som jag fick häromdagen. Jag har så länge tänkt att jag ska få upp lite kort på väggarna med lite nära och kära, det blir så mycket mer hemtrevligt så. Så det blev ett litet projekt som tog upp en större tid av eftermiddagen. Men jag blev riktigt nöjd!




Ny vecka nya tag

Underbart att kunna gå ut på balkongen och lägga sig i soffan och sola och bara vara i solen när man kommer hem från universitetet. Det är där/här jag har placerat mig nu med andra ord och ligger och göttar mig. Men jag är samtidigt inte riktigt van den här värmen känner jag när jag ligger här och typ smälter bort. Orvar håller mig också sällskap, men han föredrar skuggan han och Elsa vågar sig inte ens ut i värmen.

Jag och Niklas hann med en grillning till i helgen så nu har vi prelmärat två gånger inom loppet av tre dagar, så gott! Vi fick också besök av Jonas och Emma i helgen (Jonas har precis flyttat hit efter ett tag i London), men då blev det inte grillat utan då bjöd vi på lasagne och morotskaka till efterrätt.  Dom var här igår alltså och då var det även hockey som gällde här hemma, så det hann vi också med. Det blev en väldigt fin helg med både jobb och olika trevliga besök!



Picknick

Kristihimmelfärdsdag är lika med röd dag som är lika med ledigt, som alla vet. Och denna lediga dag kunde inte ha blivit bättre. Jag började dagen med en skön sovmorgon, som är lite av det bästa jag vet. Jag fortsatte dagen med att picknicka med Sara, Pillan, och Linn som jag skrev om i mitt förra inlägg och det var såå härligt! Det var inte ett moln på himmelen och det blåste lite svalkande så det var helt perfekt. Vi satt vid görväln slott med utsikt över vattnet och det var underbart härligt. Jag har också lyckats bränna mig. Jag förstår inte vad som hänt med min hud!? Jag har alltid blivit brun och typ aldrig bränt mig, men nu dom senaste åren blir jag bara bränd och får solexem typ, och det är INTE kul vill jag meddela. Det blev ett sidospår, det var iaf väldigt härligt att få sitta och prata och bara vara med mina fina vänner.

Nu ikväll har vi Niklas mamma Melinda på besök och vi invigde grillen för säsongen. SOM JAG LÄNGTAT! och vad är bättre att inviga med än halloumi, alltså jag är helt såld på det! Vi grillade även lax så inte bara halloumi.

Nu väntar jobb några dagar för min del, så lite tråkigt att gå in från det här vädret, men jag får njuta på eftermiddagarna/kvällarna iaf.









Äntligen värme!!

Det bästa med att studera är att man vissa dagar mitt på veckan är "ledig". Idag är en sådan dag för mig och när vädret är så här så är det fullkomligt underbart! Jag sitter just nu på balkongen och bara njuter av att få vara och äntligen få känna värmen! (Lite pollen känner jag också men vädret övervinner nysningarna). Den här veckan överlag känns väldigt bra, jag ska nämligen inte till skolan alls något mer denna vecka, så det blir långledigt. Däremot bryter jobb in och förstör ledigheten, men det är välbehövligt det med.

Jag ska snart pallra mig upp från soffan här på balkongen och ta mig iväg och handla lite ingredienser till dadelbollar som jag tänkt prova göra för första gången. Jag och Sara, Linn, Annie och kanske Pillan? ska picknicka imorgon nämligen och då tänkte jag göra sådana till det. Sen ska pillan hjälpa mig att färga håret ikväll och så blir det lite tacomys när vi ändå ses, så det här kommer bli en fin dag känner jag.



Valborg

Det har varit helt fantastiskt att ha Fillan här i helgen! Vi har hunnit med mycket men ändå hunnit att slappna av och ta det lugnt. Igår var den dagen som var mest intensiv. Fillan kom vid lite efter 11, vi lagade lite mat tillsammans, åkte sen till Mall of Scandinavia (det är ett köpcenter som man måste uppleva någon gång iaf), åkte hem blandade till lite hallonmojito medan vi gjorde oss iordning för kvällen. Det var superenkelt att blanda till och det var smaskens också, så det borde ni prova någon gång. Igårkväll blev det tapas i gamla stan följt av brasa på Skansen innan hemgång igen.

Idag har varit en lugnare dag med en go segis morgon med lite större frukost och sen gick vi bort till några klippor vi har här och satte oss och fikade i solen och bara njöt. 

Det har varit en fin helg där vi har hunnit mycket roliga saker och bara fått vara oh ladda batterierna lite. Och det bästa av allt var ju att få ha Fillan här!! Det är alltid så roligt och det blir allt så mycket skratt och tokigheter med denna underbara tjej!





























RSS 2.0