Ortostillverkning

Nu har vi haft lite mer praktiskt i skolan i två dagar, vi har nämligen gjort ortoser för första gången och det var inte det enklaste. Ortoser är stöd man har för handen som tex handledsskydd. Men dessa görs i hårdare plast.

I torsdags förra veckan gjorde vi den första tumbasortosen vilket var väldigt roligt men som sagt lite trixigt och klurigt och svårt.
Själva proceduren gick till så att vi värmde dessa "plastbitar" i varmt vatten så att den blev formbar och mjuk och då kunde man forma den efter handen. Det trixiga var att få alla leder fria så man inte begränsade något i handens rörelse.

Det var samma procedur med dom två ortoserna vi gjorde igår, då gjorde vi ett för att stabilisera handleden och en för att stabilisera ringfingret och lillfingret.

Väldigt roligt att få testa på det här men det är frågan om jag har tålamodet eftersom det är mycket klippande och småjusteringar hela tiden och det tar lite tid.

Bästa minnena

Att svara på frågan om vilka som är ens bästa minnen med sin partner är inte det lättaste. Jag kollade på ett par som gjorde en Q&A och fick den frågan, och jag började fundera själv på frågan gällande mig och Niklas och det är verkligen svårt. Eller endel av er kanske tycker det är en superenkel fråga, men nej inte jag. Dels för att jag har guldfiskminnet delux (alltså verkligen guldfisk) och har skitsvårt för att pressa fram ett minne bara sådär (fick en sådan fråga på Louises möhippa och det blev bara blankt) men också för att vi har hunnit göra så himla mycket på dom här, snart, 6 åren så att det är svårt att plocka ut dom bästa på något sätt. Men om jag skulle försöka så skulle jag säga att många minnen är i början när vi började träffas då alla möten blev väldigt speciella och var väldigt pirriga då allt var väldigt nytt.Bara en sådan sak som att åka med i Niklas alldeles egna bil med hans nytagna körkort och sladda runt var häftigt och satte sina spår.
 
 
Men också när jag fick en resa i present av Niklas och vi åkte till Rhodos tillsammans som också var vår första resa tillsammans. Det var så varmt så vi fick springa mellan skuggpartierna för att vi höll på att brinna upp så fort vi var i solen. Men det var också väldigt härligt och vi hann åka båt, vara i en gammal stad och vara på ett vattenland. Perfekt första resa.
 
 
Ett annat minne är såklart när vi förlovade oss och hade en underbart mysig helg på ett hotell med spa. Det var en mycket speciell känsla och är absolut ett av de bästa minnena.
 
Sen den andra resan som gick till USA då. Där var ju däremot Niklas familj med så det var inte bara han och jag men det är fortfarande ett minne för livet som vi delar tillsammans då det vill jag också plocka med i den här minnestunneln av dom bästa minnena.
 
 
 
Ja det finns så mycket så jag nästan inte kan sluta. Men dom här är lite speciella, men sen finns det så många bra småminnen som har hänt i vardagen och så också.
Jag ger er en utmaning att tänka ut era typ 3-4 bästa minnen ni har tillsammans med er partner, eller för den delen med era vänner. Det kanske jag skriver om en annan gång,

Banankladdkakemuffins

Nu har jag blivit väldigt dålig på att titta in här, men vet ni varför..för att just nu händer det inte så mycket i mitt liv. Jag började ju skolan förra veckan så nu är det det som gäller och annars händer det inte så mycket spännande. Eller på något sätt har helgerna börjats fylla på framöver och det är både kul (älskar att ha saker att se fram emot) men samtidigt jobbigt eftersom man blir så uppbokad och har svårt att göra spontana saker.

Idag när jag kom hem från skolan fick jag lust att baka och hade lite gamla bananer hemma så det fick bli banankladdkakemuffins och det kan jag verkligen rekommendera för det är såå gott! Jag tycker inte om att äta banan bara sådär men dom här muffinsarna blir så saftiga och sega så mums. Det bästa är att jag får ha dom för mig själv eftersom mannen i huset inte gillar banan. Ni får säga till om ni vill ha receptet! Annars idag har det inte varit många knop, jag har dragit på mig en förkylning som gör mig lite seg. Jag trodde jag hade klarat mig när förra veckans skolstart gick mot sitt slut men sen kom det smygandes och jag blev snorig som alla andra.

Det här är påväg hem från Västerås i söndags. Himlen var fantastisk!
RSS 2.0