2014-2015

Idag är det nyårsafton!!! Hur många är det som har nyårskänsla? Jag har knappt hunnit förstå att det nyss var jul så jag är inte alls med på att det är nyår idag. Hela det här året har gått så sjukt fort! 
 
Jag har hunnit väldigt mycket samtidigt som det känns som jag inte har hunnit någonting alls och att dagarna, veckorna bara har flugit förbi. Men det har varit ett händelserikt år på många olika sätt och vis. Några exempel är att jag ju faktiskt har blivit faster igen till världens Goaste och finaste lilla tjej, och för att inte tala om USA resan! Där var det både att jag aldrig har varit i USA förut och att jag aldrig varit utomlands i mer än en vecka förut och nu blev det faktiskt två!! Haha jag är väl typ den enda som inte har varit det så jag vet att det inte låter speciellt, men för mig var det det, så det så. Jag har också träffat massor med både nya och gamla bekantskaper. Jag har kommit på vad jag ska bli när jag blir stor, och hoppas på att det får inleda nästa härliga år. Det har vart massa festligheter på alla olika sätt och vis. Jag har för sjutton gubbar gjort en reklamfilm!
 
Det finns så mycket och det är så svårt att få med i ord, jag ska försöka få ihop ett litet bildflöde som får sammanfatta mitt år istället, när jag har tid.
 
Jag är så tacksam över alla som jag har runt omkring mig, både familj och vänner. Alla NI betyder så otroligt mycket för mig och jag hoppas ni vet om det!!
 
Nu är det dags att jobba sista dagen för i år och sen svida om till något festligare  och fira in det nya året med fina vänner! Det kan inte avslutas bättre!
 
GOTT NYTT ÅR ALLA MINA GODINGAR! Vi syns nästa år! ;)
 


Jul

Så var julfriden och ledigheten över för min del för denna gång. Men jag har haft så otroligt bra dagar hemma i Värmland. Jag har hunnit med väldigt mycket och hunnit träffa många, även då jag gärna skulle ha hunnit träffa fler och gärna i längre stunder. Men man får begränsa sig lite ibland, och just för att jag gjorde det det här året har jag njutit i fulla drag och inte alls kännt mig så stressad som ja brukar.

Själva julafton firades först hemma hos Niklas mamma med en riktigt härlig julbrakfrukost som gjorde så att vi sen stod oss bra fram till lunch då vi åkte hem till Niklas pappa istället. Där bjöds det på julbord och Kalle, som jag faktiskt hade längtat efter att se då jag missade det förra julen. Efter en mysig eftermiddag där avslutade vi dagen hemma hos mina föräldrar där vi klädde granen och tog det rätt lugnt och bara var. I min familj firade vi nämligen jul på juldagen istället. Det är lättare att samla alla i min familj då. Då var det lek och bus, gott sällskap och god mat hela dagen som stod på schemat med min fina familj.







På kvällen på juldagen spelade min familj ett super roligt spel som jag fick av mamma i julklapp! Korslutning heter det.


Det nedre på bilden. Rekommenderas starkt för den som vill skratta! Man ska svara rätt på frågorna fast tvärtom. Ja, det kan låta lite krångligt och det är det också, men det är så kul!

Annandagjul hann jag med både att fira jul ännu en gång ute hos Niklas morbror plus mys hemma hos Undevall (kusinerna) på kvällskvisten. Det var så kul att alla var hemma och att jag fick träffa alla på samma gång, det är inte ofta det händer. Hela vår familj var där plus hela Undevall, det kändes som förr i tiden när man var liten.

Annars i veckan har jag hunnit träffa lite kompisar, varit på 50 års kalas, gått sköna promenader med mamma och pappa i vinterlandskapet, busat och gosat med gammelkatten Gosan, träffat mormor och morfar och farmor och farfar. 








Och vi avslutade våra härliga lediga dagar igår uppe i stugan med Niclas Malin och barnen, mamma och pappa och en till barnfamilj med att åka lite skridskor på sjön och grilla korv. Superhärligt och en perfekt avslutning på en jättebra vecka! 





Meningar som sitter kvar

Helgen har spenderats av jobb för min del, men även kvalitetstid med bästa Sara med bl.a. Marioturnering!! När vi spelade Mario så pratade vi om hur KUL det var att spela Mariokart på Nintendo 64 förr i tiden, det skulle jag gärna ha hemma, det var liksom en annan känsla! Ni som har spelat det förstår.





Något helt annat som jag har tänkt tillbaka på idag, och jag vet inte hur jag har kommit in på det, men jag har tänkt väldigt mycket på min tandsköterska Ann som jag hade under hela min uppväxt. Jag har alltid velat ha tandställning, ja eller ja, förutom när jag faktiskt fick frågan om jag ville ha tandställning...I alla fall..varje gång vi pratade om det så sa alltid Ann till mig att Anna du är så fin, du är en så fin tjej på alla sätt o vis, och att jag inte skulle tänka så mycket på att jag inte fick ngn tandställning, att det inte var det som gjorde mig liksom. 

Jag vet inte varför men idag har jag gått runt och tänkt på dom orden som hon sa till mig, och det har gjort mig så glad. Jag har gått och fått ett leende på läpparna för att hon sa att jag var fin. Antingen är det häftigt att dom orden träffar mig än idag eller konstigt, det är frågan. Men det är lite häftigt att en mening kan sitta kvar så länge och fortfarande göra en så glad.

Snöö

Nu ligger jag här i sängen och känner mig väldigt nöjd med dagen! Det var supermyyysigt att få träffa Susanna igen!! Det var såå längesedan nu, typ 1,5 år sedan, men ändå känns det som att det var igår vi sågs. Och Kwami! Riktigt trevlig och rolig kille!! Jag var nervös för att jag skulle behöva prata engelska hela kvällen, men det gick allt bra. Och han fick prova glögg för första gången och han tyckte faktiskt om det. Han är sådan Positiv kille, han sänder ut så mycket positiv energi runt omkring sig! Riktigt trevlig kväll! 


Idag har det snöat här hos mig. Jättemycket snö dessutom. Det började vid typ 12, och vid 2 så var det helt vitt ute. Så stryk det jag skrev imorse om att jag inte har några julkänslor, för nu har dom börjat smyga sig på. Det var snö som saknades!







Gäster står på schemat

Nu är det faktiskt inte långt kvar alls till jul! Det är en vecka kvar, och det känns så konstigt. Jag har inga julkänslor alls. Men jag har iallafall börjat köpa julklappar och är väl nästan klar.
 
Så idag ska dagen tillbringas av lite paketinslagning, fixa o dona här hemma, kanske baka knäck..vi skulle gjort det förra helgen när vi bakade men det blev aldrig av så nu står jag där med alla ingredienser så kanske att det blir av om jag orkar. 

Sen ikväll kommer efterlängtade Susanna hit!!! med sin pojkvän Kwami så då vankas det tacopaj om jag har bestämt mig än. Kanske även glöggmys, jag har en oöppnad glögg som jag har tänkt smaka på i två veckors tid men som inte har blivit av så det kanske är dags nu.

Här har jag nu tre bilder på mig och min fina vän!







Skön helg!

Den här helgen har varit riktigt skön! Jag och Niklas har bara varit. Det har inte varit någon stress, det har varit han och jag som har gjort det vi kännt för. Man behöver ha sådana helger ibland och den var väldigt välbehövlig nu.

Vi har tagit långa sovmornar, vi har ätit stora härliga frukostar (som nästan blivit mer brunchar), vi har kollat nya hobbit filmen på bio (riktigt bra), vi har julpyntat lite till, vi har ätit gott, vi har varit inne i stan och handlat lite julklappar..ja vi har haft en lugn skön helg helt enkelt.










3:e advent!



9:e december



Nattliga tankar

Att glädja andra..
Är något vi ej borde klandra..
Glädje är så mycket mer än det vi ser.

Vi vill bara ha och ha..
Medan robin Hood ja, han bara ger och tar.
Julen nalkas och glädjen sprids..
Och vi vill ha vår pepparkakegris.

Endel mår sämre under denna tid..
Men vad kan vi göra som råde dem frid.
 
Ett enkelt hej, kan rädda en tjej.
Ett leende kan hjälpa den seende.
En snäll hand kan lägga förband.
Ett öra kan bedöva.

Vad vore vi utan varann.



Dom där små sakerna som betyder så mycket!

Dagarna flyter på och blir lite bättre och roligare när man har bra arbetskollegor. Och det har jag! Dagen var rätt seg i allmänhet idag och när jag gick in på min sista rast var jag rätt seg och trött faktiskt. Men! Vad ser jag då stå på diskbänken i köket i personalrummet...


Jo denna!! En sådan "liten" grej kan ge så mycket energi! Det var sötaste Pillan som hade ordnat denna fina mugg med te åt mig lagomt tills det var dags för min rast. Och med det kom jag tillbaka från rasten med lite mer energi.

Alla dom här små sakerna i livet kan göra så oerhört stor skillnad. Bara det där om någon säger vad fin du var idag tex, eller gör ngn liten sak för någon annan som Pillan gjorde för mig idag. Det är kul! Mer sånt i vardagen! Jag måste bli bättre på det i alla fall! 


2:a advent

Det är redan andra advent, hjälp vad det här året springer iväg med stormsteg! Det gör i och för sig inget att vi tar oss närmare och närmare jul för det tycker jag är mysigt så det välkomnar jag med öppna armar.

Vi adventsbakade lite igår här hemma hos mig tjejerna och jag vilket var supermysigt. Vi hade planerat det i typ 4 veckor, det gäller att vara ute i god tid, så att alla skulle kunna. Det bakades  saffranssockerbullar med vit choklad i, Muuuums, säger vi på dom, och även nougatbollar, var som chokladbollar fast med nougat i. Vi hade såklart även massa julmust och pepparkaksdeg. Det är mysigt att baka!! Och vet ni vad som är bra (Eller dåligt?!) med att man är hemma hos sig själv och bakar...att alla lämnar kvar så mycket så att man har massa gott kvar till dagen efter (idag)!! Så jag har allt myst lite idag med.














Många från krillehöla

I fredagskväll mina vänner var en fin kväll..och det var den för att jag fick träffa bästa Jossan och Simon som var här och hälsade på. Eller dom skulle vara i här i Stockholm över helgen och så passade det så bra för oss alla att ses på kvällen en stund och äta lite middag. Det var så kul att träffas igen! Det var 3 hela månader sen vi träffades och det är alldeles för länge! Ni kanske inte tycker att det är länge men det är det! Vi hann ju egentligen inte prata klart om våra liv men jag är glad över den stund vi hann träffas! 

Sen hände något komiskt/otippat/en världen är liten grej när vi åkte hem jag och Niklas. När vi sitter på tunnelbanan så ser jag hur det kommer in två bekanta ansikten i vagnen där vi sitter och som dessutom sätter sig bredvid oss på andra sidan gången. Det var två Kristinehamnare, John och Emily Persson. Jättekul att träffa dom sådär på tunnelbanan, så vi satt och pratade hela vägen. Sånt för tycker jag är kul! Det är så otippat och man är så oförberedd.

Det blev många Kristinehamnare på en kväll. Det tycker jag om!!











Ligger rätt mycket sanning i denna bild!



Rest when you're weary. Refresh and renew yourself, your body, your mind, your spirit. Then get back to work.

Här ligger jag fortfarande kvar och gottar mig i sängen. Ja en sådan dag är det idag. Det är lite halvt strejk för att jag var tvungen att gå upp så tidigt imorse även fast jag är ledig och kunde ha haft sovmorgon. Det är det som är nackdelen när man inte har någon parkering till bilen och dom har börjar med sina fjantiga datumparkeringar nu under vintern.
 
Vad har jag tänkt hitta på idag kanske ni undrar..Ja ni det vet jag inte riktigt själv faktiskt. Jag är så fruktansvärt trött och seg i kroppen så jag tror det får bli en riktig softar dag. Det är rätt intensiva helger som jag har haft nu ett tag, vilket jag för all del tycker om. Jag älskar när det händer mycket saker. Men då får man istället ta det lugnt som idag istället och ladda batterierna. Jag tror det får bli lite bokläsning, ta hand om mig själv dag. Kanske till och med kan dra mig ut på en promenad för omväxlingskull, det skulle vara rätt skönt.
 
Ha det fint!
 
 
RSS 2.0