Härligt avslut på en underbar helg

Denna helgen kunde inte ha slutat bättre för min del! Jag, Sara, Annie, Linn och Anneli gjorde en liten roadtrip till taxinge slott som ligger ca 1 h från centrala Stockholm, så härifrån tog det ca 2 h med galen midsommar semester trafik som vi kanske inte riktigt hade tänkt på. Iaf vad gör man där kanske ni undrar? Jo man äter kakor i dess mängder, dom har nämligen något som kallas kakbuffé, men man ska inte låta sig luras av namnet för det är ingen buffé utan man betalar kaka för kaka. Men dom hade kakor i mängder och i alla dom slag. Tårtor, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, ja allt! Det var riktigt gott, men jag blev mätt alldeles för snabbt.

Taxinge slott är även den platsen där dom spelar in hela Sverige bakar. Tältet stod där med allt innehåll i men dom spelade inte in just när vi var där. Dom hade nog lite midsommar ledigt.

Midsommardagen

Oj vilken underbart härligt dag det har varit idag! En riktig sommardag med värme och sol och bad för min och Niklas del. Eller ja iallafall bad för min del. Det var premiärdoppet för min del och jag skulle ju ljuga om jag sa att jag tyckte det var varmt i vattnet..för det var det inte. Men det var skönt att svalka av sig i värmen. 

Men det var inte med ett dopp vi började dagen utan vi tog en lång härlig sovmorgon innan vi begav oss ut på en powerwalk i solen. Det var varmt vill jag lova. Vi köpte med lite baguett och tillbehör hem och gjorde en god lunch. Efter det åkte vi iväg till stranden och göttade oss i solen och vattnet och bara var vilket var så härligt! Jag slängde också ihop en hallonpaj nu på kvällskvisten efter lite grillning här hemma. Och vi avslutade dagen med ett biobesök. Det känns som vi hunnit mycket idag men ändå har tagit det i ett skönt tempo, och det var skönt för idag var man allt lite seg efter gårdagens heldagsfirande och av värmen.



Midsommar 🌸

Hej allihopa! Jag hoppas ni hade en helt underbar midsommarafton igår, det hade i varje fall jag! Vi var ett gäng hemma hos Pillan och Paul, som nyss har köpt hus, och det var en så härligt dag! Kul att få fira med mina närmsta tjejer här i Stockholmstrakten plus att få träffa nya härliga människor.

Vi började redan vid typ 14.00 och förberedde för midsommar lunchen med alla göttigheter ni kan tänka er. Allt var så gott! Jag hade gjort en laxpaj för första gången som faktiskt blev riktigt lyckad, kul att prova nytt. Vi hade även en 5-kamp, som mitt lag vann vill tilläggas!! Och det blev även kubbspelande. Vi hann även med lite grillning på kvällen och sist men inte minst pillans goda hemmagjorda jordgubbastårta, mums! Vi hann med mycket och det var en underbar midsommardag med mycket skratt och tokigheter!🌸












Värdarna för kvällen!
















Spännande med nytt

Den här helgen har varit skön på något sätt. Det har varit jobb för min del (skräll) men den har också varit väldigt skön. Jag har haft ngt i kroppen som har spökat och det har känts som jag har haft lite feber men idag var det borta när jag vaknade. Så vi har tagit det rätt lugnt i helgen.

I fredags myste jag och Niklas till det hemma framför en film med lite göttigheter och bara tog det lugnt och andades in lite helg, men igår åkte vi direkt hem till Pillan och Pauls nya hus!!! Och hjälpte till att plocka upp lite grejer till köket. Dom hade hållt på o flytta allt ända sen 11 på morgonen och vi kom vid typ halv 6. Jag hade gärna hjälpt till hela dagen men jag jobbade ju så fick bli lite hjälp iaf. Vi blev även bjudna på hamburgare vilket satt riktigt fint i kistan efter en jobbdag. Det är såå kul att dom har skaffat hus och det är verkligen supermysigt, och det kommer bli såå bra när dom har fått sätta sin egen prägel på det. Där kommer vi spendera mycket tid känner jag på mig! Jag tycker det är så kul att få se när människor runt omkring mig har skaffat nya hem, lägenheter som hus, det är så spännande att se om ens tankar om hur det ser ut genom beskrivningar och bilder stämmer överens med verkligheten!

Nu är det inte långt kvar till midsommar heller! Tiden går så fort! Denna vecka jobbar jag två dagar vilket känns väldigt bra faktiskt, det är lite lagomt sådär. Det har vart väldigt intensivt ända sen jag slutade skolan, eller till och med innan så det är lite skönt med andningsuppehåll. Och då ska vi inte tala om semestern som jag längtar såå mycket efter! Och förresten, nu kan jag på riktigt säga att jag är klar med hela termin 3 på arbetsterapeut programmet då ja fick tillbaka sista uppgiften i veckan som var godkänd. Känns riktigt bra!





Nya bilen

Jag har glömt bort att skriva att vi Nu har fått vår nya bil!! Eller ja nu är det typ en vecka sedan. Jag vet inte om jag skrivit om att vi skulle skaffa en ny men det har vi iaf gjort och vi har väntat och väntat och väntat och nu har vi äntligen fått den. Den är såå snygg och såå skön att åka i! Den är så lätt att köra och den bara glider fram. Den här bilen kommer alltså direkt från fabrik och vi har själva valt hur den ska se ut och vad den ska ha för finesser, det känns så lyxigt! Man kan säga att det är lite skillnad att köra den här mot gamla Bettan, som dock inte får glömmas! hon har alltid en plats i mitt hjärta min första bil. Men det är allt lite skillnad.

Nu ska ni få see, så snygg!




Grekiska kolgrillsbaren

Som tack för att jag fick låna bilen till Värmland av pillan så bjöd jag ut henne på lite mat igår. Det blev en restaurang som heter Grekiska kolgrillsbaren som har massa härlig grekisk mat. Det är sån där mat som jag gillar, speciellt att det är mycket fetaost! Vi sa det att vi låtsas att vi är utomlands för det kändes nästan som det. Jag vill åka till Grekland igen det är så himla fint där, och jag älskar alla hus och trapporna som slingrar sig här och där, det är verkligen Grekland för mig.

Det var supergod mat med mycket trevligt sällskap. Det är alltid kul att hitta på ngt på veckodagarna, det ger en energi!



Vi tog till och med förrätt faktiskt, halloumi för min del (skrällen) och pillan tog panerad fetaost typ. Har jag sagt att vi gillar ost.



Mycket matbilder, men visst ser det gott ut!?

Underbara långhelg

Nu ligger jag trött men glad i soffan eftern en minst sagt intensiv helg där jag hunnit att göra väldigt mycket roliga saker och träffat många härliga människor som jag har lyckan att ha runt omkring mig. Jag avslutade även med jobb idag på självaste nationaldagen, inte alls lika roligt dock!

Först och främst måste jag tacka fina fina pillan igen för att jag fick låna hennes bil hem till Värmland för utan den hade jag inte kommit hem pga brist på tåg. Såå snällt!!

Jag åkte direkt efter jobbet i fredags och kom hem till gården sent på kvällen. Jag tas genast emot av ungefär 10 gästvänliga myggor som väljer att provsmaka mitt blod. Jag har kvar minnen av dom än. Även min pappa stod på gården och det var ett mycket roligare och trevligare välkomnande. 

I lördags var jag förbi Malin och barnen en sväng och busade och lekte i solen på gården vilket var så härligt! Tänk om jag kunde vara där jämt! Sen fortsatte jag till min Goa mormor och morfar på dagen och satt på deras baksida och pratade och fikade. Så härligt att träffa dom och få prata och krama lite på dom! Efter det bar det iväg hem till bästa Jossan som har tagit sin socionomexamen och nu alltså är helt klar!! Hon är ju bara så bra! Så vi firade henne genom att umgås och äta väldigt god mat som hon bjöd på i solen. Det var jag Olivia, Linda och Matilda, och Jossan då såklart, superhärlig kväll!

Söndag bestod av glassätande, jag har varit med och gjort en glass till skärgårdscaféet så nu kände jag att jag var tvungen att smaka på hur den blev och den blev såå god!! Den måste ni testa, summerfresh heter den. Jag, Linda, Caroline och Jossan tog en promenad ut och provade glassarna och sen åkte vi till stugan och hängde där och hade det allmänt gött på bryggan i solen. Jag avslutade dagen med firande av skruttMenja som fyllde 2 år förra veckan! Tiden går så fort, hon växer så mellan gångerna vi ses och oj vad hon pratar! Vi tog även en båttur då Menja somnade i min famn Godingen.

Idag fick jag upp tidigt för att åka tillbaka hem för idag vankades det jobb. Var inte alls sugen! Men men det är inte superlångt kvar till lite ledigt.







RSS 2.0