24 år

Idag har jag en grabb här hemma som fyller år..Orvar kanske ni tänker nu men nej det är faktiskt Nickepickepö, älsklingen, Godingen, my love, my soulmate..ja.. Niklas helt enkelt. Kärt barn har många namn som man säger.

Niklas fyller 24 år idag!! Wohoo! Åren och födelsedagarna fyller på för oss och ja älskar det! Det är så häftigt att ha fått ha en sån genomfin kille vid min sida så länge i vårt och torrt, och mer år och födelsedagar kommer det bli, vi är redan uppe i firande av 7 födelsedagar.

Jag bjöd ut Niklas på thairestaurangen Koh Phangan efter jobbet. Där är det ändå rätt häftigt, så härlig miljö! Det är som att man är i Thailand när man sitter och äter. Såå gott var det också!! Rekommenderas starkt!

Puss och Grattis älskling ännu en gång, jag hoppas du haft en fin dag! Och jag hoppas alla ni andra också har haft en bra dag!

Födelsedagskillen!
Koh Phangan

Henke och Frida helg

Helgen börjar lida mot sitt slut men jag har haft en superhärlig helg! Vi har haft lyxen att ha Henke och Frida här hos oss i helgen som jag nämnde och vi har hunnit med mkt kul och ändå tagit det lugnt och haft det riktigt härligt.
 
Dom kom ganska sent i fredagskväll så då catchade vi upp lite och bara myste i soffan. I lördags åkte vi till Uppsala för att kolla in en butik där som har massa motorcykelkläder och lite motorcyklar och så för att testa lite storlekar och kolla vad dom hade att erbjuda. Det var en riktigt stor butik med allt kändes det som. Jag blir lite sugen på att ta hojkort när man är och rycker i kläderna och så. Jag har sagt att jag ska det sen jag var liten typ så ngn gång får det bli av. Vi tog en fika på stan och kollade lite affärer innan vi åkte hemåt mot Stockholm igen. Jag fick med mig två nya tröjor hem, som inte var meningen egentligen men dom hängde där och tittade på mig så snällt. På lördagkväll åkte vi till Mall of Scandinavia och åt på o´learys och gick sedan på bio och såg Dr. Strange. Bra film, var lite skeptisk i början av filmen men den blev bra!
 
Idag söndag tog vi en låång skön sovmorgon, ännu lite längre pga tidsomställningen också. Älskar när man byter till vintertid. Sen åkte vi till Brostugan som det heter och fikade lite, det ligger väldigt mysigt vid vattnet men usch det var kyligt idag i vinden. Och så avslutade vi vår helg tsm.
 
Det har varit en perfekt helg! Vi skulle bo närmre varandra känner man.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Praktiken

Det är väldigt spännande med praktiken eftersom man lär sig något nytt hela tiden och det händer oväntade grejer hela tiden som man måste ta ställning till och lösa. Igår på morgonen gick brandlarmet på sjukhuset vilket inte visade sig vara en övning men nu låter det värre än vad det var, det var som tur var inte farligt, det hade blivit ngt elfel. Men jag som student har ingen aning om hur brandrutiner är och märkte att det var fler som inte riktigt visste. Så tycker jag det är på många arbetsplatser, dålig info om vad man ska göra osv. Jaja ingen skada skedd.

Något som var lite roligt var att jag jobbar med en fysioterapeut som nyligen börjat där. Innan det var hon i primärvården och vi kom fram till att där hon jobbade förut var där jag gjorde min första praktik på utbildningen. Jag hade till och med gått med henne en sväng och kollat hennes arbete. Tyckte jag kände igen henne.

Idag var jag inte på praktiken utan på universitetet faktiskt och startade upp en ny kurs som ska gå parallellt med praktiken. Kul att träffa alla igen, känns konstigt att vi inte ses varje dag som vi är vana.

Nu har jag intagit soffläge som kommer vara i ca 10 min för sen blir det att fixa här hemma för ikväll kommer Henke och Frida hit! Ska bli så mys! Det har blivit en liten tradition att dom kommer vid Niklas födelsedagshelg.

Denna satte jag ihop en dag på praktiken. Sånt kommer jag få göra mycket under mitt arbetsliv.

First try

För någon vecka sedan tog jag mig i kragen och köpte mig en GoPro Hero 4. Jag har varit sugen på en sådan kamera och har planer framöver som den kommer passa bra till så passade på att köpa en redan nu. Det är en actionkamera som funkar i alla miljöer och väder. Tänker att den kan va kul att ha i vinter när man tex åker skidor. Det blir så härliga bilder och speciellt filmer med dom här kamerorna, ett tips är att gå in på youtube och söka på gopro och kolla på filmer som ligger där, dom är så häftiga. 
 
Idag var jag och Niklas ute och provade kameran lite mer ordentligt. Tyvärr var inte vädret det roligaste, men jag tycker ändå det blev helt okej. Vi gjorde en liten testfilm bara som jag tänkte visa här längre ner. Det var däremot inte lätt att redigera, men det var första gången och man lär sig ju mer man använder den såklart, så jag ska slipa på mina redigerar skills. Tips är att kolla i full HD om den inte startar i det.
 
 
 

Välbehövlig helg

Hej hopp, nu börjar helgen lida mot sitt slut men oj vad skön den har varit! Jag och Niklas har bara tagit det lugnt. Vi har sovit ut ordentligt, ätit goda stora frukostar, kollat serier och filmer och hann även med bio igår, lördag. Vi lyxade till det med VIP bio och alltså det är såå underbart skönt! Ja tror jag pratat om det förut men det tåls att pratas om igen. Man har grymt mycket benplats och det är som små bord mellan stolarna så man sitter inte precis bredvid någon och stolarna går att fälla bakåt så man typ ligger ner. Sen får man även ha med sig mat och dryck och jag satsade faktiskt på lite hamburgare den här gången så det satt jag och åt istället för snacks.

Vi avslutade helgen med lite matlagning inför veckan och god tacopaj, kan verkligen rekommendera receptet från www.jennysmatblogg.nu, så gott!

Nu är jag uppladdad inför en ny vecka på VFU:n! På onsdag har redan halva tiden gått på det stället jag är nu. Känner lite hjälp hur ska jag hinna klara alla mål på den här korta tiden, men jag ska göra mitt bästa!

Kan man va tröttare

Oj oj oj, min kropp är inte van att gå upp så här tidigt som jag gör till praktiken nu. Klockan är 05.30 när min klocka ringer på morgonen nu och jag är verkligen död både då och när jag kommer hem vid 5, igår somnade jag faktiskt vid typ 10, vilket var väldigt skönt men jag är fortfarande lika trött idag.

Det går iaf bra på praktiken, det går framåt med allt jag ska hinna göra på de här 5 veckorna. Efter 1,5 vecka har jag börjat känna mig lite säkrare på vissa moment men vissa är jag forfarande lite nervös över att göra. Vissa saker har jag börjat göra självständigt och vissa saker är jag på gång med att göra självständigt. Det är tur att det är tid kvar.

Jag tror att jag börjar känna mig lite sliten eftersom jag jobbade på TS i helgen också, så ja har inte kunnat vila ut på riktigt, men det ska jag göra i helgen, det ska bli såå skönt att få sova ut!!

Nej nu är det dags att sätta fart på den här dagen också, spännande att se vad praktiken har att erbjuda idag, det händer alltid ngt.

VFU

Nu när ja går termin 4 var det dags för 10 veckors praktiken/VFU:n att dra igång och i denna VFU ska vi ha egna patienter! (Hjälp)! Jag började i måndags så det är väldigt färskt än så har inte haft några egna patienter än, men inom någon vecka måste jag nog börja ta lite egna för min praktik är nämligen uppdelad på två ställen, så på det första ja är på nu (geriatriken) är jag bara 5 veckor och sen är jag i primärvården i resterande 5 veckor,
Så det är mycket som ska hinnas med på dom här veckorna.

Men det känns kul, men mycket att ta in varje dag. Det är så Mycket info och intryck så jag är heeelt slut när jag kommer hem. Men det här är bästa sättet att lära sig på, genom att göra och få vara med. Så än så länge på de här 3 dagarna har det gått bra. Jag har börjat få skriva journaler lite själv, men handledarens ögon bredvid då såklart,men det känns kul.

Jag ska hålla er uppdaterade om vad jag får göra och hur det går..när jag orkar ta tag i att skriva som jag blivit väldigt dålig på!

6 år!

I måndags den 3/10 hade jag och Niklas varit tillsammans i 6 år..6 ÅR!! Det är ju bara galet! Vart tar tiden vägen. Det känns som grabben har funnits med för evigt i mitt liv..och nästan så är det ju iof.

Vi passade på att "fira" det här lite i lördags redan när båda var lediga och allt. Vi gjorde först en liten utflykt på dagen ner till Nynäshamn där det finns en supermysig slinga att åka med bilen eller ännu bättre hade nog varit med motorcykel för det var slingriga mysiga små smala vägar på "landet" och i skogen eller hur man ska förklara. Nynäs Strandväg heter denna väg. Jättefin miljö var det med härliga alléer längs vägen med tätbeväxt skog och härliga ängar och vatten.

Det var skönt att bara få vara med varandra en heldag sådär och det var skönt att åka bort lite tillsammans.

På kvällen åt vi middag på en nyöppnad Texas Longhorn i Bromma. Det blev en väldigt mysig kväll med skratt och prat och god mat. Mycket bra dag med min älskling.

På dom här 6 åren har vi hunnit med så mycket tillsammans men det är svårt att komma på allt man har gjort. Men vi har tex flyttat 3 ggr tsm (den största gången till Stockholm överlag), vi har åkt utomlands 2 gånger (alldeles för lite jag vet), vi har skaffat två katter, vi har fått vara med om varandras studenter, vi har förlovat oss, vi har funnits vid den andras sida i både jobbiga stunder och i fina stunder, vi har provat på att dyka, vi har varit på oändligt mycket bio (liksom vår grej), firat 6 födelsedagar, 6 jular och 6 nyårsaftnar tsm och summa kardemumma så är det svårt att sätta fingret på några speciella tillfällen för vi har gjort så otroligt mycket tsm och jag hade inte velat uppleva allt jag gjort med någon annan vid min sida! Han är fin min Niklas!

3-stegs examination

Förra veckan var en hektisk vecka med en tre-stegs examination som hela klassen har varit ganska uppskruvad inför och jag kan helt ärligt säga att jag stressade in i det sista. Uppgiften skulle lämnas in 16.00 och jag stressade till 16.00!

Den gick ut på att vi först intervjuade en arbetsterapeut där vi endast fick reda på diagnos ålder och varför dom ville träffa en arbetsterapeut. Bara här var det grymt jobbigt. I det här läget skulle jag ställa alla frågor jag hade på 20 min för att få fram vad patientens huvudproblem var. Sjukt stressande. Sen hade vi 24h på oss att skriva ett arbete på 3 sidor och det var alltså detta arbete jag stressad in i det sista med i slutet. Mitt i allt skulle vi också redovisa vårt arbete för de andra i vår grupp.

Det var många steg på kort tid men det kändes lärorikt. Däremot fick jag en klurig patient som försvårade mitt arbete ngt grymt, så jag är inte alls nöjd med arbetet och hoppas med mina fingrar och tår knutna att den kommer bli godkänd, för det känns sådär om jag ska vara ärlig.

Min utbildning är väldigt varierande i tempo. Ibland är det rätt lugnt om veckorna och ibland smäller det till ordentligt så att man känner att man lever..eller ja..jag går in i en bubbla under dom här tiderna och kör på tills det är över.

Men iallafall, efter denna hektiska inlämning med nästan lite tårar i ögonen för att jag tyckte att den blev så dålig så avslutade jag torsdagen och veckan men mys med bästa Pillan som kom hit och vi hade en färgahåret-träff.

RSS 2.0