Julhelgen

Och så var julen förbi, det går ju snabbare än blixten! Och jag är segast på att skriva. Men vi firade iaf en supermysig julhelg hemma hos våra familjer och det var fullspäckade dagar ända tills vi åkte hem.

Vi firade själva julafton hemma hos Niklas pappa på dagen och avslutade hos Niklas syster med familj på kvällen. Vi åt julbord x2, ni kan tänka er att vi inte gick hungriga direkt. Vi spelade julklappspel och hade vanlig julklappsutdelning, det var en blandad kompott av allt möjligt den dagen.

Juldagen firade vi med min familj. Det har blivit en grej att vi firar då istället för att vi ska kunna samla ihop familjen. Då firade vi hemma hos min bror med familj och farmor och farfar var med också. Lika mysigt som alltid att få ihop hela familjen och få busa med Loke och Menja!

Annandag jul gick vi upp tidigt för att äta julfrukost med familjen Undevall hos farmor och farfar och det är också en av väldigt få gånger vi får ihop alla på ett och samma ställe eftersom vi är så utspridda. Och oj vad myclet gott farmor hade ordnat, det var inte bara gröt som det var sagt utan ett litet julbord stod framdukat när vi kom. Väldigt bra start att börja den dagen på!

Sedan bar det faktiskt redan iväg hem till Stockholm igen!

Fick en julkorg av Mattias på jobbet också med masa gottigheter i innan jul!

Glossybox nr 3

Nu har jag fått min glossybox nummer tre!! Och den här gången var det med så mycket kul och bra grejer, som det såklart varit dom andra gångerna också, men jag har redan hunnit använda flera av dom!

Julvecka

Nu ni är det inte långt kvar till jul och julkänslorna lyser med sin frånvaro för min del tyvärr..Jag ska försöka ta mig iväg och inhandla dom sista julklapparna imorgon iaf så att det blir klart. Sen har jag iof inte så mycket mer tid heller innan jul för jag jobbar nämligen onsdag-torsdag och då har vi öppet till 20.00, yey..!

Det är skönt att i både min och Niklas familj kör vi att vi lottar ut ett paket så då behöver man bara köpa ett paket. Det är faktiskt väldigt spännande när man får dra ett nummer och få ett paket man inte har en aning om vad den innehåller! Skönt att slippa hetsen att hinna köpa julklappar till alla också!

Igår hade jag lite 4:e adventsmys här hemma med bästa Pillan och Sara med go mat och julfika! Lika mysigt som alltid att ha dom här lite, jag ville inte att dom skulle gå hem typ. Jag fick även håret lite klippt. Hur underbart är det inte att bli fixad i håret! Det är ju bara för bra när man har en kompis som gillar att hålla på med hår och har ögat för det!

Jag måste visa hur fin min blomma har blivit också som jag fick av min handgrupp på praktiken!

AnnaDagen

Idag är det Annadageen, så idag borde jag bli överöst med massa paket och tårta och bli servad. Neej då, jag skojar bara. Fast jag skojar inte om att jag har namnsdag idag! Lite spännande koncept egentligen när man tänker efter, att man firar sitt namn. Men jag gillar det, det är lite mysigt med namnsdagar på något sätt.
 
Okej nu ska jag sluta svamla, det blir så när man gjort 10 veckor praktik och nu är klar och kan slappna av!! Nu är alltså mina 5 veckor i primärvården också över och tiden har gått snabbt som blixten. Dete kändes verkligen som att jag hade varit där i två veckor ungefär, vilket är bra för när man har kul går det snabbt, eller hur. Det har varit ett toppenställe som jag har varit på. Alla har varit så välkomnande och lätta att prata med. Det har alltid varit skratt runt lunchbordet och bara allmänt härlig stämning. Så jag har trivts superbra. Det var lite lång resväg varje dag då det ligger en bit bort från mig, och det oroade jag mig över lite innan, men det vägde upp att det blev en så bra placering. 
 
Jag har lärt mig så mycket, och fått se och vara med på så många besök. Primärvården är alltså när man åker hem till folk och pratar om va de har svårigheter med, gör bedömningar och monterar hjälpmedel osv för att de ska kunna klara av vardagen så självständigt som möjligt. Det är även handpatienter som kommer till mottagningen. Så jag har gjort några avgipsningar själv nu. Jag fick även åka ut själv och köra deras bilar vilket jag var så nervös inför!  Dels tycker jag det är jobbigt att köra där jag inte känner igen mig plus att jag nu skulle köra två olika bilar som var helt nya för mig..sånt stressar jag upp mig så inför. Men det gick bra! Jag klarar mer än vad jag tror.
 
Som sammanfattning av de här 10 veckorna, så är jag lite impad över allt jag har gjort och vågat göra som jag inte trodde jag skulle klara innan. Samtidigt som man lär sig mycket om yrket och så ute på praktiken så lär man sig mycket om sig själv samtidigt, vad man klarar och tycker är extra jobbigt/svårt. Jag har också träffat så många härliga människor både patienter och "kollegor". Många fina och spännande möten.
 
Nu ska jag bara vara i helgen och vila upp mig irdentligt och sova. Jag lyckades nämligen dra på mig någon envis halsont/hosta nu sista veckan och kroppen har inte gillat att jag kört på ändå, så nu blir det chillmode på!
 
Jag har haft hand om en handgrupp med paraffinbad och träning dom senaste veckorna, och sista gången vi sågs så fick jag den här blomman av dom. Jag blev så glad!! Dom var så goa allihopa!
 
Och detta fick jag av Katarina sista dagen. Också supergo! Jag kunde inte fått en snällare handledare!
 
 

Glossybox - 2

I veckan fick jag min glossybox nummer två!! Som jag sa förra gången, det är som julafton eller födelsedag varje gång när man får det där paketet. Och det är lika spännande varje gång att öppna och se vad som ligger i. Det var lika spännande saker denna gången, jag visar istället för att babbla så får ni se vad jag fick.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En sak som var lite spännande var att det stod att det skulle vara med ett matt nagelack, men istället fick jag med en handkräm från ica, haha! man börjar ju fundera om någon tyckte det var fint och bytte ut den. Nej finns säkert någon logisk förklaring, men var lite roligt att det låg en handkräm där istället.
 
RSS 2.0