Hemmaträning

Nu när bootcampen är slut så sa vi det jag och Pillan att vi måste hålla igång träningen nu och inte släppa på det. Så i tisdags efter jobbet åkte jag och Sara hem till Pillan och körde ett pass på hennes gård. Det gick ändå bra, vi körde igenom mage, rumpa och rygg. Eftersom Sara har skadat benet fick hon inte köra några benövningar, men jag och Pillan körde lite benböjshopp och burpees också. 


Men jag måste säga att det är väldigt stor skillnad på att träna hemma själv mot att vara på bootcampen med alla andra runt om sig! Både jag och pillan sa det, vi har inte samma energi liksom och plötsligt kommer latheten tillbaka som inte ens fanns på kartan när vi körde passen. Då köttade man bara på och gjorde allt som skulle göras, nu när vi körde gav jag upp på ett annat sätt i övningarna. Lite tråkigt att se. Men men, vi tränade iaf. Och jag hade ambitionen att komma ut 1-2 gånger mer den här veckan, men jag har verkligen inte haft tiden. Kvällarna har varit fullspäckade med grejer att fixa med nu, plus att nu jobbar jag till 19 och då är jag inte hemma förrän 20.00, vilket betyder att det inte finns så många timmar kvar på dygnet med att hinna laga mat, äta och allt. Lite fler timmar på dygnet tack, eller helt enkelt inte jobba till 19, det hade varit skönast.

Nu sitter jag i bussen påväg till jobbet. 2 dagar kvar till semeeeester!! Jag längtar såå otroligt mycket!




Midsommar🌸

Midsommar spenderades med Niklas och mina fina tjejer Pillan och Sara och deras respektive Paul och Pontus. Det kom även två av Pillan och Pauls kompisar en sväng som heter Adam och Nina och deras lille frenchie Allan, så hypad haha! Men så go, han älskar när det är mycket folk. 


Vi körde en favorit i repris och var hemma hos Paul och Pillan i deras hus. Vi åt och åt och åt, allt var såå gott däremot! Till lunch åt vi en ordentlig midsommarmåltid med laxtårta, sill, potatis, Västerbottenpaj, ost och kex, hemmagjorda köttbullar, ägg, ja ni hör. Sen spelade vi lite kubb och beerpong under dagen. Och sen åt vi lite tårta och avslutade kvällen med grillat, också såå gott!  

Det var en superhärlig midsommar, och man har alltid så kul i det här sällskapet. Jag visar mer i bilder hur vår dag såg ut, det blev lite kort under dagens gång om man säger så, så det här är ett litet axplock. 


Bootcamp v.6 - slut

Nu är vecka 6 av bootcampen avslutad och med det hela bootcampen. Det har varit en väldigt härlig träningsform och jag har verkligen gillat att få vara ute och träna och att få igång kroppen igen! Det har varit tufft emellanåt, men både jag och pillan har bara kört på ändå, och det är lite häftigt att se hur mycket mer man klarar av än vad man tror! Något mer jag gillat med den här träningen är att den var 45 minuter varje pass, och det var alldeles lagom tid.


Jag har ju kört hårt med både träningen och maten och det har gett resultat, det är roligt att se! Jag har kollat vikt varje vecka, och sen tagit mått på kroppen, och jag har tappat ungefär 3 cm på armar, midja, mage, stuss och lår. Jag har också gått ner 4,4 kg, kanske inte låter så mycket men det är det för min kropp. Och det här ser jag som en start på att få igång min kropp igen och nu är det bara att fortsätta. Det är som vår tränare sa, om vi vilar i 2 veckor nu och släpper träningen är dom här 6 veckorna åt skogen muskelmässigt, för så fort går det för musklerna att försvinna igen. Det är verkligen färskvara!

Tisdagens träning: vi sprang mellan konor och vid varje kona gjorde man olika övningar som burpees, armhävningar, puschups, utfallshopp, grodhopp, fällkniven , fjärilen, plankan, och sen när man kom tillbaka körde vi 4 olika magövningar. Sen avslutade vi med idioten (springa fram och tillbaka mellan konorna).

Onsdag: också konträning, vi tog oss fram genom att gå i jägarvila, benböjshopp, springa. Vid varje kona gällde det att göra lite olika övningar som armhävningar, crunches, burpees. Vi avslutade med magövningar.

Torsdag: Fystest! Detta gjorde vi första veckan och nu gjorde vi det igen för att se skillnad på hur mycket starkare vi blivit. Där ingick det att springa mellan två konor och hinna så många varv man kunde på 2 min, armhävningar, pushups, situps, stå i jägarvila 2 min, burpees, plankan 1 min, benböjshopp. Sen avslutade vi med hantlar som alla torsdagar. Gjorde lite mer situps med dom och olika biceps och tricepsövningar.

Jag har lånat lite bilder av wahlkvist.se på Instagram, vår tränare la ut lite bilder efter varje pass.




Det har varit så kul att göra det här med pillan också! Bara det att få träffas tre gånger i veckan har varit lyxigt! Och sen göra det tillsammans och kunnat prata om det och puscha varandra har varit guld värt!


Djurgården

Igår efter jobbet åkte jag direkt in till stan för att träffa Linda. Det är inte lätt att träffa den damen även om vi nu bor i samma stad  och allt, det är så mycket grejer hela tiden för båda oss. Men nu fick vi iaf till en stund att ses och det var såå mysigt! Vi gick till Djurgården och knallade lite längs med vattnet där tills vi satte oss på en liten udde i solen. 


Men precis när vi skulle sätta oss första gången kom vi på att vi ville ha glass, eller jag får ju inte äta det, men Linda ville ha. Och vi hittade mjukglass i närheten som det fick bli och ja fick mig lite jordgubbar i en bägare! Det satt fint det med! Sen gick vi och satte oss på udden och njöt av glass och jordgubbar i solen och pratade om allt! Det finns mycket att prata om när man inte setts på ett tag! Linda och jag har känt varandra sen vi var 3-4 år, och det är alltid lika härligt att träffa den tjejen, och även om det har gått längre tid emellan gångerna som vi har setts är allt som vanligt när man väl ses! Sådana vänner är guld värda, och det är verkligen Linda! 

Det var en kanonkväll och perfekt avslut på helgen!


Bootcamp v.5

Tisdag: konträning. Vi sprang mellan 3 konor. Mellan konorna tog vi oss fram genom att spurta, gå i jägarvila och göra burpees efter fyra steg, hoppa jämfota, och göra skridskohopp. Vid varje kona skulle vi göra squats 20 st, armhävningar 30, 30, 20, 20, pusch ups 15 på varje, situps raka/sneda 60 st, sen ruschade vi mellan alla konor 2 ggr och sen avslutade vi med magträning med situps på olika sätt.

Onsdag: Hinderbana. Vi sprang en bana med olika små hinder som vi skulle ta oss igenom. Det var repstegar där man skulle springa med snabba fötter, små hinder man skulle hoppa jämfota över, konor man skulle hoppa sicksack på ett ben över, rockringar man skulle göra skridskohopp i, däck man skulle springa igenom med ett ben i varje. Och sen skulle man ta sig mellan varje station genom att springa, gå i utfallssteg eller hoppa jämfota och landa i jägarvila. Vid varje kona gällde det att göra burpees och pusch-ups, beroende på vilket varv man var i. Mellan varven körde vi med olika redskap också, det fanns tyngdsäckar, hantlar, step-up brädor, sådana där tunga rep, medicinbollar osv.

Torsdagens träning var jag tyvärr inte med på men dom hade kört ett hårt tabata hantelpass tydligen. Är lite ledsen att jag missade, men är taggad inför den här veckans sista träningspass!!

Värmlandstur

Det här har varit en perfekt och mycket välbehövlig helg! I fredags efter jobbet åkte jag nämligen hem till mammi och pappi för att spendera helgen i skogarna. Jag var hemma senast vid påsk så det är ju inte superlängesen, men det känns som en evighet sen så jag behövde fylla på min Värmlands, familj och vänner depåer lite. Jag har hunnit väldigt mycket på dom här dagarna. Jag sitter på tåget och är påväg hem till Stockholm igen nu, så fick hela söndagen också.


Jag har bland annat hunnit träffa lite kompisar. Jossan träffade jag i lördags och vi tog en härlig långpromenad och hann catcha upp om livet i allmänhet. Saknar det där att bara kunna gå ut och gå med henne och bara va tillsammans. Men nu är jag lite påfylld med Jossan energi iaf, blir ju aldrig tillräckligt däremot. Sen har jag också hunnit träffa Fillan och Olivia igår. Vi åt lite lunch tillsammans på ett ställe som heter lev vackert, det är verkligen jättemysigt där, lite äldre stil, och vi spelade minigolf. Lika härligt varje gång att hänga med dom!

 


Jag har hunnit träffa familjen och gosat med dom tre kattungarna som springer omkring hos mamma och pappa nu. Dom är ju såå söta! 


Jag har också hunnit vara uppe i stugan och grillat med mamma och pappa. 3:e grillningen för i år. Det är ju lika gott varje gång och det är alltid lite godare att äta i stugan av någon anledning. Det är nog alla fina minnen och luften som gör det. Vi avslutade med lite värmländska jordgubbar, mums!

Igår hann jag träffa Niclas, Malin, Loke och Menja också då det var helt klart värt det att gå upp lite tidigare idag för att ta tåget nu på morgonen. Menja har fyllt 3 år nyligen så jag var förbi med en present. Och där är det full fart. Jag sprang omkring så jag blev svettig. Men så mysigt, jag suger åt mig all tid jag kan få med dom, dom växer ju upp så snabbt.

I lördags hann jag även träffa mormor och morfar i någon timme och det är också alltid lika roligt! Man får passa på när man är hemma!


Och nu är jag påväg till jobbet, det blir direkt dit för att jobba till 19. Det kommer bli en lång dag det här. Men det har varit väldigt skönt att få vara hemma en sväng!



Bootcamp v.4 - hellweek

Ja, jag har ju redan berättat lite om vad som hände på veckans träning i tidigare inlägg, men efter det gick det bra på passen, inga incidenter. Det var tufft hela veckan och musklerna har fått jobba ordentligt i hela kroppen.

Tisdag: Vi rörde oss runt i backarna, som är där vi tränar, mellan 5 konor sprang vi, gick i jägarvila eller uftallssteg osv. Vid varje kona gjorde vi burpees, push ups, armhävningar, benböjshopp, allt vi har gjort typ förut men vääldigt intensivt. Sedan ruschade vi i slutet och vi alla vet vad som hände då haha.

Onsdag: Då gjorde vi 20-30 repetitioner av olika övningar x3, sprang i backen mellan varje omgång. Vi gjorde armhävningar, pusch ups, situps på tre olika sätt 20 (raka), 20 (händerna på knät), 20 (sneda). Vi gjorde också 10:an som den heter, och första gången vi gjorde det (v.2) klarade gruppen det på 13.48 och nu klarade vi det på 8.59 typ, 5 minuters förbättring i styrka, rätt häftigt att se!

Torsdag: Då var det hantlar som gällde som vanligt, och det var hellweek stil på det passet också. Vi fick nämligen inte släppa hantlarna på Hela passet! Om man gjorde det av misstag eller eller med flit skulle alla få bestraffning. Vi gjorde hantelövningar för biceps och triceps på olika sätt, stående, liggande, sittande. Sen gjorde vi även situps med hantlarna.

Men jag överlevde! Jag var allt lite nervös inför den här veckan men det gick bra och det var väldigt roligt! Jag känner mig så energifylld efter att jag tränat!


Ska vara första gången för allt

Helluu på er där ute i regnet. Eller jag hoppas att ni har det finare än vad vi har det här, för här är det grått, regn och blåst. Kom passande till mina två lediga dagar..NOT! Jag har nu gått in i vecka 4 i bootcampen och det är alltså denna vecka som kallas Hellweek och jag kan säga att det verkligen är hellweek! Vet ni vad som hände igår på träningen..det ska jag berätta, men det är inte så fräscht, men känner att jag behöver lätta mitt hjärta, haha nej då. Men det som hände var iallafall att det var ett suuuper hårt och intensivt pass som vi körde, med mycket ben. När vi kom till slutet av träningen var det rusch som gällde upp och ner för några backar vi har där vi tränar och i andra varvet kände jag illamåendet kom slående mot mig och ja..jag spydde. Jag har ALDRIG spytt av att träna förut! Det måste betyda att jag körde hårt, eller att jag bara är klen, men hoppas mer på det första haha. Sen efter det vågade jag inget annat än att springa klart varvet och slutföra passet med dom andra. Men jag mådde ändå bra efter den lilla incidenten, lite shaky men annars okej. Allt går bara man vill.


Så idag mina vänner tar jag det väääldigt lugnt! Behöver nog bara samla ihop mina krafter och bara vara lite. Så jag tog en lång skön sovmorgon, åt lite frukost och la mig i sängen igen en sväng och bara slösurfade lite. Det var en skön start. Jag har lite saker jag skulle behöva fixa med, men tänker att jag är ju ledig imorgon med så då kan jag ha en fixardag. Om jag överlever kvällens pass vill säga. Önska mig lycka till!


Ny leksak

Nu har jag unnat mig något som jag har tänkt på länge att jag skulle vilja ha, och det är en....KAMERA!! Jag har kollat runt lite och nu i början av veckan bestämde jag mig helt enkelt för en efter att jag noga kollat omdömen om kameran och även känner en annan som har den här modellen. Det fick alltså bli en liten kompaktsystemkamera, en Canon Eos M3, med objektivet EF-M 18-55mm IS STM. Det är en kamera med en upplösning på 24,2 megapixel, vinklingsbar- och touchskärm, autofokus och manuellt fokus finns, ja osv, jag förstår knappt hälften själv vad allt betydet, men jag tänker att jag ska lära mig.

Jag var ute med Sara förut idag och bekantade mig med kameran, och träning ger färdgihet brukar det väl heta va, så jag får öva och öva så får jag nog till alla finesser till slut. Jag tänkte att ni skulle få se några bilder iaf. Denna kamera kommer användas flitigt känner jag på mig, det är kul att ha en ordentlig kamera, jag gillar att fota men har glömt av det lite.

Alla bilder är oredigerade men det är bara för att jag ville visa vad kameran går för. Sen kanske man kan fixa och dona lite med dom mer.

Sometimes i get so scared of what i can't understand

Rubriken är från Miley Cyrus nya låt Malibu, har fastnat väldigt mycket för den. Och det är så jag ofta känner, jag tycker att det är kul att testa och göra nya saker men samtidigt känner jag mig ofta osäker för att göra det om jag aldrig har gjort det. Därför har jag som ett litet nyårslöfte för mig själv att jag ska säga mer ja till saker och bli mer spontan. Haha jag vet däremot inte om det har gått så bra dom här första 6 månaderna på året, men lite kanske, och nu kan jag bara bli bättre på det.


Nu är jag iaf påväg till universitetet för den sista dagen innan sommarlov! Så efterlängtad!! Vi har ett seminarium/redovisning kvar idag, men slutar redan 12 så det känns inte så tungt. Sen är det lite ledigt blandat med jobb innan jag kör igång mer hårt fram till midsommar med jobb.


Bootcamp v.3

Nu har jag kommit halvvägs i min Bootcampresa. 3/6 veckor avklarade och nu går vi in mot fjärde veckan som också kallas helvetesveckan, den ska tydligen inte vara nådig!! Men den ger nog bra resultat. Men den här veckan då. Jag har varit väldigt seg och trött i kroppen och det har känts under passen. Jag har genomfört dom och så såklart men det känns som jag kunde ha gett mer. Men då har jag mer att bevisa för mig själv nästa vecka med nya krafter.


Den här veckan såg ut såhär:

Tisdag: Uppvärmningen bestod av att vi kutade/joggade runt fotbollsplanen 2 varv!!,  vi körde idioten- som är att springa mellan konor fram och tillbaka med olika stationer vid varje Kona och vidare till backen och ruscha upp, och sen avslutade vi med crunches benen upp i luften osv.

Onsdag: bestod av två och två träning - vi körde flera olika övningar som rygg mot rygg/jägarvila, situps/armlyft, plankan slå hand, armhävning/slå hand, höga knän/jägarvila. Den ena gjorde ena övningen medan den andra utförde den andra och så bytte man sinsemellan. Som när den ena gjorde situps, hade den andra händerna på den andras knän och gjorde armlyft.

Torsdag: Hantlar. Började med att springa två varv med hantlarna för att sedan ruscha upp för en backe. Sen kördes det hantlar största delen av tiden för triceps, Biceps, bröst och sen med lite inhopp av burpees (dom gillar det tydligen), och plankan i olika formationer och rusch uppför backe mellan dessa!

Maten har gått okej, gjorde lite biffar istället för kyckling och Lax som jag ätit senaste veckorna så det gjorde maten liite roligare igen. Har ändå haft lite sug efter god mat!
Men det händer saker på vågen och mått-mässigt på kroppen så det är kul!


RSS 2.0