Niklas 23 år!!

Idag tänker jag tillägna detta inlägg till min andra, bättre, hälft Niklas som fyller hela 23 år idag! Jag har fått vara med och fira 6 födelsedagar under den tiden vi varit tillsammans och den ena har inte varit den andra lik och det är jag så glad över. Jag är så glad att jag har fått vara med och fira din 18 års dag, 19 års dag, 20 års dag, 21 års dag, 22 års dag och nu din 23 års dag!!

Du är en klippa, du är så fin i både kropp och sinne, du gör mig till en bättre person, du är rolig, du är tokig, du är go, du är klok..du är helt enkelt bäst!

Jag älskar dig! Idag ser vi till att du får en toppenbra dag! Vi börjar med pannkakastårta som jag hörde var beställt till frukost/brunch!

Stort Grattis!!❤️


Presenten från mig var uppskattad.
















De tre sista bilderna är lite äldre. Han ser allt lite yngre ut på dom min pöjk!

Tokigt

Igår när jag åkte in till stan för att luncha med Sara som jag skrev om hände något komiskt. Jag satt där på tåget och hade skrivit klart det jag skrev igår och tyckte klockan var lite väl lite när jag skrev att jag skulle luncha. Ja det var ju då så att jag hade åkt en timme för tidigt, så jag var inne till typ 10.15 och vi skulle ses 11.30. Haha vem gör något sånt? Tar fel på en timme på morgonen. Det var ju åt rätt håll iaf så jag inte var en timme försenad och jag var utvilad och hade vaknat innan klockan ringde ändå, så det gjorde mig inte så mycket. Men lite roligt var det. Jag gick runt och strosade på stan så länge vilket var rätt skönt det med. Fast det var ganska mycket folk eftersom det är höstlov,
så vissa butiker ville man inte in i.

Vi hade iaf en trevlig lunch och sen på eftermiddagen kom Sara hem till mig så gjorde vi lite egengjorda hamburgare och kollade på American horror storys. Vi brukar titta på det tillsammans men nu var det superlängesen vi tittade så vi fick uppdatera varandra lite innan om vad vi kom ihåg. Men det var en mysig kväll.



Sko-shopping och god middag

Godmorgon! Jag sitter på tunneln påväg in till stan för att luncha med Sara. Och vad blir det kan man fråga sig..jo sushiiii! Det är lite kul att jag gillar det så mycket nu när jag bara för typ 3 år sen sa att usch det där kan man inte äta, usch vad äckligt. Tji fick jag, det är ju supergott! 

Nu kanske ni undrar hur jag har tid att åka in till stan och luncha så här en vanlig torsdag..jo för jag har nämligen typ "höstlov" den här veckan, eller vi har inte det egentligen men vi skriver hemtenta hemma och den är jag redan klar med! Det känns riktigt skönt, då kan jag bara slappa nu.

Igår gjorde jag inte så mycket på dagen, jag gjorde klart det sista på hemtentan och sen åkte jag och Niklas och inhandlade lite vinterskor åt oss. Det var en rekordsnabb handling från bådas håll, jag är riktigt förvånad över mig själv. Det gäller skor liksom! Jag gick in tog med mig två storlekar av en sko och valde en av dom helt enkelt. Det kan däremot ha underlättat att jag redan tittat ut dom på internet så jag visste vad jag ville ha. När vi shoppat klart blev vi bjudna på middag av Niklas morbror Robert! Såå snällt! Och såå gott! Vi var på en grekisk kolgrill och det var verkligen jättegott och jättemysigt ställe. Det ligger i nya barbarkystaden så det är ju ganska nytt så det är väldigt fräscht också. Det var en riktigt trevlig kväll.



Rom- och choklad provning

Här sitter jag och göttar mig i soffan efter en avklarad jobbhelg och inväntar en ny vecka. Som däremot blir ganska lugn för min del då vi ska skriva hemtenta denna kommande vecka och kan alltså göra det hemifrån.

I torsdags fick jag och Niklas finbesök av Niklas syster Louise, Rickard och lilla Ruth, som hade blivit jättestor sen vi träffade henne i somras! Det var alldeles för längesen vi träffades så det var så mysigt att få ha dom här en natt. Det blev en kort visit då dom skulle upp vidare i landet sen. Men alltid kul att få ses lite och att jag fick gosa lite med bebis Ruth!

Igår var jag och Niklas på Rom- och choklad provning vilket var supertrevligt och spännande. Vi fick denna "upplevelse" av en av Niklas kollegor som inte hann gå på det och frågade om vi ville gå istället. Jag är ingen Rom fantast men när choklad nämdes kunde jag inte säga nej. Det var ändå över förväntan, romen alltså, det är ju ganska sött, och sött tycker jag om. Och chokladen var verkligen äkta choklad,
så den var god, och dom var väldigt goda att blanda. 

Han som höll i det har en egen odling i Tobago i Trinidad/Karibien så han var väldigt insatt i det hela då han är med i hela processen från att skörda kakaobönorna till när de gör själva chokladen till att den säljs i hans lilla butik som ligger på söder. Det gjorde det hela mer intressant eftersom han verkligen berättade om något som han brann så över. Sådana människor inspirerar mig så, de som verkligen gör det de brinner för. 

Vi fick alltså smaka lite olika choklader, två som han då gjort själv och vi fick veta hur det gick till att göra både choklad och Rom och att det finns olika sätt att göra det på osv. Det var en bra kväll!



Romerna vi och prova. Jag tyckte bäst om den andra från vänster. Den var sötast tyckte jag.



Han hade dekorerat med saker som hör ihop med kakaodlingarna. Som den gröna "duken", det är riktiga bananblad och dom är med för att vid odlingarna är det också stora bananodlingar som ger skugga till kakaoplantorna.

Imorse vaknade jag väldigt tidigt och var riktigt chockad när ja tittade på hur mycket klockan faktiskt var, men sen slog det mig varför den var så "lite", i mitt huvud hade jag ju sovit en timme längre och jag var väldigt utvilad. Jag låg och drog mig ett tag däremot men det får man när det är söndag. Jag provade att baka ett nytt bröd imorse (frukostfrallor som de så enkelt kallades) som blev riktigt gott! Det kommer göras fler gånger. Och snabbt gick det också. Så jag och Niklas hade en mysfrukost innan jag skulle iväg till jobbet.







Kristina från Duvemåla

Halloj och godmorgon. Den här helgen har varit så himla bra! I fredags kom nämligen mamma hit för att gå på musikal med mig. Och vi gick på ingen mindre än Kristina från Duvemåla som var såå bra! Jag älskar musikaler, man kan inte annat än att ha ett litet lyckorus efter att man har kollat på det. Dom var verkligen jätteduktiga allihopa, men jag måste ändå säga att när han som spelar Robert, Karl-Oskars bror, sjöng "Guldet blev till sand" var det så mäktigt, han sjöng såå bra så det kändes in i själen. Även när "Kristina" sjöng "Du måste finnas", vilken röst säger jag bara, eller ja vilka röster båda två hade. Så skulle man sjunga.
Det var en toppenkväll med mammsen.

I lördags började vi dagen med lite nybakat scones och gick sen ut på en härlig promenad i dimman. Sen blev det en tur in till stan innan vi skiljdes åt då mamma skulle åka hem och jag skulle vidare på en överraskningsfest.

Tack Mamma för en super fin helg!




Överraskningsfesten var för ingen mindre än Pillan! Jag var så taggad inför det för jag har aldrig varit med på en sån här överraskning. Planen var att Pillans pojkvän skulle lura bort henne på middag hos några kompisar för att sedan ha glömt plånboken när de skulle ut för att ta en öl. Under tiden dom var på middag så samlades vi ett gäng hemma hos Pillan och Paul i deras lägenhet och väntade. Det var verkligen nervöst, alla var väldigt pirriga och fnittriga!! 
Tillslut får vi ett sms om att dom är väldigt nära så vi ställer upp oss i hallen beredda att sjunga ja må hon leva när hon öppnar dörren.
Det blev väldigt lyckat, hon blev jätteglad! Däremot hade hon anat något, hon är som en detektiv den kvinnan. 
Men det blev en väldigt trevlig kväll med tårta, skratt och dans, och jag tror Pillan var nöjd med kvällen. 
Stor eloge till Sara och Linn också som planerat och ordnat allt!





Jag fick min egen "bröst-tårta" då jag inte tålde den som dom gjort. Dom är för Goa som tänkte på mig.


Födelsedagsbarnet till vänster i bild.

Igår var det en lugn dag för mig och Niklas. Vi tittade lite serier, var o handlade, jag sov och sov och sov, var så trött igår, så det var välbehövligt. Igårkväll lagade vi riktigt potatismos med egengjorda köttbullar med lingonsylt och brunsås till..hur gott var inte det?! Det blev verkligen supergott! Gott att göra maten från grund så där, utan halvfabrikat som det så lätt blir annars. 

Det har varit en fantastiskt bra helg!








Vad har hänt?

Hej nu var det riktigt längesen jag skrev här känns det som. Vad har hänt sen sist då? Jo förra helgen var det jobb som gällde men jag hann även med att ha myskväll med mina tjejer och gå på bio med min man så det var en fin helg. Vi såg filmen martian som var bra, fast lång. Men absolut sevärd. 

I skolvärlden har jag fått tillbaka min psykologitenta som jag gjorde för två veckor sen..VG på den så mer än nöjd! Det trodde jag inte! Det är så skönt att kunna släppa en kurs helt när man får tillbaka resultatet. Sen har vi börjar med lite nya grupparbeten som känns riktigt kul faktiskt, vi har fått välja en sak själva som vi ska observera som har med bla etnicitet och kultur och så o göra. Så igår åkte vi tunnelbana i några timmar, blev lite segt tillslut så vi gav oss för dagen och då gick jag och några av oss och åt kinabuffe istället.
Jag tog även en sväng på stan, och fick med mig en ny halsduk också innan jag åkte hemåt.

Helgen som kommer nu kommer bli toppen! Jag berättar mer om den sen! 

Ha en fin dag allihopa!

Dom ligger närmare och närmare varandra iaf, ville inte riktigt va still när jag tog kort bara. Det dröjer nog inte tills dom ligger tätt ihop.

30+30 års fest

Ny kurs har nu börjat, hälsa, kultur och livsstil. Vi får se vad den har att erbjuda, det var iaf pang på med både pluggandet och seminarium iaf.
 
I helgen firade jag min Goa bror med sambo Malin som hade anordnat ett stort 60 års kalas, 30+30 år, och vilken fest dom hade dragit till med! Det fanns bland annat allt möjligt gott så man gick absolut inte hungrig. Det var massa olika pajer, efterrätt som bestod av flera olika tårtor och bullar och det bästa av allt..dom hade en mjukglassmaskin så man fick gå och äta hur mycket mjukglass man ville och göra sin egen glass och även där fanns det massor med olika tillbehör som strössel och såser, bägare eller våfflor. Det var mumsigt!! Och så kul grej!
Så kul att få träffa släkten också! En stor del av släkten var där och hela familjen så jag är så nöjd! Supertrevlig eftermiddag och kväll!
 
I söndags tog jag med mig vår nya Goa lilla kisse hem som heter Elsa! Hon var jätteduktig i bilen och sa ingenting, hon sov och hade stenkoll på mig om vartannat. Sen första mötet med Orvar gick överlag bra. Det är klart det var morr och fräs och att de gjorde sig så stora dom kunde, Elsa är så liten när man jämför med Orvar! Men det blev inte så mycket mer än det iaf, och nu har dom börjat acceptera varandra mer och mer och dom har till och med busat lite tillsammans. Så det går framåt på alla plan vilket är kul. 
 





 
RSS 2.0