Veckan som varit + Bootcamp v.2

Det här har varit en vecka fylld med lite allt möjligt. Jag har lämnat in min sista individuella uppgift, för den här terminen (har dock en gruppinlämning kvar att göra), jag har kört på med Bootcamp vecka 2 och jag har jobbat en dag och varit hos johan och Lina i Västerås och grillat! Så det har varit en intensiv vecka men ändå skön då jag har haft lite tid hemma från skolan.


För att summera bootcampen v.2 skulle jag vilja säga att dom gick ut hårt med oss redan i tisdags, dom sa det att nu är "smekmånaden" slut, och det var den verkligen!

Tisdag: mycket kondition blandat med styrka. Vi skulle springa en sträcka fram och tillbaka på olika sätt, ibland kuta, ibland på alla fyra, ibland hoppandes på ett ben osv. Och när man kommit ena sträckan skulle man göra 15 sit-ups, eller armhävningar, benhopp osv, och sen tillbaka och göra samma sak där. Det var såå jobbigt!

Onsdag: lite samma princip som tisdagens träning, fast vi sprang i en backe istället efter varje gång vi gjort typ 15-20 repitioner av en övning tex benböjshopp, 3 varv per grej. Då var jag dödens död!

Torsdag: då var det med hantlar som varje torsdag. Då fick vi även känna på det omtalade "straffet" när någon kommer för sent, som var att göra lika många övningar som personen kom sent, så 7 min=7 övningar, men vikter i händerna, tex burpees.


Men jag överlevde den veckan också! Och maten har också knallat på bra ändå tycker jag.


Spraytan

I fredags provade jag att göra spraytan tillsammans med Sara på Beauty by Angle i Viksjö. Hon ville göra det för att hon skulle åka bort i helgen och det var billigare om man gjorde det två stycken så då hakade jag på. Jag har alltid velat testa och det går bort på ca 4-5 dagar så det är bara att testa. 


Man fick en liten chock först när man kom ut från rummet där man sprejades och tittade på sig själv i spegeln. Det såg ut som att jag skulle iväg och tävla på någon fitnesstävling ungefär. Men kul grej att göra och det blev ändå bra. Bra färg och allt. 

Jag körde en färg som heter dha8 och Sara körde dha10. Hon blev rätt brun men det blev bättre för oss båda när vi duschade första gången. Det som är direkt efter är att man inte får duscha eller typ tvätta händerna på 8 h för att färgen ska sätta sig ordentligt och man inte ska bli flammig. Men det som är bra är att man kan fortfarande sola och så och få en grundfärg. Men man får inte svettas då.

Hon var väldigt duktig hon som gjorde och det blev ändå ett fint resultat. Jag tror däremot att min färg kommer vara som bäst när jag duschar andra gången.


Det här var direkt efter jag kom ut ur sprayrummet.
Efter att det hade lagt sig och en dusch såg det ut såhär.

Bootcamp v1

Jag tänkte sammanfatta lite om vad jag tycker och tänker om första veckan av den här bootcampen jag nu kör. Det har varit tufft och väldigt hård träning, träningsvärken har inte varit från denna planet (den sitter i än), men det är samtidigt såå skönt att vara igång och röra på kroppen! Jag har varit stilla alldeles för länge så nu känns det riktigt bra! Hon som håller i det kallas för PT from hell, och förstår till viss del då passen är väldigt tuffa, men samtidigt är vi ju där för att träna så då är det bara att gilla läget och köra.


Första dagen körde vi igenom hela kroppen för att se lite vart vi låg nivåmässigt i vår grupp. Vi är kanske ett 50-tal som tränar tillsammans utomhus. Vi körde då allt möjligt, armhävningar, crunches, burpees (blä på dom), plankan osv.

Pass två i onsdags var mer fokuserat på ben och rumpa och mage och inte hela kroppen som tisdagens pass. Och oj oj vad det gav träningsvärk. Nu var vi på dag två och hade fått veta att vi skulle köra fystest på tredje dagen. Jag tänkte att det kommer inte gå med den här träningsvärken, men vet ni vad, det gick. Allt går bara man vill! Och det tredje passet i torsdags innehöll hantlar så då fokuserade vi på armar mer. Men också mage.

Så efter första veckan känner jag mig peppad på nästa vecka och få köra mer och få känna kroppen jobba!

Jag kör också ett matschema under den här perioden och det har också gått bra under den här första veckan, kände lite sug efter sötsaker idag men annars har jag inte ens varit sugen på annat. Får se hur det blir nu när jag går in i vecka 2 med maten.



Bootcamp

Nu ska jag berätta vad jag har kört igång idag, jag minns inte om jag har nämt det förut men isåfall kommer det hele nu iaf. Jag har alltså börjar köra något som heter Bootcamp i Jakobsberg. Det är gruppträning utomhus där två pt-personer (personliga tränare) står och skriker på en och man gör alla möjliga slags övningar, som styrka och kondition osv. Det kommer hålla på i 6 veckor, bli 18 pass totalt och det är stenhårt. 


Idag var alltså första dagen och jag kör med Pillan. Alltså det är pinsamt hur otränad jag är just nu! Och mentaliteten ska vi inte snacka om. Min hjärna säger "nej" så fort lite motstånd kommer. Så det här kommer vara bra för mig, men sjutton vad tufft det är. Är helt slut i kroppen och musklerna efter dagens pass. Jag vill inte veta hur det kommer kännas imorgon, och som grädde på moset kommer vi träna imorgon och torsdag också. Hjälp mä! 


Brunch

Lediga helger är verkligen underbaaara! Det ser jag som en lyx i vardagen. Vi pratade om det häromdagen att jag har jobbat helg ända sen jag och Niklas träffades ungefär, jag började ca 1 år efter, så i typ 6 år har jag jobbat helg på ett eller annat sätt. Så jag längtar tills jag är klar med utbildningen och får vara ledig varje helg! 


Men nu till helgen! Den har varit alldeles perfekt! I fredags fick jag följa med Sara på hennes aw med jobbet och det var så kul. Så uppstyrt med Beer-pong turnering med indelade lag på deras kontor och lite senare  pubrunda. Det var bra för mig att se vad som finns, jag har bott här 4 år men är väldigt dålig på vilka sådana ställen som finns. Det var iaf en väldigt rolig kväll, och hon hade jättetrevliga kollegor.

Lördagen startade vi med en skön sovmorgon följt av en härlig brunch inne i stan med Jonas (Niklas bror) och Emma. Och det var såå gott! Jag var vääldigt hungrig också så det gjorde allt extragott tror jag. Vi hade ju turen att få ha solen med oss också så vi tog en härlig promenad längs vattnet på Kungsholmen.

Sen har vi bara haft det väldigt skönt, jag och Niklas och gjort det vi vill och känt för.


Första grillningen

Den här helgen har varit väldigt fin! I fredags efter att jag var på universitet åkte jag förbi Linda som nu har flyttat supernära min skola. Jag svängde förbi och sa hej och tittade in hennes nya hem, så jag vet vart hon bor nu för tiden. Sen skiljdes vi åt då vi skulle åt lite olika håll på kvällen. Men det var skönt att få en stund och bara prata lite. Sen på kvällen blev jag bjuden på mat ute av finaste Niklas, det satt verkligen inte fel kan jag meddela. Han är fin min man.


I lördags jobbade jag på dagen, som vanligt, men efter det åkte jag hem till Pillan och grillade med henne och Sara. Första grillen gjord, och omg det är ju så gott!! Jag hinner glömma det till varje sommar känns det som. Vi hade en underbar kväll! Tyvärr ville inte solen vara med oss men vi hade det väldigt mysigt inne med. Massa prat, skratt och spel. Dessa tjejer är verkligen så fina! Har alltid kul med dom! Tänkt att jag hade sådan tur som träffade dom när jag flyttade till Stockholm, lyxigt!


Sol!

Idag har jag haft en mitt-i-veckan-kortis-träff med Sara. Vi träffades efter jobb och föreläsning och satte oss inne i stan och tjötade lite. Vi satte oss först vid vattnet men det blåste så där så vi satte oss på trappan vid Dramaten istället och där var det riktigt varmt och skönt. Det är guld värt att träffas så här en snabbis i veckan 


Jag och klasskompisarna passade också på att sitta ute på lunchen förut idag och vi hittade en vindfri plats där solen stekte på bra. Vi satt där och sa att "Gud vad varmt det är nu, det bränner! Men vi klagar inte!!" Nu får man inte klaga när värmen väl har kommit!


1 maj

1:a maj levererar!! Det är sol, det är varmt, det är ledigt, det är perfekt! Som jag har längtat, som ni nog förstår av tidigare inlägg. Jag jobbade i helgen men det kändes helt okej eftersom jag visste att jag skulle få vara ledig idag, och tillsammans med Niklas dessutom.


Vi åkte iväg tlll Sigtuna idag faktiskt, vi hade letat upp ett ställe som skulle sälja våfflor, men dom hade inte så speciella våfflor så vi åt lite annan lunch istället. Men oj vilket läge det hade! Det låg precis vid vattnet och det var alldeles underbart att sitta där. Det var väldigt mysiga vägar dit också, perfekt motorcykelvägar egentligen, och det var väldigt många med motorcykel som var där. Sigtuna är väldigt mysigt faktiskt! Vi gick där längs med vattnet och hamnen och njöt av sol och värme. Vi köpte även med oss glass från det här stället så första glassen är nu äten.

Sen vi kom hem så har jag städat av balkongen ordentligt, torkat av alla möbler och balkongräcket, så nu har jag suttit här i eftermiddag och solat och haft det gött!



RSS 2.0