Onsdaaag

Hejsan hoppsan! Idag har det varit en sån där härligt produktiv, men samtidigt väldigt lat dag. Jag började dagen väldigt långsamt men en god frukost och tittande av lite serier som jag följer. Efter det gick jag ner på stan en sväng och köpte lite bra att ha grejer. Men förutom alla bra att ha grejer köpte jag mig en ny klocka också! Jag har länge velat ha en speciell modell som är i silver men har en guldrand i mitten på bandet. En sådan hittade jag iaf idag för en väldigt bra peng och då slog jag till.

Annars idag har jag varit duktig och städat hela lägenheten OCH rensat min garderob! Det tog sin lilla tid men när jag var klar med det var en hel sopsäck fylld med grejer som jag inte använder eller vill ha kvar! Det känns väldigt skönt och jag har fortfarande mycket kläder kvar så det var helt klart välbehövligt. Egentligen skulle jag nog kunna rensa bort mer men nää..det här är iaf en början.

Nu blir det att stänga dom små blå (gröna) för att orka med en vecka med jobb som väntar! Varannan vecka är lite tuff med mycket jobb, men då får jag istället igen det veckan därpå så det är bara att bita ihop.






 




Helmysig helg!

Den här helgen har varit helmysig som överskriften så fint säger! Direkt efter jobbet i fredags tog jag gamla Bettan (vår bil), som jag så fint kallar henne, och åkte till Kristinehamn. Riktigt skönt att slippa ta sig in till centralen och hoppa på ett tåg och greja, nu var det bara att gå hem från jobbet, packa och åka. 

När jag kom hem möttes jag av en tänd brasa i det rummet jag skulle sova och färdiglagad mat, inga fel alls kan jag meddela! Jag somnade som en stock.

Jag har nu äntligen gjort formgjutna sulor vilket jag har varit i behov av länge i och med att mina gamla gick sönder för sisådär 2 år sen. Det gjorde jag såklart hos min bror Niclas. Jag ville inte göra någon annanstans för han är så duktig på det och jag vet att det blir bra då! Och det blev det, känns väldigt bra på den tid jag har hunnit använda dom nu.

Jag hann även med att åka skridskor och ha en riktigt mysig eftermiddag  med jossan. Det har blivit vår nya tradition, vi gjorde det för 5 år sen sist och så åkte vi nu och så får det bli om 5 år igen, lagomt mellanrum mellan gångerna sådär.

Jag bowlade med mina bröder, svägerska (låter så konstigt att säga..Malin) och lokemannen! Blev utklassad av båda bröder och loke 2 år, känns sådär..det var iaf väldigt kul och jag är glad att alla hade tid för det är inte det lättaste att samla ihop oss alla på en gång. Jag avlutade kvällen med film-mys med mamma pappa och johan!

Söndagen bestod av brunch med bästa Fillan! Det blev massa gott så som amerikanska pannkakor, färskt bröd med massa gottigheter i, frukt och en spännande juice som ingen av oss hade provat förut..apelsin och hallon var det i, och jag tyckte absolut att den var helt okej!

Jag hann även träffa loke lite mer på dagen och Linda en väldigt snabb sväng innan jag åkte hem till Stockholm igen. 

Sammanfattningsvis var det en väldigt fin och rolig helg där jag hann göra massa skoj!














Tårta,slips och grädde

Den här veckan har varit lång på ngt sätt fast samtidigt gått fort. Det har varit långa dagar på jobbet eftersom det har varit jag som öppnat varje dag för min butikschef har varit på mässa, och det känns i kroppen, är inte van att göra det så mycket.

Det har iaf gått väldigt bra hela veckan, inget krångel eller konstigheter så det känns bra! Vi fick även tårta en dag från en tjej från butiken bredvid för att hon tycker vi är så snälla och jämt ställer upp och hjälper till med saker, jättesött gjort! God var den också! 

Annars har den här veckan smält ihop med alla andra veckor i princip så det betyder att det inte har hänt något jättemärkvärdigt, mkt jobb som sagt. Jag kan inte hålla isär veckorna för det går så fruktansvärt fort! Jag tänkte på det häromdagen att det snart är slut på januari och det var nyss jul och nyår?!



Killarna på jobbet gjorde sig en slips en dag, riktigt snyggt gjord faktiskt!

Jag och Niklas avslutade denna vecka med lite gräddkrig i köket. Jag tror jag förlorade, men lika glad för det.

Familj

Min familj betyder väldigt mycket för mig, och vi har alltid stått varandra nära, även då avståndet varit lite längre vid vissa stunder i livet. För när vi sen väl har varit samlade allihopa är det som att det alltid har varit så. Vi har funnits där för varandra i vått och torrt på olika sätt och jag är så tacksam över det och att Jag har fått växa upp i just den här familjen, min familj!

Detta kom jag och tänka på lite extra just för att jag kom över en bild som träffade mitt i prick. Jag tycker det stämmer bra in på min familj!
 
Och det här är bilden jag pratar om..familjeregler..

BIL

Wiiii! Nu har jag och Niklas köpt oss en liten biil! Det är min första egna bil, eller det är ju Niklas också såklart men ändå jag har fortfarande en egen bil! Trodde aldrig dagen skulle komma då jag skaffade en egen, men vips så hade det plötsligt blivit den dagen. 

Det känns väldigt skönt, om jag tex kommer på att jag vill dra hemåt så behövs det ingen krångel tågbiljett o grejer utan då sätter jag mig bara i min bil och åker! Awesome! Har inte så många bilder på den än, men en har jag allt så ni kan få se!
 


 

Nostalgisk

Jag sitter här och blir alldeles nostalgisk när jag kollar igenom mina gamla bilder. Jag har verkligen haft en sån bra uppväxt! Jag längtar tillbaka till den gamla goda tiden ibland och speciellt nu när jag kollar bilder. Det är kul att se hur man själv förändras också. Dock så har jag typ alltid sett likadan ut haha, men man kan se lite förändringar ju mer tiden går men som sagt inte så märkvärdig förändring. Bytt lite hårfärger och så men även där har jag varit ganska sparsam och har inte bytt så jättemycket. Ni får avgöra själva om ni ser någon förändring, jag har samlat ihop lite olika bilder från olika årtal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013 i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad ska man göra i framtiden?

Jag tycker det är så fruktansvärt svårt att komma på vad jag verkligen skulle vilja jobba med i framtiden. Det är mycket sådana här tankar i mitt huvud för tillfället för jag känner mig hyfsat redo för att börja plugga igen, men det som hindrar mig är ju att jag inte vet vad jag vill jobba med och då är det svårt.
 
Jag vill inte jobba med klagande människor som jag möter då och då nu i mitt jobb, människor som klagar och gnäller för sakens skull och inte ser till helheten osv..men samtidigt vill jag jobba med männsikor på något sätt och samtidigt ha lite kontorstid så man kan få gå in i sin egen värld för ett tag och bara köra på. haha jag har inte dåligt med krav iaf. Om någon vet det perfekta jobbet som passar in på den här beskrviningen får ni gärna säga till.
 
Jag har också tänkt på psykologiska och beteendevetenskapliga inriktningar. Det som stoppar mig lite där är just det att man ofta då hjälper människor som är i ett kapitel i sitt liv där dom inte mår bra och jag är en sån humörkameleont så jag skulle väl må lika dåligt jag tillslut. Sen tycker jag inte heller att jag är bra på att komma på bra lösningar på saker, eller säga dom rätta sakerna och det kan ju vara en fördel om man ska hjälpa människor ut ur dystra tider. Ja, det är ju mycket lättare att komma på vad man inte är bra på än vad man är bra på, så är det ju. Sen kan man säkerligen träna upp sig själv i just dom här grejerna och man går ju en utbildning för att lära sig..men ändå!
 
Men som sagt, om ni har något förslag på någon utbilning så säg till. Jag behöver alla tips och idéer jag kan få.

Sjukling

Hejsan hoppsan här sitter jag och äter nyponsoppa på min lediga dag. Det var verkligen inte igår som jag åt det, och hade för mig att det var godare än vad det var..men jag saknade nog nyckelingredienserna som är sådana där små saker..vad heter dom..ja, mandelbiskvier! Då hade det nog blivit godare..det var fortfarande gott men inte såå gott.
 
Är som sagt ledig idag och passar då på att vara sjuk..det måste låta jättekonstigt, jag vet, men det har en förklaring. Jag har haft lite feber dom senaste dagarna, inte jättemycket..tror jag iaf, och om jag har jobbat? Klart jag har, jag är inte skapt för att ta det lungt och strunta i jobb (skola förr) när jag är sjuk. Så därför passar jag på att vara så mycket sjuk jag kan idag så jag blir helt frisk. För imorgon väntar ett 7-19 pass, mmmmm vad jag längtar! Det är inventering, behöver inte säga så mycket mer.
 
Haha ops..Niklas råkade visst hitta min choklad. Men det är bra medicin när man är dålig så det så.

Zzzz?

Nu ligger jag nerbäddad i sängen och är lite för pigg än vad jag bör vara nu när jag ska upp och jobba imorgon. Men då passar jag på att smita in här en sväng.

Jag har haft en mysig kväll med Niklas och Anton som började med att vi åkte iväg in till stan och åt lite och sen efter det gick vi och bowlade. Såg bra ut där ett tag för mig med poängen men i slutändan var det jag som kom..ehm..sist, ja så var det visst. Man kan inte vara bäst på allt här i livet, vilket annars skulle vara väldigt skönt. Eller skulle det? Skulle kanske vara tråkigt? Tål att tänkas på! 

Nej nu ska jag sluta svamla och sluta mina små ögon och försöka sova så jag kommer upp imorgon.

Godnatt! <3






Lika som bär?! Kläderna var inte planerat, men rätt kul.

Grått

Usch dom här två första jobbdagarna har varit riktigt tunga..jag har kännt mig trött, oengagerad, lätt irriterad..inte haft något goo i kroppen liksom. Kan bero på att jag har varit ledig en vecka och inte kommit in i rutinerna än, eller jag hoppas att det är det iaf. Nu hann jag ju känna smaken av ledighet, vilket verkligen inte var fy skam kan jag meddela och det är väl det som gjorde det extra jobbigt att komma tillbaka till verkligheten och inse att man nu ska jobba igen. Ibland tänker jag på att det är det här man ska göra hela livet tills man går i pension, jobba jobba jobba. Det är en stor del av ens liv som går åt till det. Sen blir det ju säkert mycket roligare och lättare om man verkligen jobbar med något man gillar och brinner för. Det är det jag försöker luska ut för min egen del för tillfället..vad jag skulle vilja jobba med i framtiden..vad jag brinner för. Det är inte det lättaste att komma på. Jag avundas dom som är så säkra på vad dom vill jobba med på en gång efter gymnasiumet..men min tid kommer då jag också kommer veta.
 
Något som gjorde mig lite piggare var iaf när jag kom hem innnaför dörren så slår en god matdoft mot mig och jag hittar Niklas och Anton i full gång med att laga mat i köket. Maten serverad när man kommer hem efter en tråkig dag på jobbet slog inte fel.
 
Nu har jag bäddat in mig under min mysiga gosefilt i sängen med godis och ska kolla på The Lone Ranger som jag har längtat efter att få se i..ja jag vet inte hur länge. Vi får se om den är något att ha, jag har hört gott om den iaf.
 
 

Nyår!!!

I år firade jag och Niklas in det nya året med Elin och Alexander. På självaste dagen var vi riktigt slöa och gjorde inte många knop. Vi var och matade lite katter som Niklas var kattvakt åt och handlade lite till kvällens middag och sen gjorde vi nog inte så mycket mer. Jo jag sov så otroligt länge haha. Viktigt att veta. Men jag tror att det var för att jag äntligen slappnade av efter en vecka hemma och all press och stress över att hinna allt rann av mig. Det tar tid att varva ner..iaf för mig duracellkaninen som helst ska hinna allt på en dag.
 
Kvällen kom och vi var fixade, bordet dukat och kaminen tänd. Elin och Alexander kom och vi satte igång och lagade nyårsmaten tillsammans, fläskfile och potatisgratäng..mumma! Till efterrätt blev det varma bär och glass..och inte vilken glass som helst utan kliiingsglass! Klingsglass är en glass som har varit med mig sen jag var liten, vi hade alltid klingsglasstårta när jag var liten tex..god glass helt enkelt. Vi hade det riktigt trevligt och satt och pratade, skrattade och spelade spel. Alias är en självklarhet för mig, absolut ett av dom roligaste spelen jag vet. Sen spelade vi också ett annat spel som heter "när då då?" som var nytt för mig men som också var ett roligt spel..lite lugnare än alias.
 
Vi avslutade kvällen med att gå ut och titta på lite fyrverkerier som absolut hör till enligt mig. En nyår ska avlsutas med det på ett eller annat sätt.
 
2014 kommer bli ett spännande år tror jag! Jag vet redan två roliga saker som ska hända. Det ena är att jag ska bli faster igen vilket jag väntar efter otroligt mycket, det ska bli så kul! Det andra är att jag ska till USA vilket också ska bli superkul. Jag har alltid velat åka dit och nu kommer jag äntligen iväg! Resten av året är ett mysterium som jag ser fram emot.


























 

Jul <3

Jag jobbade ju på julafton och måste säga att det var mycket mer folk än jag trodde som kom och handlade. BR-leksaksaffären som vi har bredvid oss hade lååång kö till kassan. Jag känner att om man inte har fixat julklapparna innan självaste julafton kan man lika gärna skita i det, meen så tänker uppenbarligen inte alla. Jag kom iaf iväg ganska snabbt efter jobbet och kom hem till mitt efterlängtade barndomshem och kunde andas ut, slappna av och bara vara.
 
På självaste julafton kom jag ju hem ganska sent, vilket gjorde att jag missade Kalle (ja ni läser rätt). Gör mig inte så jättemycket, men samitidigt tycker jag det är lite tråkigt för jag tycker det är lite mysigt när alla sitter samlade och tittar. Ja men så vad gjorde jag egentligen på självaste julafton och det ska jag säga er att jag tog det riktigt lugnt och tittade på film med en stor del av min familj och spelade ice-climber (gammalt nintendo tv-spel) med Johan och Niklas, riktigt mysigt!
 
Vi gjorde som amerikanerna i år och firade julafton på juldagen istället för att få ihop hela famlijen + farmor och farfar. Riktigt mysigt med god julmat (min första julmat för i år), julklappsöppning, bus med brorsson och allt därtill. Fick mycket bra grejer som mobilfodral, extern hårddisk, kok-/bakböcker , verktygslåda, kläder, smyckeshållare och lite mer saker. Jag och Niklas hann även runt och träffa mormor och morfar, min faster och kusiner och morbror och kusiner. Supernöjd med vår julafton.
 
Annandag jul bestod först av brunch hos familjen Undevall vilket var otroligt mysigt. Fick träffa alla mina kusiner i den famlijen på en gång vilket inte händer allt för ofta. Efter det fortsatte vi dagen med mellandagsreashopping i Karlstad så då hann jag med att komma dit också, och sen på kvällen var vi hemma hos Louise och Rickard med christian, louise och nicke. Vi spelade spel och pratade och hade det trevligt. Alltid kul att träffa alla igen eftersom det blir lite långt mellan gångerna nu. Min taktik är att trycka in så mycket jag kan på en dag som ni ser här.
 
Resten av mina lediga dagar har jag ägnat åt att träffa mina underbara kompisar. På fredagen träffade jag Linda och Jossan och hade ost,kex och vinkväll. Alltid kul att träffa mina godingar och prata om allt som har hänt sen sist. Det känns som på den gamla goda tiden igen när alla bodde hemma och att ingen har flyttat iväg eller något..det är skönt.
 
Lördag fick jag först en heldag med Loke, med bus, lek, gos, badande och bamsetittande och sen avslutade jag den med att gå ut och äta med Millie, Linda och Olivia! Och eftersom Fillan inte kunde vara med så fick vi ta oss till henne på jobbet och säga hej litegrann. Man missar så mycket när man inte bor i stan, men på så sätt blir det roligt att få höra ikapp allt när man väl får höra det.
 
Söndag blev det till karlstad igen för att träffa Niklas kompis Henke med flickvän på en fika vilket var riktigt trevligt. Var nog mer i Karlstad under dom här dagarna än jag varit på hela året i princip.

















 
 
 
RSS 2.0