Sååå kul grej!!

Nu har jag gjort det! Body flight var huur kul som helst! Och Oj det var en häftig upplevelse! Jag ska ta med er genom hur hela proceduren gick till.

Vi kom dit och jag skrev in mig i receptionen, lite hälsopapper och så. Sen fick jag, och Niklas som var med och tittade/tog kort, gå ner och kolla medan instruktörerna latchade i röret som man svävar omkring i. Jag blev lite nervös när jag satt och kollade på hur dom flög runt och gjorde volter och flög runt runt och ja allt vad dom gjorde, men det var inte riktigt så jag fick göra sen, jag återkommer till det om en stund. 

Min grupp blev uppropad efter ett tag och vi fick gå till ett rum där det blev lite genomgång. Något roligt vi möts av när vi skulle gå in i det där rummet var att det satt ett stort tjejgäng där inne och instruktören "Herkules" frågade om alla skulle va med och alla utbrister att nej det är bara hon som ska och pekar på en tjej som ser helt vettskrämd ut! Det var alltså en möhippa och hon visste ingenting om vad vi skulle göra och trodde nog att hon skulle göra något med hela tjejgänget. Hon frågade bland annat om vi skulle åka helikopter. Hon hade fått gå in med en ögonbindel så förstår att hon var lite rädd.

Efter genomgången fick vi vår utrustning som bestod av en overall, hjälm, glasögon och öronproppar. Alltså jag och öronproppar går inte ihop! Jag får verkligen inte in dom i öronen..

Sen var det dags att gå in till tunneln och köra. Och det var verkligen huur kul som helst! Det var allt lite nervöst och hjärtat slog lite extra mycket innan man slängde sig in i detta luftrör första gången. Men andra gången var det bara kul! Det kändes verkligen som att man flög, det var däremot svårt att ha kontroll på kroppen och styra sig själv. Jag fick ändå till det lite med att åka uppåt och nedåt.

Vi fick flyga 2x 3 min, så inte så lång tid men det räckte. Speciellt eftersom min vänstra öronpropp inte riktigt satt i, jag kan meddela att jag var lite lomhörd efteråt på det örat på grund av det höga ljudet, men det har släppt idag.

Vår instruktörs mål var att kunna släppa oss i 5 sekunder så vi kunde sväva själva. Jag tror att jag klarade det, det var svårt att känna när han släppte och inte men det kändes bra. Vi ska få bilder och filmer av dom sen så då får jag se om jag lyckades.

Riktigt kul upplevelse som sagt och jag rekommenderar det verkligen! 



Hon i Batman dräkten var hon som var på möhippa.








Bodyflight dags

Igårkväll åkte jag och Niklas hem till Sara och Pontus nya lägenhet som de fick tillgång till i onsdags så den är väldigt ny! Det är ett nybygge så det var ju hur fräscht som helst och jättesnygg lägenhet överlag! Det luktade fortfarande nytt så fort man kom in i trapphuset. Vi blev bjudna på lite gott att dricka och käkade lite pizza och så. Jag hjälpte även Sara att packa upp lite, det blir mycket roligare om man är två som gör det.

Idag vankas det äntligen body flight för min del! Ska bli riktigt kul, men börjar bli lite nervös faktiskt..vet dock inte varför, men kanske för att det kan stå massa folk och kolla på när jag gör det. Jag ska be Niklas ta massa kort så ska ni få se hur det såg ut sen!  

Idag fyller min lilla skrutt-tjej Menja år också! Hela 1 år! GRATTIS till Menja! Vad tiden går fort! tråkigt att jag inte kan vara närvarande på hennes stora dag, men vi får fira lite extra nästa gång jag kommer hem helt enkelt. 


Wohoo

Imorse fick jag reda på min tredje anatomitenta och jag fick 29/30 poäng så jag är mer än nöjd! Alla anatomitentor är nu avklarade och jag är väldigt stolt över mina resultat på dom!! Det är två gruppuppgiften kvar som ska göras men dom känns under kontroll, en ska presenterar imorgon.

Vad har jag gjort mer idag jo det ska ni få höra..jag var jag ute och sprang igen! Wohooo! Jag körde samma varv som sist och oj oj oj vad tungt det var idag. Det är inte långt som jag sagt men denna gången så fick jag träna på mitt psyke för även om det var tyngre idag så visste jag att jag hade klarat just den här sträckan och fick inte stanna och gå för mig själv då, för jag har ju inte blivit svagare i benen sen i lördags när jag sprang sist iaf. Och jag klarade det! Jag sprang några meter längre denna gången också, det gäller att avancera långsamt, eller?


Jag bjuder på denna härliga tomat bild! Och japp..jag blir alltid så röd och fin. Jag kan inte svettas i ansiktet så värmen typ fastnar i mitt huvud haha!

Vardagslyx

Det är kul med lite vardags happenings och ikväll var en sådan vardagskväll. Vi på jobbet träffades på en bit mat för att säga hejdå till Pillan som började ett nytt jobb i måndags och för att välkomna en ny kollega som började hos oss i måndags. Alla från jobbet kunde inte vara med tyvärr men vi som kunde hade en trevlig kväll med god mat och härligt sällskap. Det är inga fel att få lyxa till det lite så här på en onsdag, men det är ju trots allt Lill lördag då får man festa till det lite med extra god mat som det var i det här fallet.

Jag och Pillan sågs lite tidigare och var här hemma hos mig en sväng innan vi drog oss bort till restaurangen och hann ha en mysig stund tillsammans och prata ikapp om nya jobbet och allt möjligt annat. 

Jag kommer sakna henne på jobbet eftersom hon har varit en sådan klippa att alltid ha nära och hon kan så mycket, men samtidigt är jag såå glad för hennes skull för det här nya jobbet som kommer bli toppen! 





Attans

Åh vad jobbigt det är när man har gått och tänkt på att man ska köpa en sak och så går man lite för länge innan man väl bestämmer sig för att slå till och då är det försent. Japp, detta hände mig idag. Jag har tittat på ett par glas på åhlens jättelänge och nu äntligen tog jag mig tid till att ta mig iväg och jag hade äntligen bestämt mig, men då var dom såklart slut, min vanliga tur, plus att dom verkligen är slut slut i hela Stockholm. Jaja det var väl inte meningen att jag skulle ha just dom, men jag har hittat ett par liknande glas som jag funderar på istället, men dom är inte exakt likadana och jag har så svårt att tänka om när jag väl har bestämt mig..så har jag alltid varit. Så vi får se. 

Detta var vad jag tänkte köpa så jag kollar i liknande stil, men som sagt vi får se hur det slutar.

Jag kom iaf hem till en myskatt, så nu ska jag och Orvar sätta oss och kolla senaste avsnittet av Game of Thrones hade jag tänkt.

Spa inspirerat

Kollade ni Eurovision i lördags? Det gjorde faktiskt jag! När jag var yngre följde jag oftast hela programmet från början till slut med vem som skulle gå vidare från Sverige och så, men har inte blivit så mycket med det på sista tiden. Men i lördags hade jag bestämt mig för att titta, så jag och Niklas hade en lite spa-inspirerad myskväll med lite grillat, vindruvor och melon. Han tittade dock inte så länge med mig. Och heja Måns!! Jag trodde faktiskt att Ryssland skulle vinna men icke! Det var ju tre år sedan vi vann sist och då satt jag på ett
Plan till Turkiet med mina fina vänner!

När jag kom hem från jobbet i lördags gjorde jag något jag inte gjort på väldigt länge..nämligen sprang! Jag sprang inte så långt men jag sprang och det gick bra!! Man måste ju börja någonstans, och det var riktigt skönt. 









Bodyflight!

Iiiiiiiiiii nu har jag bokat in mig på bodyflight som jag fick i present av Niklas förra året. Tänkte att det var på tiden, jag är rätt bra på att dra ut på tiden. Jag är riktigt taggad måste jag säga, det ska bli sjukt kul! För er som inte vet vad det är så är det att man går in i ett "rör" och svävar typ..jag vet ju knappt själv men något sånt är det. Jag har sett lite filmer på det när folk har gjort det och har gjort konster i luften och lite så. Änligen kommer jag  få känna på känslan av att flyga! Vem har inte önskat att de kunde vara en fågel och sväva i luften, och nu får jag prova det på sätt och vis. Det kommer nog påminna om känslan när man faller när man hoppar ut ur ett flygplanet när man hoppar fallskärm, fast det här kommer bara bli kul och inte skräckartat då jag inte är långt från marken, perfekt för mig. Jag ska uppdatera er hur det var nästa lördag då det hela äger rum.
 

Det där är jag om ungefär en vecka!

Present

Nu var det ett tag sen, eller ja en vecka sen ungefär sen Pillan kom hem från semestern och goo som hon är hade hon med sig en liten present till mig!! Och visst känner man fortfarande lite pirr i kroppen när man får en present sådär helt oväntat som det gjorde när man var barn?! För mig gör det i varje fall det! Jag fick ett jättefint nagellack och en jättesöt korthållare som har plats för tre kort, vilket är perfekt nu till sommaren om man ska ut någonstans eller så när man inte orkar ha med sig en hel väska till exempel. Och nagellacket kommer bli extra fint när man får lite färg på kroppen.


Jag blir så avundsjuk på både Pillan och Sara som varit utomlands nu dom senaste veckorna, och alla som är det nu för den delen! Jag har ett väldans sug efter att åka utomlands och bara vara en vecka! Det skulle inte alls sitta fel! Men den som väntar på något gott.. som dom säger. Inte för att vi ska ut och resa snart Men när vi väl reser nästa gång, även om det skulle bli nästa år, så kommer det bli skönare än skönast eftersom jag har längtat så! Man får se positivt på saker här i livet.

Inte mycket kvar


Man får äta vindruvor när man sitter och pluggar så mycket som jag gör. Nu är det en hemtenta som ska vara inne imorgon som jag sitter med. Jag känner mig väldigt med på banan däremot, det är någon liten finjustering som ska fixas och en till ordentligt genomkollning men sen så! Och det bästa är att ju fortare jag får in den ju mer ledig tid får jag imorgon, för hela dagen är nämligen avsatt för att vi ska skriva på hemtentan och om jag hinner klart snabbt betyder det att jag får en ledig dag! Det skulle vara väldigt skönt. Jag ska satsa på det och så får vi se hur det går, har en tendens att peta i det i all oändlighet innan jag väl känner mig klar.

Vad tycks om detta urtråkiga väder då? Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt!! Bra pluggväder i all ära, men när man ska ta sig mellan hemmet och skolan är det mindre kul. Och kallt är det också! Det är nästan så jag vill ta fram vinterjackan igen. Nej nu är jag trött på det här nu får det bli sommar! Och på tal om sommar, jag får sommarlov om ca 2,5 veckor!!! Wiiihuu! Men jag kan inte ta ledigt än i mitt huvud för det är rätt mycket kvar i skolan som ska hinnas med innan jag får ta lov, men tänka får man!





Viktiga ord.



Att något så litet kan göra sån skillnad

Att en blommor kan göra så mycket! Jag och Niklas var iväg förra veckan och köpte en uteblomma och lite träolja för att fräscha upp balkongen, och oj vilken skillnad så små saker kan göra. Bara det att vi ställde ut blomman gjorde hela balkongen mer inbjudande och mysigare! 

Det är kul att förnya sig emellanåt och jag tycker det är kul att kolla på inrednings grejer, det är bara det att jag aldrig tar mig tiden. Det är nog något jag ska börja göra. 

Här har vi stämningshöjaren! Nu ska vi bara se till så att den överlever. Och jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag inte har några gröna fingrar, men jag ska göra mitt bästa!

Gottigottgott

Denna helg har blivit lite av en ätar helg skulle jag nog vilja kalla den, blandat med jobb och mycket skratt och prat. Vi har nämligen haft Louise och Rickard på besök. Och i fredags när dom kom så åt vi middag och bullade sedan upp med godis och chips vilket jag inte tackade nej till, var väldigt sugen på det just i fredags. 

Vi hade också bestämt redan innan att vi skulle in och äta på Flippin Burgers, där det så klart blev en ben and jerrys milkshake efter hamburgaren..det är ett måste när man är där! Det som uppkom mer var att dunkin donats har öppnat här i Stockholm, det är en affär som säljer munkar av alla de olika himmelska slag så. Denna butik letade vi rätt på i New York när vi var där förra året, så det var klart vi skulle ha munkar också! Så igår kväll var man kanske lite mer än nöjd i magen kan jag ju erkänna, men gott var det och det är lika bra att gå all in när man ändå är igång.








Idag däremot blir det lite lugnare på matfronten. Idag jobbas det, men bara 4 timmar vilket faktiskt är lite skönt. 
Sen får vi se om jag och Niklas kommer ut på en promenad. Om det ser ut som det gör nu ute så tänker jag inte gp ut och gå. Det ööööösregnar nämligen här. Jag hann samla på mig små vattenpölar på regnjackan när jag gick från bilen och in till jobbet..det är inte en lång sträcka. Idag hade jag gärna suttit i soffan och krupit ner under en varm ho filt och tittat på någon bra film. Men icke , nu vankas jobb!












Namngivelse

Dagen har börjat skönt, jag är påväg till skolan nu då jag börjar kl ett. Jag har haft en väldigt skön lugn morgon där jag har gått omkring och skrotat, men även pluggat lite. 

Igår hände något som jag inte vet när det hände sist..jag gick och la mig kl 9!!! Jag var sååå trött! Jag försökte läsa lite texter som vi skulle läsa till idag men det gick inte, jag somnade sittandes, så då kämpade jag inte emot mer. Vill tillägga att jag redan somnat en gång på eftermiddagen i soffan också, dock bara 10 min men ändå. Trött tjej!

Denna veckan kommer bli väldigt
Skön för imorgon är jag "ledig", jag har självstudier, och på tordag är jag ledig eftersom det är röd dag. I helgen fre-sön jobbar jag däremot. Men sådana här veckor är allt sköna att ha emellanåt. 

I söndags åkte jag och Niklas hem till kr-hamn över dagen då det var dags för namngivning för Menja. Riktigt härlig dag, och kul att så många från släkten var där så att man fick träffa alla på en och samma gång! Sådana här dagar borde man ha oftare så man kunde samla alla. Jag höll även ett litet tal tillsammans med Ela till Goa Menja som jag har både äran att vara faster till och även gudmor. Jag var fruktansvärt nervös innan som jag alltid är. Det där med att prata inför folk är Inte min grej! Men det gick helt okej, jag läste en dikt om äran att få ett gudbarn!

Detta kan va en anledning till att jag var så trött igår, jobb lördag och sen upp tidigt för att åka över dagen i söndags, det kan ha satt sina spår. Men så värt det!

Mer bilder kan komma senare.

Tentadags

Idag har varit en skön dag! Jag började dagen med att skriva tenta, vilket kändes helt okej. Vi får se när resultatet kommer. Jag också reda på förra tentans resultat som jag gjorde för två veckor sen, Alla rätt satte jag på den!! Det känns vääldigt braa

Eftermiddagen har spenderats med att gå hemma och små greja och jag har äntligen fått tid att se de två första avsnitten av game of thrones!! Som ja längtat.

Just nu är jag påväg in till stan för att möta upp Niklas så ska vi gå på bio ikväll. Skönt att bara kunna vara och inte tänka på att jag måste plugga! Jag kanske hinner förbi någon affär också, man kanske för unna sig något fint. Vi får se om det hinns med.



En vanlig måndag


Så här kan det se ut när jag är på universitet. Och nej jag sitter inte helt ensam, alla är bakom mig och bredvid mig. Detta var en del av dagens föreläsning. Det som är så skönt med den här kursen som jag läser nu är att det är lite föreläsningar men man har väldigt mycket självstudier också vilket är riktigt skönt! Och idag slutade jag kl. 14.30 vilket var heelt okej. Sen tar det lite tid att ta sig från dörr till dörr men skönt att komma hem i hyfsad tid ändå! 

Idag kommer det nog inte hända så mycket spännande saker, jag tänkte ha hockeyn på lite i bakgrunden och plugga lte samtidigt. Sen är jag så fruktansvärt sugen på något supergott till kvällsmat och då menar jag mat och inte godis..men jag har inte kommit på vad jag kan tänkas göra dock. Den tål att tänkas på. Ni får gärna komma med förslag om ni har något supergott på lager! 

Hej svejs!


Idag är ingen vanlig dag!

För idag är det mina Goa bästa kusin Elins födelsedag!! Jag måste vara få bjuda på dessa underbara bilder!





Elin och jag har haft såå mycket kul tillsammans genom alla år! Det är mycket tokigheter som vi har gjort kan jag lova. Det har varit mycket skratt och lite gråt (som när man inte kunnat komma överens om vems sandspade det var tex). Det jag älskar att tänka tillbaka extra mycket på är våra underbart härliga somrar som vi har tillbringat tillsammans. Min barndom hade inte varit densamma utan henne!! 

Och idag har det varit hennes dag som jag hoppas har varit underbart bra!!  

Såå stoooooort Grattis till dig Elin! Det ska bli spännande att få fylla på vår bok med nya spännande tokigheter genom livets gång! 






Långhelg

Gu vad skönt det har varit med långhelg!! Tråkigt att den redan är över. Men jag har haft en bra helg! I torsdags kom Nicke hit och har stannat ända till idag, perfekt med långhelg. Mys att få ha honom här så länge! 

Jag har också hunnit träffa Sara en sväng! Så det var fullt hus här i fredags med tre grabbar (Niklas, Nicke och sunny) som kollade hockey och jag och Sara, som inte kollade hockey. Jag och Sara gjorde så god mat! Vi grillade och gjorde egen tzatziki (vilket Sara var en mästare på) och gjorde en härlig sallad till det med fetaost i! Ja ni kanske hör, såå gott!! Jag var iof även med en sväng och kollade slutet på hockeyn, spännande match!

Annars denna helg har jag tagit det lugnt, fått egentid då jag bara gjort det jag har velat, pluggat lite då jag har tenta nästa fredag, så det gäller att ligga i. Jag har serverat grabbarna pannkakor två mornar (och mig själv såklart!), en dag amerikanska och idag vanliga, så det har varit riktiga pangfrukostar. 

Vi hann även med att ta en sväng på stan idag jag och Niklas för att kolla lite grejer vi är ute efter, men det är konstigt det där..man hittar aldriiig det man är ute efter när man väl letar. Jag får nog sluta leta helt enkelt så dyker det nog upp framför näsan på mig istället..japp, så får det bli.

Nu ska jag stänga mina små ögon och ladda för en ny intensiv vecka med både skola och jobb om vartannat. 

Jag hoppas ni har haft en lika skön långhelg som jag har haft!




Jag är fruktansvärt dålig på att ta bilder, jag glömmer bort att göra det, så jag får skrapa ihop de få jag faktiskt har tagit. Jag ska skärpa mig, det är ju kul med bilder!

Vad är väl en bal på slottet..

...den kan va alldeles alldeles underbar!! Med denna start på detta inlägg vill jag då säga att jag var på bal förra helgen. Jag var hemma i min hemstad där det anordandes en bal. Det var Malin som stod för den och vi befann oss på presteruds herrgård. Jättefin herrgård med kristallkronor i taket och stora härliga salar där man kunde äta middag och dansa loss. Jag hade önskat att vi hade varit där på min bal när jag gick ur gymnasiet för det var en helt annan känsla att vara där mot på mastis där vi fick hålla till. Det kan ha varit så att det var lite för litet eftersom vi var rätt många studenter i min årgång, men det hade definitivt blivit en annan känsla över det hela. Ja jag är fortfarande , som ni kanske märker, lite bitter över att vi inte fick va i Statthuset där alla andra studenter har fått ha sin bal och jag grämer mig fortfarande lite över det då det var min dröm ända sen jag var liten om att jag en dag skulle stå där på balkongen och vinka till alla i min prinssesliknande klänning som jag sett alla andra göra varje år. Så skönt. Äntligen har jag fått lätta mitt hjärta. Nej då, det var en helt okej bal och vi fick göra det bästa av situationen.
 
Nu fick jag iaf vara på en ordentlig herrgård och klä upp mig fint och dansa natten lång under kristallkronorna i taket.
 
Det som varit ett stort orosmoment inför denna bal har varit min balklännig. Eftersom jag endast använt min klänning en gång tänkte jag att jag såklart skulle ha den igen. Jag var hemma någon månad innan balen och provade klänningen, som då till min fasa var alldeles för liten. Jag vet att jag har blivit större sen jag var 19 år, men kom igeeeen..så mycket större. Ja ni kanske förstår att dragkedjan inte gick ända upp. Jag bestämde mig där och då för att nu är det hårdträning som gäller. Jag åkte hem och kände mig taggad, äntligen kommer jag komma igång med tränigen tänkte jag. Jag gick ut och gick en gång och sen tränade jag inte mer. Så ja..ni kan tänka er att min kropp hade inte förändrats något sen jag provade klänningen sist då förra helgen när det var dags. På morgonen skulle jag prova klänningen för att se om det ens gick (ja jag vet att det var lite i sista minuten) och den satt som ett korvskinn, en hårt åtdragen korsett! mamma fick ta i när hon drog igen dragkedjan.. och jag fick ytandas. Det gick verkligen inte att ta djupa andetag. Men vad skulle jag göra jag var tvungen att ha den, jag hade ingen annan. När jag senare på eftermiddagen tog på mig den igen för att sedan ta mig iväg till balen så andades jag ut ordentligt så att jag skulle göra bröstkorgen så liten som möjligt och så drog mamma upp blixtlåset...och det sa bara svich..och så var det uppe..och jag kunde andas..till och med djupa andetag! Så det gick!! Den var nästintill lite stor under kvällen så jag fick dra upp den emellanåt. Jaa eller nu ska jag inte överdriva, det var ju en rätt skön känsla att ta av sig klänningen sen på kvällen också.
 
Men summa kardemumma var det en väldigt fin kväll! Det är kul att få känna sig som en prinsessa ibland. Och jag får inte glömma att tacka Fillan som hjälpte mig med mitt hår (och för en supermysig eftermiddag) och som bidrog till att jag fick känna mig som en prinsessa.
 








 
RSS 2.0