Valborg + besök + lite fynd

Häromdagen gjorde jag lite fynd, och det var sådana där fynd som man tänkt att man ska köpa jääättelänge men som man aldrig köper och så till slut är dom slut för att man varit för långsam. Men inte den här gången! Den här gången hann jag! Jag köpte faktiskt en hatt! Det kanske ni inte hade tänkt er och jag håller med det är inte det jag brukar använda mest men jag var så sugen och jag tycker det är så snyggt. Jag hittade tillslut en på HM som jag tyckte passa bra i storlek och modell och jag känner mig nöjd. Ska bara våga använda den ocskå i det verkliga livet. Sen köpte jag faktiskt en tröja som jag tittat på i flera omgångar från HM:s kollektion Coachella och den kommer bli super i sommar. Det är skönt att få unna sig lite ibland för det gör jag iinte så ofta nu för tiden.




Nu för att prata om något annat så väntar vi på att Fillan ska komma och mysa med oss här i helgen!! Det var alldeles för längesen vi sågs så det ska bli riktigt kul! Vi ska se lite brasa och äta middag i gamla stan och bara mysa runt. Vi får se vad det blir nu på dagen och sen efter brasan om det blir något mer påhitt. Det kommer iallafall bli en grym helg, kan inte bli annat med bästa Fillan på besök.




Jobbigt besked

Det är såå jobbigt och tråkigt när en familjemedlem som ger så mycket glädje går bort. Igår fick jag reda på att Niklas pappa och Rosi´s hund Bella skulle få somna in. Allt har gått väldigt fort då de för ungefär en vecka sen upptäckte att hon fått en kronisk sjukdom på njurarna och hon blev bara sämre och sämre. Det är svårt att förstå att det kan gå så fort. Ena dagen mår man bra och andra gör man inte det. Och det gäller i livet i allmänhet och det är lite skrämmande. Bella var den bästa hunden. Hon har nästan varit med ända från start sedan jag och Niklas träffades, så jag har sett henne från att hon var en liten sprallig valp till den fina femåring hon blev nu med fortfarande lika mycket sprall och bus i kroppen. Och hon blev alltid så glad när vi kom och hälsade på och jag blev lika glad när jag fick träffa henne. Rosi brukade ropa till Bella att vem kommer nu, är det Anna som kommer och då kom hon springande som en raket och kastade sig framför mig. Det var det bästa med henne att hon blev så glad när hon fick träffa folk överlag. Vi hade ett speciellt band <3 Vila i frid Fina Bella.
 
 
 

Fredag men det känns som måndag

Jag älskar att det känns som måndag idag fast det är fredag! Sådana här veckor gillas. Varför det känns som måndag idag är för att jag har skrivit hemtenta hemma den här veckan hela veckan och på så sätt varit lite "ledig" och så var vi i skolan idag och då kändes det som måndag. Men det blir jobb för min del i helgen igen så inget ledigt, men det blir ändå ledigt från skolan. 

Just nu sitter jag och njuter i solen och väntar på bussen som ska ta mig hem till Sara. Ikväll vankas det tjejkväll med henne och pillan och vi ska göra scones och dricka te och spela monopol. Något som ska bli väldigt spännande att se är hur det här spelandet kommer gå, gör jag kommer nämligen möta två uuurusla förlorare! Jag får va medlaren i mitten som håller allt lugnt. Det ska iaf bli väldigt roligt! Jag saknar dom så när vi inte kan ses så ofta! 
Hoppas ni får en bra fredag!




Surprise

Idag var jag på kokpunkten med Jossan som jag skrev om i mitt förra inlägg. Det var inte riktigt som vi hade tänkt oss, vi hade nog lite höga förväntningar och jämförde mycket med Gustavsvik, och Gustavsvik är roligare kom vi båda två fram till. Det var däremot kul att få testa allt som dom hade också, och det var heldagen med Jossan som var det allra bästa! 

Vi träffades lite innan 11 och badade till typ kl 4. Det är så skönt att få umgås en sån här dag och bara prata ikapp om allt som man missar när man inte bor i samma stad, det saknar jag väldigt mycket! Så det var en perfekt dag tillsammans med min bästa Jossan!

Jag åkte däremot inte hem efter att vi hade badat klart utan då åkte jag och överraskade Johan som fyller år idag! Och han blev överraskad. Jag älskar att överraska folk, det är så pirrigt att få se deras reaktion. Och han blev jätteglad och förvånad att jag stod där i dörröppningen till hans kontor. Det blev en lyckad surprise! Jag följde sedan med honom och Lina hem för lite kalasmat och efterrätt innan jag drog mig hemåt Stockholm igen, så det blev verkligen en heldag i Västerås. 




Kokpunkten

Här sitter jag på tåget och väntar på att det ska börja rulla. Idag bär det nämligen av mot Västerås där jag ska möta upp Jossan och så ska vi till kokpunkten. Det är ett stort äventyrsbad  som vi har velat prova ett tag och nu äntligen har vi fått till våra agendor så vi kunde komma iväg! Jossan gav mig äventyrsbadet i Örebro (Gustavsvik) i present förra året så nu gav jag henne kokpunkten i present. Det är ju så kul med sånt här, man blir ju som barn igen.  

Däremot är jag lite orolig över hur mina ben ska tackla det här springandet upp och ner i trappor, för igår när jag hade sprungit gjorde jag en dum grej och hoppade på tårna och då smällde det bara till typ, så nu har jag väldigt ont i benen igen. Jag kanske faktiskt ska undvika o springa ett tag så dom får vila.

Jag ser iaf fram emot att träffa Jossan och få en heldag med henne!






VFU

Halli hallå! Den här veckan är det lite av en VFU vecka för mig. Jag var där i tisdags men igår var ja ledig på grund av att de hade planteringsdag så egentligen skulle vi haft tre dagar allihopa men jag får två då jag var hemma igår då. Men det gjorde inte så mycket för min del, det var ganska skönt faktiskt, då kunde jag börja med examinationsuppgiften som vi har till och det känns som jag har kommit en bra bit på väg vilket känns väldigt skönt! Jag gillar att vara ute i god tid och kunna känna mig lugn dom sista dagarna innan inlämning och bara göra finputsningen.

Min VFU är på Södersjukhuset på akutkliniken och jag har fått en jättego handledare som är något år äldre än mig bara. Hon skulle inte varit handledare egentligen och hon har bara jobbat på det här jobbet en månad så vi är nästan lika yra om vart vi ska gå emellanåt och så men vi har kul tsm, och hon kan mycket så det känns bra. 

Så igår så skrev jag mestadels på mitt arbete. Jag hann också vara ute på min "vanliga" (låter som jag sprungit i flera år, inte 2 veckor) springrunda. Jag sprang innan frukost och det gick sådär. Jag har börjat få känningar i benhinnorna. Dels för att jag springer på asfalt vilket är väldigt dumt, plus att det är på tiden att jag byter skor för jag känner att mina egentligen är slut i dämpningen, så det är nog orsaken till det onda. Men jag tog mig runt, och igår var det 18 min som gällde. Jag tar mig sakta men säkert framåt. Det går dock inte så snabbt för mig när jag springer men det är nästa fas, att öka takten lite hela tiden har jag tänkt, nu gäller det att bara springa dom minuter jag ska för att få upp självförtroendet.

Annorlunda frukost mot vad ja brukar äta, mina två mackor med ngn dryck har varit en stark frukost i ca hela mitt liv. 

Enkel smoothie med banan, frysta hallon och mjölk. Mycket god frukost.



Äntligen har jag fått tag på dom glasmuggar som jag var på jakt efter förra året från Åhléns som hann ta slut innan jag kom till skott! 25kr/st är helt okej. 


12 minuters löpning

Okej uppdatering på min springutmaning som jag nämnde i något tidigare inlägg. Jag har alltså börjat med en lite utmaning för mig själv. Jag springer efter en teknik som jag har fått från Martina Haag. Tekniken är som så, att första gången man springer så springer man 12 minuter. Inte mer och inte mindre, utan 12 min och sen stannar man. Om man inte är hemma får man gå resten av vägen helt enkelt. 

Nästa gång man springer ska man lägga på en minut och så fortsätter man så varje gång man springer. Den här tekniken är bra för sådana som mig som behöver motivationen av att man klarar det. Jag har alldeles för lätt för att lägga av om jag tycker det blir för jobbigt. Och det är tanken med denna teknik att man inte ska ta ut sig så att man håller på o storkna, utan man springer och känner att det här går bra, det känns bra. Och man klarer att lägga på 1 minut varje gång, det vet man att man faktiskt klarar.

Så, jag har nu hållt på sen två veckor tillbaka och sprungit varannan dag och är nu uppe i 17 minuter som jag sprang nu idag. Jag har kört att jag springer varannan dag så kroppen hinner vila ikapp litegrann eftersom det blir samma muskler som får jobba varje löprunda.

Detta är första steget och jag tycker faktiskt det är kul! Jag har till och med längtat efter att få komma ut och springa och slå mitt "rekord" några gånger och det är stort för mig! Nästa steg när jag gjort det här ett tag blir att öka takten, för tillfället ligger satsningen i att helt enkelt springa dom minuter som jag ska.

Ett tips till er som behöver ha en utmaning för er själva på en bra nivå.

Nysprungen tjej!


Gäster

Det här har varit en helmysig helg med storfrämmat av inga mindre än Louise (Niklas syster) och Ruth. Vi har hunnit med väldigt mycket på den korta tiden. Louise och Ruth kom redan i fredags vid lunch så vi passade på att handla och ta en promenad i det härliga vädret. Vi lyxade även till det med årets första glass. 

Igår åkte vi först in till mall of scandinavia på dagen och fyndade lite smått och gott och sedan bar det iväg till Uppsala för att träffa Amanda, Christian, Maja, Melinda och Stefan. Niklas mamma med man och barn med andra ord. Det blev en mysig kväll med god mat och efterrätt som Amanda bjöd på. Det var typ frozen yoghurt med bär och grejer, semifreddo tror jag den kallas. Gott var det. Och vi fick även prova mynta te, och det var helt enkelt mynta blad som man hällde kokande vatten över. Supergott!

Idag har vi hunnit tvätta lite, varit och vekohandlat och även provat på ett supermysigt glasscafé där dom gjorde sin egen italienska glass och det var såå gott! När jag läste om det så stod det att det blivit väldigt populärt, men det tänkte vi inte så mkt mer på. Men ja..det var ju inte bara att gå in och beställa direkt, det var den lilla kön som man skulle ställa sig i också. Men ja förstår att det är omtyckt för det var väldigt gott som sagt! Jag tog mjölkchoklad glass och Niklas tog blodapelsin, båda var goda men vi var båda överens om att chokladen var snäppet bättre. Vi gick ner till vattnet och satte oss, men tyvärr lyste solen med sin frånvaro (dvs det var molnigt) och vägrade komma fram. Men det var rogivande ändå.

Så det var den helgen, nu ikväll blir det lite plugg för min del och sen så myser vi nog upp oss framför teven och laddar upp inför en ny vecka, med bl.a. VFU för min del två dagar.








Hårfärgning

I onsdags hjälpte Pillan mig att färga håret. Jag kände att nu är det dags och jag orkar inte beställa tid hos frisören och betala massa pengar för o färga där så jag tog det i egna händer. Det är så kul att förändra lite ibland. Nu har jag inte gjort något radikalt utan jag har gjort håret lite ljusare bara. Det blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det är svårt att få det exakt som man vill, så det är lite under process än mitt hår kan man säga. Men det blev en liten uppfräschning i varje fall, vilket var väldigt skönt. Sen är det ju väldigt skönt överlag att få bli lite ompysslad i håret av någon annan och få lite huvudmassage när man gottar in färgen. Det skulle jag kunna göra alla dagar i veckan. Sen skulle jag egentligen behöva klippa mig också men det gör jag någon annan gång, det är ingen brådska.




Sen har jag också börjat en lite utmaning för mig själv, en liten spring utmaning, jag återkommer om någon vecka och säger hur det går och ska berätta mer om vad jag gör för utmaning.



Påsk

Påsken bestod av jobb för min del. Jag var ensam då Niklas åkte hem till skogarna och firade med familjen medan jag stannade kvar och jobbade. Det låter lite ensamt kanske ni tycker, men det var rätt skönt att bara få vara ska jag meddela er. Jag var helt slut och behövde kvällarna till att ladda upp batterierna kände jag. Sen fick jag även i mig lite efterlängtad påskmat på söndagen då jag, Sara och Pillan anordnade en liten mysig påskmiddag vi tre med lite av det klassiska som potatis, sill, egengjorda köttbullar, rödbetssallad, påskmust, ost och kex och en god sallad. En perfekt påskmiddag. Saknade dock lite janssons frestelse som är sååå gott! Men kändes lite onödigt att göra då det bara var jag som gillade det. Så jag fick allt klara mig ändå.
 
Det var så roligt att få hänga med mina tjejer lite då det inte har blivit så mycket nu på sistonde då det har varit så mkt i skolan. Vi kollade gamla bilder och kom fram till att vi har känt varandra i ca 2,5 år redan. Det känns både som längre och kortare på samma gång. Jag kan inte förstå att vi redan har bott i Stockholm i 3 år nu i april. Tiden bara springer iväg. Men det är kul! Det har hunnit hända mycket på den här tiden och samtidigt får man allt sina funderingar om Vad man har hunnit göra när tiden bara har sprungit iväg.






10 veckors kurs avslutad!

Nu har det gått ett tag men tänkte berätta om min förra torsdag då jag gjorde min sista tenta för den här 10 veckor långa kursen som jag har haft, som har varit minst sagt intensiv, där vi har haft 8 tentor på 10 veckor. Jag vill tillägga att den kändes väldigt bra den sista tentan som jag gjorde så det var ett bra avslut! 
 
Det har varit kämpigt och ens liv har fått ligga på hyllan lite grann då vi har haft tentor varannan vecka som jag skrivit om förut, och jag har haft en liten varannan vecka dip i pluggandet. Med det menar jag att varannan vecka kändes det bra inför tentorna och varannan vecka kändes det mindre bra. Nu har det ju gått bra genom den här kursen, men den har varit lite små kämpig både psykiskt och fysiskt (då jag bara suttit inne och pluggat typ). Och sen har jag jobbar 4 helger på rad på det. Men jag har allt hunnit klämma in lite skojigheter emellanåt också, men nu ska jag ta tillbaka mitt liv lite.
 
Vi gick ut ett ganska stort gäng från klassen och firade att vi nu äntligen var klara med den här korvstoppnings kursen. Vi firade med bubbel och buffé vilket satt riktigt fint, och kul att göra ngt med klassisarna!
 






 
RSS 2.0