Plugg plugg plugg

Nu ni är det mycket plugg som gäller, för på fredag är det nämligen en psykologitenta som går av stapeln. Jisses, det är så mycket att kunna och jag känner lite smått panik! Jag vet att jag typ alltid gör det innan tenta, men det är så många svåra begrepp med. Men samtidigt kan jag inte få in mer än vad jag får in, och det går som det går på fredag..men självklart vill jag att det ska gå bra, och jag hoppas på att det gör det.
 
Idag hade vi lite frågestund med lärarna iaf så lite har nog klarats upp, men ingen rast och ingen vila för det. Jag tänkte ta en liten paus nu så hjärnan får återhämta sig, men sen kör jag lite till ikväll och sen kör jag järnet imorgon så får det bära eller brista på fredag.
 
Fick iaf en gratis macka med mozzarella, muums!, idag på skolan, så den ska jag smaska i mig nu innan jag dyker in i psykologivärlden igen.

Frisörbesök

Godkväll alla nattugglor. Jag själv är så trött så ögonen går i kors på mig här i sängen, så det är dags för mig att sova och ladda upp batterierna för jobbhelgen som väntar. 

Men tänkte bara nämna lite om veckan, som har varit bra överlag. Det är inte så mycket speciellt som har hänt, jag har gått i skolan och pluggat hemma och så..men i onsdags var jag även iväg och klippte mig och slingade utväxten. Jag kände att det var på tiden. Sist jag slingade håret var i typ oktober-november förra året, och senast jag klippte mig var för cirka 1 år och 5 månader sen! Det var några veckor innan jag åkte till USA..så ja..det var ett tag sen. Det var så skönt! Superskönt att få fräscht hår igen och hon jag klippte mig hos, jag var på ett nytt ställe, var hur mysig som helst och duktig för den delen! Det var skönt att bli klippt av henne, det kändes inte jobbigt och krystat som det kan bli när man känner att det måste pratas hela tiden. Hon var bra! Och jag Älskar att bli ompysslad i håret! Och jag fick lite huvudmassage när vi tvättade ur färg och så, och det var verkligen en ordentlig huvudmassage..såå skönt! Tummen upp för henne och den salongen! 



Vi sparade ganska mycket på längden för nu vill jag ha långt hår har jag bestämt mig för, men vi tog ändå ca 5-6cm på längden.

Nu blir det sovdags, så kör vi på dom två sista dagarna på den här veckan också! 

Födelsedaaag

Igår var det min födelsedag och den var toppenbra!! Den började bra redan på morgonen och se var den bra hela dagen. 

Den började med att Niklas kom och väckte mig på sängen, och nu äntligen skulle jag få reda på vad det var i paketet som han hade varit så lurig om. Jag trodde att jag kanske visste, men när paketet kom in släppte jag dom tankarna direkt för det var ett Stoort paket! Jag öppnade paketet och blev så glad när jag såg vad det var!! Något jag önskat mig och sagt att jag vill ha flera gånger..ett Nintendo 64!! Haha, ja hej jag fyllde 22 år, men jag blev verkligen så glad! Det är så mycket minnen med det spelet, så många bra minnen som kommer tillbaka och jag blev bara lycklig. Så dagen började jättebra och jag var så glad! Och sen fick jag så mycket fina grattis hälsningar både från familj, vänner och klasskamrater. 


Jag och Matilda sågs tidigare i skolan för att plugga lite tillsammans och då hade hon köpt jättegott fika till mig, Sötingen! Så då blev det lite födelsedagsfika till frukost.

Sen igårkväll bjöd min underbara Goa  kille mig på middag på en jättemysig restaurang, kitchen and table hette det stället, jag rekommenderar det absolut! Det var jättemysig stämning och personalen var supertrevliga. Vi hade en superfin kväll med god mat mysig miljö och jag hade ju väldans trevligt sällskap också, perfekt kväll! 

Och jag är så glad över att jag har så mycket underbara personer runt omkring mig!! jag fick jättefina presenter av mina nära och kära! Tack så jättemycket alla Underbaringar!!

Nu står Niklas och gör en stor brakfrukost åt mig, muums!! Det är inte mig emot att få fira min födelsedag några fler dagar på rad!



Torsdag

Oj vad seg jag är idag. Det var en lång dag i skolan idag igen och jag blir helt slut i huvudet. Det är mycket information som lagras i huvudet en sådan här dag. Vi hade en föreläsning om åldrandet i förmiddags och i eftermiddags hade vi rollspel igen om samtalsmetodik så vi fick öva på vad vi ska säga och göra när vi träffar en patient/klient. 

Så när jag kom hem blev det inte många knop, men nu är det bara en dag kvar så är det helg sen. Och imorgon är ingen vanlig dag!!! En gång om året så att säga. Jag är så nyfiken på vad jag ska få av min bättre hälft. Han har nämligen varit väldigt kryptisk om vad det är, så det ser jag fram emot!


Jag och två från klassen, Paulina och Malin, såg till så vi inte får paddnacke när vi tittar i mobilerna så mycket. Man måste ju ta hand om sin kropp!

Ny vecka, nya tag!

Redan måndag och vi är redan inne i mitten av september och jag har sagt det förut men jag tänker säga det igen..vart tar tiden vägen?! Även om helgen flög förbi har jag både hunnit jobba och hängt med min fina vänner. I lördags kom nämligen Pillan och Linn hit och vi lagade lite mat och tittade på film. Vi var jättetaggade på att titta på en skräckfilm och letade runt efter någon bra..men vi fegade ur tillslut och det blev en komedi istället. Typiskt mig. Jag tycker skräckfilm är så otäckt!! Men samtidigt finns det ju en liten tjusning i att titta på det. Det får bli en annan kväll. Vi hade iaf en mysig kväll.

Igår fyllde även min Goa bästa pappa år!! Hipp hipp hurra till honom! Pappa är nog en av dom snällaste personerna som finns och han är rolig och så oerhört hjälpsam, han har hjälpt mig med så mycket genom mina dagar. Och igår var det alltså hans dag och jag kunde inte vara närvarande..det är det som är nackdelen när man bor så långt bort, att det inte bara är att åka hem över en kväll. Men jag ringde iaf och grattade honom och vi får fira lite extra nästa gång jag åker hem helt enkelt.

Nu kör vi igång denna veckan också, eller ja, den är redan igång så nu kör vi på så det snart blir fredag tycker jag!

Den här bilden dök upp på Facebook häromdagen på en minnesgrej som finns och detta är alltså tre år sedan och tiden går så fort!! Jag saknar allt att inte få hänga med den här damen varje dag som jag fick förut. Bra att det dyker upp lite minnen ibland iaf så man får återuppleva det igen!

Intressant

Idag har jag varit i skolan hela dagen, och det blev verkligen en hel dag från 10-4, ja eller heldag för att va i skolmiljö iaf. Idag har vi pratat om samtalsmetodik och det har varit väldigt givande. Det är alltså om hur vi ska prata med våra patienter genom att återspegla vad dom säger och föra samtalet vidare och ge direkt och indirekt uppumtran och så. Så idag har vi spelat rollspel med varandra och jag var väldigt skeptiskt till det när jag hörde om att vi skulle göra det här men det var faktiskt kul och dagen har bara flugit förbi. Det är kul att få göra lite annat för omväxlingsskull och inte bara sitta och lyssna på föreläsning efter föreläsning. Haha Niklas vet inte vad han kommer få utså ikväll nu när jag hållt på med det här hela dagen. 

Nu står jag och väntar på Niklas så ska vi åka och köpa lite grejer till lilla Elsa som snart kommer hem till oss. Elsa är en liten kattunge vill tilläggas. Så vi ska köpa lite matskålar och sånt som behövs, för nu är det inte långt kvar tills vi får hem den lilla godingen! Vi vill va förberedda i tid också.


Och nu är det helg också, dock jobbhelg för min del..men ha en fin helg allihopa, vi hoppas vädret håller i sig några dagar till!!

Jag gjorde det!

Nu är tjejmilen avklarad! Wohoo! Jag är faktiskt stolt över mig själv! Jag var verkligen inte den snabbaste kandidaten men jag klarade mina två mål jag hade satt upp och jag klarade milen för första gången!! Jag har aldrig varit i närheten av att springa milen förut så bara det var stort för mig.

Mina två mål som jag hade satt upp för mig själv var att klara att springa 4,5 km utan att stanna för det vet jag att jag kunde innan jag tog ett uppehåll i springandet i somras..ja för det var ju en grej också, jag hade inte sprungit på två månader innan jag sprang igår och då drog till med milen. Ja iaf, jag klarade att springa 6,5 km innan jag stannade första gången så det är jag riktigt nöjd med och i och med det så klarade jag mitt första mål. Sen mitt andra mål var att komma in på 1h o 20 min och det klarade jag med 5 min, så jag kom in på 1h o 15 min, så det är jag också mer än nöjd över!

Hela grejen var ändå väldigt rolig även om jag var helt slut i kroppen efteråt och även under tiden jag sprang, men jag fick vinna över mitt psyke några gånger. 

Innan start gick vi runt och fick massa gratisgrejer och det tackar man ju inte nej till och kollade runt lite hur det såg ut och så. Vi hade turen att Niklas och Alexander (Elins pojkvän) ville följa med oss så vi kunde lassa av oss lite när det närmade sig start. Innan vi fick gå fram till startlinjen fick vi stå och värma upp med några actic tjejer och jag och Elin stod och dansade/värmde upp för fulla muggar och det var jättehärlig stämning! Då var jag jättepeppad, och även när vi väl stod vid startlinjen var jag jättepeppad så jag tyckte verkligen att det skulle bli kul även om jag visste att det skulle bli tufft. Precis innan startskottet gick så började det öööösregna, och då snackar vi inte om små droppar utan himmelen öppnade sig verkligen, men det gjorde inte så mycket, det vattnet dunstade fort bort från kroppen och det höll bara på i ca 10 min.

Och Elin var jätteduktig och jättesnabb! Hon har inte heller kunnat träna så mycket på ett tag på grund av förkylning och så men ändå sprang hon på typ 55 min! Det är superbra sprunget!! Hon är så duktig! Och hon klarade också sitt mål.

Jag är väldigt nöjd med min prestation och jag kanske kan tänka mig att göra om detta någon gång, nu har jag ju en tid att slå!



Peppade tjejer innan start!


Glada tjejer efter att ha klarat det!




Tjejmilen!

Nu har jag vaknat upp här i sängen och ska nu gå upp och äta frukost och förbereda mig för TJEJMILEN!! Elin och Alexander kom igårkväll så vi myste till det med lite mackor och te och vi pratade helt enkelt ihop oss om hur vi skulle lägga upp dagen så den ska gå ihop och kollade vart vi skulle och så där, och jag tror vi har en bra plan! Jag hoppas det går fint när vi ska hämta nummerlapparna för där kan det bli lång kö säger dom och jag vill inte bli stressad över det. Jag hatar att stressa! 

Nej nu sätter vi fart på dagen! Jag säger till hur det gick sen! Önska mig lycka till!! Det kan behövas.



Day off

Då är man igång igen. Med pluggandet vill tilläggas. Idag har jag haft egen instudering, med andra ord typ ledigt, men jag har varit duktig och suttit i typ 6 timmar och läst och sammanfattat en bok och jag är helt slut nu, jag har helt vant mig av med detta studerande nu efter sommaren. Lite ringrostig skulle man kunna säga.

Jag har däremot inte pluggat 6 timmar i sträck, bara nästan, men jag hann även med ett samtal förut. Jag och Elin pratade nämligen ihop oss lite om lördag. Jag är peppad och fruktansvärt nervös inför lördag när tjejmilen går av stapeln. Det ska bli jätteroligt att göra det och jättekul att Elin kommer hit och att vi ska göra det tillsammans! Nervös är jag för att min kondition ligger på noll haha! Det blir ett äventyr och äventyr är ju kul!

Nu har jag en avslappnade kväll med lite te framför tvn med min älskling och har lagt böckerna åt sidan, det känns helt okej efter idag.

Ha en fin kväll allihopa! 











Första dagen avklarad

Nu sitter jag på tunnelbanan in till skolan för min andra dag. Första dagen igår kändes riktigt bra faktiskt. Vi läser psykologi nu och det tycker jag är spännande så jag tror det här kommer bli jättebra! 

Det är lite roligt att det är tre månader sen man träffade alla studiekamrater men ändå känns det som att det var igår som vi stod och väntade på att få komma in i föreläsningasalarna. Det var kul att träffa alla igen, vi är en härlig klass! Och ja sa det till en klasskamrat att det är skönt att det inte är vår första dag, det var spännande o allt men det är rätt skönt att känna sina klassisar och ha lite vana inne om vart man ska och så. 

Måste nog gå några dagar så jag kommer in i det där med att plugga igen också, men väntar också på böcker som aldrig kommer så när dom väl är på plats tror jag att det går lättare.

Nu drar vi igång dag två!
RSS 2.0