Europaresa - Großglockner

Großglockner passet

När vi åkte ifrån österrike mot Italien åkte vi genom ett så mäktigt pass! Det tog sin lilla tid att åka upp för dom branta slingriga vägarna och sedan åka nerför alla backar igen, och så höll det på så ett tag innan vi var nere på plan mark igen. Men det var så häftigt! 

När vi var på toppen av passet så var vi i molnen. Det var höga berg överallt omkring och och såå häftig utsikt över bergen och dalar djupt ner bredvid vägen. Vi såg det högsta Berget som heter just Großglockner som också passet igenom heter, det berget är det högsta berget i Österrike på 3798 meter över havet. Riktigt mäktigt. 

När vi åkte upp för vägarna var det någon gång jag tittade ner och ryggade tillbaka snabbt som attan för fy sjutton vad brant det var ner!! Där skulle man inte vilja slira ut med bilen, eller att bromsarna pajar. 

Sammanfattning: Helt underbar väg att åka om man ska åka Österrike-Italien eller tvärtom! Rekommenderar det starkt! Dock tar det väldigt lång tid så det kan va bra att stanna någon gång längs med vägen och sova en natt och inte sträckköra som vi gjorde. Men så häftigt att ha sett!

Treviso


När vi kom in i Italien och tagit oss ner för detta gigantiska pass så kom vi fram till vår sovplats för natten och jag undrade först om vi hade kommit rätt för vi stod mitt i ett bostadsområde. Men så såg vi namnet på hon vi hade mejlat med på en brevlåda och så kom det ut två personer från gården, så vi var rätt. Det var sååå mysigt! Det är absolut det mysigaste boendet vi bott på under resan. Det var ett b&b och det var alltså på deras gård. Det var så mysigt, vi hade en trädgård vi fick sitta i om vi ville och en stor övernattningslägenhet. Hon som ägde det kunde dock ingen engelska så hon fick hämta sin son som vi fick prata igenom. Men hon var så söt! Sen när vi hade kommit in och allt frågade hon när vi ville ha frukost, alla tre tittade på varandra med undrande blickar, får vi bestämma när vi vill ha frukost. Och hon kom där på morgonen med en vagn till vårt rum med massa gottigheter. Bästa boendet!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0