Europaresa - Österrike

ÖSTERRIKE

Österrike...jag säger bara wow!! Vilket land! När vi åkte in i Österrike, som då var vårt tredje stopp på resan, satt Niklas med öppen mun och kollade ut på alla maffiga berg som tornade upp sig runt om oss. Det var verkligen en häftig miljö, och lite skillnad mot Sverige.

Här hälsade vi också på hos min kusin Sara och hennes sambo/fästman Lucas. Det var så mysigt och det bästa på hela resan faktiskt! Dom har ett hus som vi nu fick se för första gången och det var såå mysigt! Och det ligger så fint med berg runt om huset vart man än tittar. 

I Österrike var vi i 2 dagar och hann väldigt mycket på den korta tiden tycker jag. På kvällen när vi kom gick vi ut och åt på en supermysig restaurang inne i en dal. Där satt vi och åt gulasch och deras pyttipanna till ljudet av kobjällror som lät konstant. Mysigt tycker jag! 

Nästa dag var vi och vandrade jag, Niklas och Johan. Det var såå jobbigt, vi höll på att dö några gånger, det är en saftig stigning uppåt på dom där bergen. Men det var så värt det! På vägen upp stannade vi först vid ett vattenfall och det var så fint och skönt! För vid det laget var vi rätt varma då solen låg på och stekte också, och det skvätte så härligt av vattenfallet. Efter det fortsatte vi uppåt en bra bit till jag tror vi gick ca 4 km i bara uppför, och det var som sagt en rejäl lutning på den backen. Men utsikten när vi kom upp sen! Oj oj vad fint det är! Men det är alltid svårt att fånga känslan och bilden man får på näthinnan på kamerans bild. Det är en väldigt mäktig känsla att stå där och se hur högt man kommit och ha alla stora berg omkring sig.

Förutom att vandra hann vi även på samma dag bada, cykla iväg med Sara och Lucas 
med kajakerna på släp och paddla och bada lite till och sen på kvällen grillade vi och spelade kubb. Det var en otroligt härlig dag, och vi sov gott allihopa efter den dagen.

När vi sedan åkte vidare mot nästa resmål som var Venedig så passade vi på att åka en rodelbana i Österrike. Man sitter i en liten vagn typ och sen åker man som på en räls nerför en backe. Det är lite som en bergochdalbana men man sköter om broms själv och kan bestämma farten själv. Riktigt kul grej. Där vi var så var banan ca. 1,4 km lång, så ändå en liten bit, men det gick väldigt fort att åka ner för.

Sammanfattning: Resans höjdpunkt! Sjukt vacker miljö, så kul att få träffa Sara och Lucas och se hur dom bor och det finns mycket härliga aktiviteter att göra där! Perfekt för dom som vill vandra då det finns många bra leder upp för bergen.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0